Mój ogród - Janek, cz.2
- Janek
- Przyjaciel Forum
- Od: 21 paź 2006, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Grażynko (kogra) może Cię to zadziwi i sam nie wiem dlaczego tak jest, ale 3 lata jak go mam to nie widziałem na nim jednej mszycy nawet, więc szczerze mówiąc nie muszę sobie z nimi radzić
swoją drogą ciekawe, bo nie jesteś jedyna, która mówi o mszycach na wiciokrzewie...
Grażynko (gagawi) u nas w Rybniku przeceny już są, może nie jakieś gigantyczne, ale kupiłem np budleję dav. za chyba 4,99
co do mojej energii to niestety często mi jej brakuje, szczególnie jeśli chodzi o czynności jak np. nauka, albo co gorsza plewienie rabatek
a nam błatniej też było szkoda, ale coż zrobić. Brenna nie przywitała nas ładną pogodą, ale towarzystwo się sprawdziło i mimo wszystko było super 
Tomku plany może i wielkie, ale trzeba zaczekać do połowy lipca żeby zobaczyć co z nich będzie.

Grażynko (gagawi) u nas w Rybniku przeceny już są, może nie jakieś gigantyczne, ale kupiłem np budleję dav. za chyba 4,99

Tomku plany może i wielkie, ale trzeba zaczekać do połowy lipca żeby zobaczyć co z nich będzie.

- dianek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a bo tylko niektóre wiciokrzewy pachną 
Lonicera x heckrotti lekko pachnie
henryi i japonica nie pachną... Lonicera tellmanniana też chyba nie (już nie pamiętam dokładnie)
natomiast Lonicera periclymenum pachnie dość intensywnie ale zależy od odmiany - najbardziej pachnące są odmiany o jasnych kwiatach - te różowe pachną słabiej lub prawie nie pachną

Lonicera x heckrotti lekko pachnie
henryi i japonica nie pachną... Lonicera tellmanniana też chyba nie (już nie pamiętam dokładnie)
natomiast Lonicera periclymenum pachnie dość intensywnie ale zależy od odmiany - najbardziej pachnące są odmiany o jasnych kwiatach - te różowe pachną słabiej lub prawie nie pachną

Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
- dianek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a Janku - jakbyś się na studia do Krakowa dostał to przywieź mi trochę sadzonek z twojego ogrodu ;);) za dużo tam masz wszystkiego :P podziel się bo piękne !
PS. w Krakowie w cieniu 28 stopni.. chyba mi się roślinki na balkonie ugotują :P kto chce zupę z jałowców ?:P
PS. w Krakowie w cieniu 28 stopni.. chyba mi się roślinki na balkonie ugotują :P kto chce zupę z jałowców ?:P
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek