Rośliny doniczkowe - effa
- 2iza
- 1000p

- Od: 15 mar 2009, o 13:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też tak było. Mały fikał jak szalony, a jak się urodził to ja nie wiedziałam ,że mam dziecko ciągle tylko spał i jadł. Na rękach nie lubił jak się go nosiło. Ogólnie to się nudziłam i zaczęłam wyszywać hehe
Za to teraz jako 1.5 roczny brzdąc daje w kość ( nareszcie bo już myślałam ,że nigdy tego nie doczekam ) 
- effa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Basiu ja jeszcze nie mam bardzo dużego brzucha ale już od jakiegoś czasu jak kicham czy kaszlnę to mam właśnie takie uczucie
Czasem się zastanawiam czy aby mały nie dostanie za dużej wstrząsaki od tego trzęsienia brzucha
Monika dziękuję
i postaram się częściej zaglądać
Izo dzięki za odwiedziny
To znaczy że jest jakaś szansa że jednak będę się w miarę wysypiać 
Monika dziękuję
Izo dzięki za odwiedziny
- effa

Ponieważ nie mam do pokazania żadnych nowych roślin doniczkowych a ostatnio uaktualniałam zdjęcia tych, które posiadam, postanowiłam pokazać Wam kawałek moich skromnych balkonowych roślinek
Skromnych, bo w tym roku nie przywiązałam do balkonu dużej wagi i puściłam wszystko w samopas. Posiałam jedynie aksamitki i jakąś roślinkę której nazwy nie znam. Petunie wyrosły dosłownie jak chwasty z zeszłorocznych nasionek, które pozostały w doniczkach. A rojnika przesadziłam z innej doniczki i wpadłam na pomysł umieszczenia koło niego cebulek szczawika.
A oto i fotorelacja:
Najwięcej króluje petunii, wiadomo dlaczego

Następnie śmierdziuszki czyli aksamitki, całe szczęśćie że ich zapach nie przekłada się na ich wygląd

Kwitnący rojnik wokół którego rośnie szczawik:

Szczawik:

Oraz "coś" co moja teściowa przywiozła z Grecji... nie mam pojęcia co to jest, sadziłam z cebulek i jak widać wyrosła z tego taka trawka. Dzisiaj spotkała mnie niespodzianka jak wyszłam na balkon bo zauważyłam że wyrósł z niej piękny kwiat
pewnie ukrył się już jakiś czas temu w kwiatach petunii i dlatego wcześniej nie zauważyłam

Wiecie może co to jest
A oto i fotorelacja:
Najwięcej króluje petunii, wiadomo dlaczego

Następnie śmierdziuszki czyli aksamitki, całe szczęśćie że ich zapach nie przekłada się na ich wygląd

Kwitnący rojnik wokół którego rośnie szczawik:

Szczawik:

Oraz "coś" co moja teściowa przywiozła z Grecji... nie mam pojęcia co to jest, sadziłam z cebulek i jak widać wyrosła z tego taka trawka. Dzisiaj spotkała mnie niespodzianka jak wyszłam na balkon bo zauważyłam że wyrósł z niej piękny kwiat

Wiecie może co to jest
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne petunie, zwłaszcza ta o biało-fioletowych kwiatach
Rojnik ze szczawikami prezentuje się bardzo sympatycznie
Pięknie i kolorowo masz na balkonie 
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- effa

Cieszę się że Wam się podoba.
A wiecie co - dwa dni temu doznałam szoku
na balkonie stoi też mój papirus i zgadnijcie co w nim znalazłam?
rośnie sobie tam mały krzaczek pomidorka koktajlowego
najwidoczniej w zeszłym roku nasionko musiało się tam dostać, bo papirus stał akurat koło koktajlówek
ale byłam zdziwiona 
Andziax007 dziękuję za identyfikację zefiranta

A wiecie co - dwa dni temu doznałam szoku
Andziax007 dziękuję za identyfikację zefiranta
- effa

Dziękuję Jagódko za wizytę
Samopoczucie u mnie różne - raz mam lepsze a raz gorsze dni. Z domu w każdym razie staram się już sama nie wychodzić tylko czekam aż mój M wróci z pracy. A moim nieodłącznym przyjacielem jest teraz łóżko - nawet nie zdawałam sobie sprawy że można w nim spędzić aż tyle czasu

Samopoczucie u mnie różne - raz mam lepsze a raz gorsze dni. Z domu w każdym razie staram się już sama nie wychodzić tylko czekam aż mój M wróci z pracy. A moim nieodłącznym przyjacielem jest teraz łóżko - nawet nie zdawałam sobie sprawy że można w nim spędzić aż tyle czasu