Tzn zrobiły się fioletowe? Nic im nie będzie, idzie ciepło !!!!!wronek89 pisze:U mnie chyba pomidory podmarzły bo pociemniały liścieChyba trzeba będzie zdobyć coś na targu
Wszystko o pomidorach 4cz. (20.05.09 -31.12.09)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Ido , u koktailowych zwykle nie ma sensu majstrowanie przy gronach , chyba że trafią na tyle długie żeby groziło im deptanie . Raz dostałam coś takiego z Włoch , wyższe grona miały chyba z metr długości , więc w końcu obcinałam trochę , bo kiedy dojrzewał początek , końcówka miała dopiero pąki .
Pozdrawiam , kozula .
Pozdrawiam , kozula .
-
- 200p
- Od: 14 lis 2007, o 14:21
Kwiatuszki na sadzonce pomidora??
Witam
Od 4 tyg mam działeczke zasadziłam sadzonki pomidorów i sa juz pierwsze kwiatuszki i w zwiazku z tym mam pytanie jak sa juz kwiatuszki kiedy pojawi sie pomidorek choc taki malutki jak długo trzeba czekac
Z góry dziekuje za odpowiec. Serdecznie pozdrawiam

Od 4 tyg mam działeczke zasadziłam sadzonki pomidorów i sa juz pierwsze kwiatuszki i w zwiazku z tym mam pytanie jak sa juz kwiatuszki kiedy pojawi sie pomidorek choc taki malutki jak długo trzeba czekac

Z góry dziekuje za odpowiec. Serdecznie pozdrawiam

-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie żartowała... pomidory zapylane są przez wiatr a nie owady i jeśli rosną pod osłonami, na przykład w tunelach gdzie nie ma dobrego przewiewu, to potrząsa się krzakami żeby je zapylić (odwala się robotę wiatru). Pszczółki nic tam nie mają do roboty.goska3124 pisze:gosia1228
Nie ładnie tak z kogoś żartować , to nie jest miłe pierwszy raz mam do czynienia z działka nasionami sadzonkami itd
absolutnie nie żartowałam
co drugi dzień należy potrząsać delikatnie sznureczkami tak gdzieś około godziny 11 przed południem jak spadnie wilgotność powietrza w tunelu i pyłek po prostu będzie suchy i po dwóch -trzech dniach jak kwiatek zacznie usychać zobaczysz maluśkiego pomidorka.Przecież ja nie powiedziałam że będziesz go już jeść
pozdrawiam

gosia1228