Balkony baiany

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakiż ładny zakątek :) Sama przyjemność przebywać na takim balkonie :)
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

:oops: Żle policzyłam, jest w wiszącej doniczce drobna różowa roślinka.
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

No pięknie masz na tym balkonie!
Tak kolorowo i pachnąco!
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Witaj baianoBalkonik cudny,ale ja nie o tym.....Nie wiem czy wiesz ,ale na storczyku masz KEIKI :wink: Jak wypuszczą kilka korzonków mozesz roślinkę obciąc z kawałeczkiem łodyżki na której rośnie,wsadzić do doniczki z podlożem do storczyków i....masz następną roślinke na parapecie okiennym :P
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Lenka :) ta różowa roślinka to gipsówka :) i słyszałam, że nie przepada za zbyt dużym podlewaniem.
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

Dzięki. To muszę teraz poczytać co zrobiłam źle że zaczyna jakoś dziwnie przysychać.
Awatar użytkownika
ewasz29
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2009, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniale masz skomponowane roślinki na balkoniku!
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli uwielbiasz na swoim balkoniku zioła to może zachęcę Cie do posadzenia kilku pomidorków koktajlowych typu,,koralik,,Pieknie wygladają no i smakują ,a dodatkowo liście cudnie pachną.Mozesz też posadzic sobie lubczyk,,vel maggi,,Tworzy piekne wiechy jak palma i jest bardzo dekoracyjna i użytkowa :wink: zwłaszcza w krupniku.Do nasadzń pnacych polecam jezyne bezkolcową i...jako ciekawostkę mogą sie piąć ogórki po kracie bambusowej.Jesteś szczęściarą mając dwa balkony :P
baiana
200p
200p

Post »

PESTKA@ dziękuję za wszystkie dobre rady i sugestie :) najbardzej się cieszę, że potwierdziłaś moje nieśmiałe nadzeje co do storczyka. Tak sobie myślałam, że może to się da jakoś rozsadzić, a Ty mówisz, że mam keiki! :) jak duże muszą urosnąć korzonki, żeby można było przesadzić? trzeba poczekać aż odpadną kwiaty? z góry dziękuję za odpowiedź.
Próbowałam mieć na balkonie pomidorki koktajlowe, ale chyba nie za dobrze się czuły i zawiozłam je mamie do ogródka, bo mi ich było żal, że się męczą na balkonie. Na pewno spróbuję z ziołami i muszę spróbować z tą jeżyną, o której pisałaś, bo ciągle szukam czegoś trwałego, pnącego, innego niż bluszcz. a tu jeszcze by były owoce :)
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Ulinka
100p
100p
Od: 12 cze 2009, o 12:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj....masz prześliczny balkon...tyle roślin...i wiele miejsca...bardzo Ci zazdroszczę...ale zaglądać będę cześciej jeśli pozwolisz..by odetchnąć...a do tego ta ciemno czerwona cegła....fajny klimat...życzę obfitych kwitnień...
Pozdrawiam Ulinka
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BaiankoByc może donica z podlożem nie była zbyt duza lub po prostu flancka pomidorka kiepska.Sprobuj jeszcze raz ,a na pewno się uda :wink: Jeżynę Ci poleciłam ,bo naprawde bardzo dekoracyjnie wyglada na takim ,,miastowym ,,balkonie.Powiem Ci szczerze ,ze ogórki wprawiły mnie w osłupienie na balkonie mojej przyjaciółki.Cudnie to wygladalo..nie dość ,ze kwitły i pachniały liście to jeszcze owoce sobie wisiały.
Co do storczyka to...poczekaj az keiki wytworzy kilka korzonków,im dłuższe tym lepiej.Nie musisz odcinać pędu kwiatowego,który teraz Ci tak pieknie kwitnie.Obetnij tylko kawałek pędu ,na którym rośnie keiki i z tym kawalkiem wsadż do doniczki z podłożem do storczyków. Możesz poczekać az kwiatek przekwitnie .Pielęgnuj to maleństwo tak samo jak dorosłego storczyka czyli kąpanie-przesuszanie Jakby COŚto zawsze służę poradą.Storczyki mam już ładnych pare lat.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj,widzę ,że wszystko kwitnie i pewnie pięknie pachnie.Och te dwa balkony tylko pozazdrościć zwłaszcza jak się ma wychodek a nie balkon a wokół piękny widok.Storczyk wspaniały.Pozdrawiam z mokrej Gdyni.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Witaj Baiano!
Zawsze chciałam miec balkon, ale go nie mam niestety. :x :)
A Ty masz aż dwa. Szczęściara! :lol: :wink:
I bardzo ładnie je zagospodarowałaś.
Więc, jakby co to ja chętnie wypiję kawkę od czasu do czasu na Twoim balkoniku. ;:40
A frezja- coś wspaniałego! To mój ulubiony cięty kwiatek. Uwielbiam jej zapach. Powalający!
Pozdrawiam serdecznie! ;:2
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
baiana
200p
200p

Re: Balkony baiany

Post »

Wracam na forum :) nareszcie! Witam wszystkich ponownie i zapraszam na moje balkony :)
Dziś udało mi się trochę zacząć porządkowanie. Niestety zima przyniosła dużo strat i dziś z pękniętym sercem musiałam wyrzucić mojego dwuletniego bukszpana i bluszcze, które obrosły już prawie całą ścianę...eeehhh :(
ale zaczynam od nowa :)
Obrazek Obrazek
Obrazek chmiel na szczęście nie dał się zimie :) Obrazek
Obrazek fuksje kupione okazyjnie, mam nadzieję, że zakwitną...
Obrazek winobluszcz też sprawił mi miłą niespodziankę i powoli pnie się w górę.
i nowe nabytki:
Obrazek tawułka, jeszcze bardzo malutka (ma być biała)
Obrazek kokornak, który ma zająć miejsce bluszczy.
Obrazek i -.
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Balkony baiany

Post »

Witaj Baiano! :wit Pocieszę Cię, że moje bluszcze też tej zimy nie przeżyły :( Również próbuję zabawy z chmielem japońskim :) Sundaville i fuksja jak rozkwitną - dopiero będzie pięknie u Ciebie ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”