Zieloni przybysze - Carol1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karolu ależ zakwitł pięknie ten kaktusik :shock:
Ja kiedyś miałam kaktusy ale u ani jednego nie doczekałam się kwiatów :(
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ślicznie zakwitł Ci kaktus.. :shock: ja u swojego niedawno zauważyłem pączek na kwiat;chyba to kwiat będzie bo jakiś dziwny ten mój kaktusik..
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Piękności... już nie mogę się doczekać jesieni, aby i moje kwitły w przyszłym roku :D
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

Piękny Hibiskus! Jakoś nie mogę nigdzie go upolować :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ślicznie kwitnie Ci kaktusik,u mnie nie chcą kwitnąć.
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p
Od: 4 cze 2008, o 20:31

Post »

Dziękujemy za pochwały razem z gymnocalycium quehlianum. :)

W końcu ruszyła mi szeflera:

Obrazek

No a moja zabójczyni - rosiczka - bardzo ładnie rośnie, boje się tylko, że się przeje... jest taka jak ja.. za młodości nie lubiła jeść, nawet jak jej przynosiłem smakołyki, a teraz tylko jednego listka ma bez owadów, a to dlatego, że sięchyba wczoraj pokazał...

Obrazek

Obrazek

W końcu się robi ciepło, w nocy ma być 16 stopni, więc nie jest źle, powoli wynosze rośliny do ogrodu.. wiem, późno, ale jak u mnie przyjdzie chłodniejsza noc to od ziemi ciągnie, to nie to co balkon, a nasz balkon jest całkiem odsłonięty i też by mogły zmarznąć. Wyniosłem już marante, afelandre, fikusa, cytryne, echinopsisa multiplex, eszewerie, fikusa i męczennice, zastanawiam się co jeszcze powynosić, ale najpierw musze posprzątać i poukładać rośliny na moim roślinnym stole ogrodowym, żeby miały ładnie i się zmieściły :) Musze jeszcze umyć akwaria dla bananów i dla sukulentów, w których chcę, żeby spędzały lato :) No i najdziwniejsze... chce zrobić liste moich roślin, żeby wiedzieć ile ich mam, albo raczej ile gatunków roślin mam. :) Powinienem niedługo dostać kilka kaktusów, to pokażę. :)
Jestem ciekaw jak tam wasze roślinki? Wynosicie je? Na powietrzy lepiej rosną :) Tylko, że przed deszczami, wiatrami czy burzami, będę miał strasznie dużo latania, żeby je pochować pod stołem, czy pod drzewami, będzie śmiesznie :D
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

No ja tam boję się wynosić cokolwiek na mój balkon bo mam go raczej wietrzny.
I to taki bardzo BARDZO wietrzny :lol: :lol: :lol: :lol: Wszystko by mi połamało
a nie chce też jakiegoś robaczka do domu przynieść na zimę :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Bardzo chciała bym móc i wynosić i na stałe trzymać co nieco na dworze... Żałuję niepomiernie, że ogród, jakim dysponuję nie jest mój... i jakby tego było mało (bo to do obejścia jest), zawiera kury. Kury nie są przyjaciółmi roślin :) Wietrzysz wszystko, czym dysponujesz (oczywiście w granicach rozsądnych wielkości)? Czytam, że masz stoliczki, kiedyś będę musiała wypróbować (we własnym ogrodzie ;) )jakieś półki, które mogła bym zastawić doniczkami... Zainspirowałeś mnie i mam już nawet wstępne wizje :D Jestem ciekawa, jak to wygląda u Ciebie :)
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kury na działce to faktycznie problem. One wszystko rozgrzebują i rozwalają.
Fajne są ale rośliny to raczej za ich towarzystwem nie przepadają :) :lol: :lol: :lol: :lol:
No chyba że działka jest spora to nie ma tak źle ale przy małej działce to problem.
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p

Post »

Zgredo pisze:Czytam, że masz stoliczki, kiedyś będę musiała wypróbować (we własnym ogrodzie ;) )jakieś półki, które mogła bym zastawić doniczkami... Zainspirowałeś mnie i mam już nawet wstępne wizje :D Jestem ciekawa, jak to wygląda u Ciebie :)
No mam dwa stare stoły, jeden w pełnym słońcu, a drugi w cieniu pod orzechem. :) Nie wygląda to jakoś super no ale :) Wrzuce zdjęcie latem, jak powynosze troche roślin i ładnie poukładam. Dla mnie największym kłopotem jest wiatr... musze na stołach układać kostki brukowe, żeby wiatr roślin nie pozrzucał. Chce wynieść kilka roślin, jeszcze nie do końca wiem co... maranta, afelandra, benek, kaktusik i męczennice są jużna dworze, tak jak cytrusy, które chce przeznaczyć do szczepień za rok.

Kur na szczęście nie mam od lat :) Dzisiaj poukładałem w końcu kaktusy w akwariach w których będą lasem mieszkać, mam nadzieję, że im się spodoba. Po co kaktusy w akwarium? Żeby szybko uciec przed deszczem, zabezpieczyć przed wiatrami, a może zadziała jak szklarnia? Mam nadzieję, że sięim tam spodoba. :)

Obrazek

Obrazek

No i drugie jeszcze puste, ale mają do mnie w tym tygodniu dojść nowe kaktusiki, więc się troche zapełni.

Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kaktusy w akwarium świetnie wyglądają.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja bym je obsypał jeszcze piaskiem albo żwirkiem takim drobnym tak
żeby doniczek nie było widać. Pomysł rewelacyjny z kaktusami w akwarium.
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p

Post »

Cześć, cieszę się, że wam siępodoba, ale chyba Tomek (blabla) miał racje, że temperatura będzie za wysoka. Wczoraj podniosła siędo 30 więc uznałem, że jest ok, a dzisiaj już podchodziła pod 40 mimo tego, że na ręce nie były tego czuć... więc wsadziłem je do innego miejsca, zeby nie miały za gorąco. Znalazłem za to dwie duże tace i ustawie kaktusy na nich najprawdopodobniej, mam tylko nadzieję, że nie będą się stale wywalać przy wietrze i że będę je mógl bezpiecznie przenosić w razie deszczu, bo głównie o to mi z akwarium chodziło.
Awatar użytkownika
jardin
1000p
1000p
Od: 7 sie 2007, o 14:26

Post »

same piekne okazy , a sanseweria cylindryczka :shock: jestem w szoku z tym kwiatkiem
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Karolu pięknie rośnie szeflera......moja wreszcie też ruszyła :wink: I ta rosiczka jaka fajniutka a akwarium z kaktusami wygląda rewelacyjnie :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”