Witam!
Jestem ''nowa'' na forum. Tak od kilku miesięcy oglądałam Wasze troskliwie wypieszczone rośliny, nacieszyłam oczy, uzupełniłam pustki na moich parapetach i postanowiłam dołączyć do Was! Roślinki to moja pasja. Dużo mi poginęło ale wiele cennych informacji przeczytałam tu i zastosowałam! Jeśli uda mi się to jakieś zdjęcia z moich doniczkowych dodam. Nazw większości nie znam ale metodą prób i błędów wiem już co lubią i jakie stanowisko im odpowiada. Cieszę się że i ja tu się znalazłam! Zdjęcia są robione telefonem więc ich jakość nie jest najlepsza.
DZIĘKUJĘ ZA MIŁE PRZYJĘCIE MNIE DO GRONA! I BARDZO dziękuję za nazwy teraz będę mogła już fachowym nazewnictwem się poslugiwać! Uwielbiam patrzeć na roślinki jak rosna kwitną!
na forum.
Zgadzam się z dziewczynami,że kolekcja jest imponująca i piękna.Też choruję na skrętniki,ale na razie muszę ich sobie odpuścić z braku "przestrzeni"
Na moim fiołku zauważyłam robaczki jasne małe i tak jakby oprószone śniegiem nigdy nie miałam problemu z chorobami aż do teraz, czy ktoś z Was wie czym je moge zwalczyć? I co to jest? Mam kilka sadzonek młodych fiołków u nich naszczęście nie ma żadnych żyjątek.