Ogródek Bogusi177 - cz.3
Bogusia dobrze wiedzieć,że też rozglądasz się za jaśminem.Ten pachnie i podobno to nieduży krzak.Zobaczymy.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam dwa krzewy jaśminu pachnącego.
Mają koło 3 - 4 m wysokości ale można go ciąć, choć nie za bardzo to lubi.Zapach wspaniały, szczególnie wczesnym rankiem i wieczorem.
Polecam wam dziewczyny bo warto go mieć.
Bogusiu a czy na tej róży nie ma przypadkiem od spodu liści latających zielonych muszek ale nie mszyce?
One też wysysają sok z liści i ma to podobny efekt jak na liściach twojej róży.
Mają koło 3 - 4 m wysokości ale można go ciąć, choć nie za bardzo to lubi.Zapach wspaniały, szczególnie wczesnym rankiem i wieczorem.
Bogusiu a czy na tej róży nie ma przypadkiem od spodu liści latających zielonych muszek ale nie mszyce?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Możliwe Aniu ,że to chloroza różanaAmlos pisze:O rany ! Już tyle róż u Ciebie kwitnie, Bogusiu ? ŚliczneSzczególnie podobają mi się dwie w odcieniu
pomarańczowym , chyba dlatego, że takich u mnie brak - znasz może nazwy ?
Pięknie rozkrzewiona ta czerwona, pnąca , widać, że mróz jej nie zaszkodził . Mojej, podobnej musiałam wyciąć
kilka dużych pędów i niestety jest 'szczuplejsza'![]()
Ale wydaje mi się, że na liściach widać ślady chlorozy ... chyba brak żelaza ? Jakiś nawóz z dużą zawartością tego
mikroelementu powinien pomóc , bo szkoda byłoby takiego, pięknego krzewu. Można też zastosować dolistnie (oprysk).
Może Ci się to przyda :
http://www.oczarjk.pl/index.php?act=271 ... bor_zelaza
Piwonia biała bardzo dostojna, czy również pachnie ?
Pozdrawiam serdecznie
nie znam się na chorobach ,ale zastosuję oprysk ,,miesiąc temu posypałam różom nawóz specjalnie różany ,myślę,że są w nim wszystkie składniki ,do dobrego rozwoju róż
Aniu dzięki za link ,,,,Pomarańczowa róża to chyba alinka ,,,ale nie jestem pewna pierwszej ,bo zauważyłam ,że kupiłam sobie drugą taką samą ,właśnie o tej nazwie ,ale jeszcze poczekam aż się całkowicie rozwinie i porównam ,,,,,
zobacz

poniżej ,to właśnie zakupiona Alinka

- bogusia177
Aneczko wczoraj zamoczyłam ogórki ,zobaczę co mi z nich wyrośnie ,lepiej póżno niż wcale :Pan-ka pisze:Bogusia-galeria róż i piwoni prześliczna.Ta biała to chyba taka jak moja jedyna piwonia.Żałuję że zbiór ogórków będzie mały przez te pierńskie chroboki.U mnie zatrzęsienie ślimaczorów.
Aneczko i jeszcze jedno ,,,,,jaśmin kupiłaś cudowny ,a zapach znam ,,,,powalający ,nic tylko siedzieć i wąchać :P
- bogusia177
Jadziu cieszę się że róże Ci się podobają ,pomarańczowa to już pisałam ,że chyba Alinka ,,,,ale mogę się mylić ,może ktoś rozpozna :PJAKUCH pisze:BOGUSIU ,ale zrobiłaś pokaz slajdów co jedna fotka to fajniejsza . Bogusiu ta różyczka żółto pomarańczowa kim ci ona jest ?
Gabryśko ja się już rozglądam za jaśminem ,Gabriela pisze:Coś mi się widzi, że i ja się rozglądnę za nim...![]()
Boguśko, masz śliczne różyczki.
Ta Westerland pachnie ?
Westerland paaaachnie i to jeszcze jak :P
Grażynko to jesteś szczęściarą mieć pachnące cudo w ogrodziekogra pisze:Ja mam dwa krzewy jaśminu pachnącego.
Co do róż to nie oglądałam ,zobaczę jutro Grażynko , :P
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- bogusia177
- bogusia177
- bogusia177
No właśnie , to Hoku-Pokus,zawrócił mi w głowie.Były jeszcze ubarwione na różowo.Oba do zachcenia.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- bogusia177
- bogusia177