Storczyki Marivsza

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No ja jak już to też chce storczyka nowego, albo falka albo paphiopedilum. Pojadę do mnie na giełdę w wakacje
może uda się coś znaleźć taniego :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja jak chcę, to Phalaenopsis (obecnie najchętniej botaniczny), ewentualnie mogą być Vandy, ale obecnie nie mam miejsca na następnego tak dużego storczyka.
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A mnie ostatnio naszło na nowości, czyli coś czego jeszcze nie mam- także teraz moim celem jest sabotek:) ale jak na razie nie mogę go nigdzie spotkać.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:lol: :lol: :lol: :lol: To to co ja chcę. Szukaj pod łacińską nazwą. W Obi są w stałej niemal ofercie
a w internecie też widziałem parę razy. jedynie ceny mnie rażą. A też tego chce mieć :lol: :lol: :lol: :lol:
Tylko że 35 - 40 zł nie moje za takiego storczyka jednego :?
marivsz
1000p
1000p

Post »

Hee tylko najbliższe obi to w Krakowie :D sam dojazd by 40zł kosztowałby. Widziałem je jesienią na giełdzie za 25zł, także mam nadzieję, że i w najbliższym czasie sie pojawiął :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marivsz pisze:A mnie ostatnio naszło na nowości, czyli coś czego jeszcze nie mam- także teraz moim celem jest sabotek:) ale jak na razie nie mogę go nigdzie spotkać.
Paphiopedilum bywają na wystawach. w sklepach raczej rzadko. kiedyś też o nim marzyłam, jakieś 4 lata temu, ale jak się przekonałam, że nie chcą u mnie kwitnąć i szybko marnieją, to ich już nie kupuję.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No słyszałem że są dość ciężkie w uprawie ale może się kiedyś skuszę i kupię takiego jednego :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mi się bardzo podoba Paphiopedilum bellatulum, takie białe w czarne kropki. widziałam kiedyś takie na wystawie. ale nie radzę sobie z hybrydami Paphiopedilum, a co dopiero z botanicznym... dobrze, że moje ulubione Phalaenopsis i Vanda u mnie rosną i kwitną.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak myślałem jak by się czuły te storczyki jakbym je poukładał na kamieniach w akwarium w którym byłaby woda. Oczywiście nie dużo tylko tak żeby powietrze było wilgotne :) :lol: :lol: :lol: :lol: Od razu oplątwe bym tam dał. :roll:
marivsz
1000p
1000p

Post »

Heee ja też mam wolne akwarium, ale nie myśle ich tam dawać, u sąsiadki stoją normalnie na oknie, a lato spędzają pod drzewam, także trzeba próbować, jutro może będę na giełdzie to zobaczę czy są i po ile....
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Właśnie dlatego nad tym myślę bo mam puste akwarium.
Tylko boję się żeby znowu za wilgotno nie miały :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mam jednego storczyka i jakby miałby go szlak z tego powodu trafić to wolę nie ryzykować :lol: :lol: :lol: :lol:
marivsz
1000p
1000p

Post »

A to falka chcesz dać do akwarium? wiesz widziałem i w akwarium i bez, wybór należy do Ciebie :)
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zwykły Phalaenopsis nie musi być akwarium (zresztą i tak pewnie by się nie zmieścił z wysokimi pędami). botaniczne można trzymać w akwarium, ale hybrydy nie trzeba.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Ale sa juz specjalne półeczki które mocuje się na ściankach akwarium, a w akwarium pływają sobie rybki, wyglada super.
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to chyba musi być ogromne akwarium, żeby się zmieściły i rybki i storczyki na półkach...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”