Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taruś u mnie dzisiaj zimno i słonko na zmianę z chmurami.....ale na szczęście nie pada
Lidko dziękuję
Jadziu podobno trzeba stanąć nad takim buntownkiem, pomachać łopatą i nakrzyczeć ,że jak się nie ruszy ,to pójdzie na kompost
....spróbuj Jadziu , a może zadziała
Alinko widziałam hostę ,piękna jest
Na czyśćca będę uważała
, już poczytałam na necie ,że raczej się go usuwa niż dosadza i należy mu wyznaczyć ściśle określony teren...ale jest naprawdę piękny, taki mięciutki
Jadziu u mnie na szczęście też bez deszczu
....tylko zimno okropnie
....brrrrrr.....
Renatko ja go dostałam od Lidki i od początku wiosny już mam ładny krzaczek więc jeżeli masz ochotę to chętnie się podzielę

Lidko dziękuję

Jadziu podobno trzeba stanąć nad takim buntownkiem, pomachać łopatą i nakrzyczeć ,że jak się nie ruszy ,to pójdzie na kompost

Alinko widziałam hostę ,piękna jest

Na czyśćca będę uważała

Jadziu u mnie na szczęście też bez deszczu

Renatko ja go dostałam od Lidki i od początku wiosny już mam ładny krzaczek więc jeżeli masz ochotę to chętnie się podzielę

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
We Wrocławiu podobnie. Leje, wieje i na przemian, a w dodatku zimno. Widzę Basieńko, że już niedługo będą zbiory porzeczkowe, a później borówkowe. Ja na razie mam truskawki, które bardzo ładnie mi obrodziły. Już w sumie najedliśmy się i czuje się lekki przesyt. Chyba zacznę mrozić, bo co z nich robić.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Cynthia
Giguniu, mam nadzieję ,że nie miałaś żadnych poważnych strat w ogródkugiga45 pisze:Basiuniu witaj.
Pogoda mnie dzisiaj dobila gradobicie, upał, wichura i znów gradobicie.
Porzeczka moja i taka już dojrzała. Kochanie w przyszłym tygodniu wysyłam co komu obiecałam. Buziaki

Nas jakoś omijają gradobicia i wichury...
Porzeczkę masz piękną ale jak poszukałam pod listkami to i u siebie znalazłam dużo prawie dojrzałych kuleczek

Giguś ja od Ciebie nie miałam żadnych obiecanych roślinek ;:149

Pozdrawiam

- Cynthia
Aduś , jeszcze zakwitł mi krzaczek poziomki, to będzie parę sztuk do sałatki owocowejada.kj pisze:We Wrocławiu podobnie. Leje, wieje i na przemian, a w dodatku zimno. Widzę Basieńko, że już niedługo będą zbiory porzeczkowe, a później borówkowe. Ja na razie mam truskawki, które bardzo ładnie mi obrodziły. Już w sumie najedliśmy się i czuje się lekki przesyt. Chyba zacznę mrozić, bo co z nich robić.

Najeść to się jeszcze nie najem ale Oskar będzie miał radochę i posmakujemy "swojego"

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
To na nastepny rok posadź więcej. Jak się ma działkę, to trochę własnych owocków powinno się mieć, a roboty z nimi jest chyba mniej niż z kwiatkami. Zresztą przy wszystkim trzeba pracować. Nie ma roślin bezobsługowych. A później cieszy, ze własne owocki są.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.