Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Irenko uczta dla mych oczu, a slimaczkowi dałaś sera że tak rogi wystawił?
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przepieknie Irenko jest co podziwiać rózyczki, hortensje, cały ogród jest bajkowy bardzo lubię tu zagladać Pozdrawiam serdecznie Isia
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie ślimaki spałaszowały wysiane aksamitki :(
Jednego giganta tez znalazłam ale już widzę wielkie mnóstwo maleństw.
Chyba zacznę sypać proszkiem bo ręczne wyszukiwanie nie skutkuje....
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Iwonko ty sobie żartujesz z mojego ślimaczora a on pozżerał cały rząd aksamitek, jest wielgaśny, jeszcze takiego nie widziałam i jak widać ma się dobrze ale ja go przesiedliłam.

Isiu dziękuję za miłe słowa i odwiedziny.

Mariolu z tymi ślimakami to plaga, codziennie "przesiedlam" około 70 osobników a po deszczu dużo więcej. Moje aksamitki prawie wszystkie pożarte a takie ładne kupiłam wielkokwiatowe niskie. Jakim proszkiem sypiesz i czy jest jakiś rezultat, chciałabym też zastosować.

Moje drogie idę teraz do waszych ogrodów, bo zawsze brakuje mi czasu, teraz pada deszcz to jest trochę luzu.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IRENKO witaj co to za żółta piękność u Ciebie rośnie różyczki i cała reszta zresztą też piękności . . Słoneczka życzę u mnie tak jakby zaczynało się wypogadzać ,ale zimno jak diabli . . Miłego dnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Irenko, Twój cienisty zakątek z parzydłem i pnącą hortensja bardzo mi przypomina...mój ogród :) Mam i cenie obie te rośliny właśnie za to ,że bez grymaszenia świetnie rosną i kwitną mimo braku słońca.
Pozdrawiam ,E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Jadziu, tak zażartowałam, bo na zdjeęciu to takie miłe stworzonko, a takie szkody robią w ogrodzie u mnie też i też widziałam że się dobrały do aksamitek....., slimaczory mszyce, mrówy, nornice.... taki ci to zwierzyniec :evil:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj Irenko!Pogoda beznadziejna - pada i zimnica więc i ja buszuję po ogródkach.
Zauważyłam u Ciebie szałwię omszoną na która jestem w tym sezonie"chora"!Na razie jej nie zdobyłam.Wysiałam wiosną ale zniszczyła ją zgorzel siewek :evil: .
Maryna. 8)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO no i piękne słońce zawitało do mnie . Ciekawe czy jutro też będzie tak pięknie świeciło słonko
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ten żółty kwiatek to pełnik chiński, dopiero teraz zaczyna kwitnąć o miesiąc później od wiosennego. U nas też jest zimno, deszczowo i wietrznie. Cieszę się, że chociaż u ciebie świeci słońce, bo u mnie bez zmian.

Ewelinko rzeczywiście te krzaczory mają skromne wymagania, u mnie rosną w cieniu, moje kąciki wypoczynkowe są skromne ale są, mam ich trzy: jeden w pełnym słońcu do opalania, drugi w półcieniu do odpoczynku i trzeci w cieniu do całkowitego leniuchowania w czasie upałów. Wszystkie te zakątki są przyjemne, ponieważ wokół jest dużo zieleni.

Iwonko jest sporo tego żrącego, latającego i pełzającego zwierzyńca i nie bardzo można sobie z nim poradzić. Czy nie masz jakiegoś sposobu aby się tego wyzbyć?

Maryniu myślałam, że u ciebie na południu jest ciepło, bo u mnie zimnisko i wiatr. Szałwię kupiłam na rynku, mało tego mieli tylko kilka doniczek ale ładne sadzonki, łatwo się przyjęło i dobrze rośnie. Myślę, że ty również natrafisz na tą roślinkę.

Dziękuję wszystkim za odwiedziny.
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witam,jestem z rewizytą,bywam tutaj w sumie co jakiś czas ,oglądam fotki i znikam bez słowa ale bardzo mi się podoba,u Ciebie to dopiero jest mnóstwo różnorakich roślin,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, a ja mam ciągle przed oczami twoje fuksje, są przepiękne, zastanawiam się jak natura może stworzyć takie cuda.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy dzień był w miarę pogodny ale nie za ciepły, rozwinęły się kolejne kwiaty. Oto kilka fotek, na pierwszym zdjęciu pełna lilia a na oststnim cis z pięknymi złocistymi przyrostami.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO piękna ta lilia gdzieś Ty takie cudo kupiła ,jaśmin w pełni kwitnienia no i róże co jedna to ładniejsza .
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, lilii kupiłam ponad 20 szt, były różne nasze krajowe i z importu, kolorystycznie i gatunkowo też różne, tylko, że część do tej pory nie wyszła z ziemi i pewnie nie wyjdzie, sama jestem ciekawa jakie będą następne. Kupiłam je w sklepie ogrodniczym. Co do róż myślałam, że będzie źle, bo trochę je przymroziło ale jakoś wyszły z tego. Dzięki za miłe słowa.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”