Ogród Zenka 2009
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Zuziu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Iglak z czerwonymi szyszkami to świerk serbski, w moim ogrodzie rośnie ich kilka . Drzewa te zajmują mało miejsca, co jest ważne przy niewielkich powierzchniach ogrodu gdyż maja pokrój wąskiego stożka.
Witaj Janino dziękuję za odwiedziny i cieszę się że podoba Ci się mój ogród.
Hortensja dębolistna rośnie w moim ogrodzie od około 4 lat, w pierwszych dwóch latach przemarzała mi do wysokości okrywy śnieżnej lecz wiośną odrastała. W roku
ubiegłym okryłem ją tylko grubą warstwą stroisza i zimę przetrzymała bez problemu.
A efekt tego zobaczymy jak zakwitnie.
Marylo masz rację mak wschodni powinien gościć w naszych ogrodach, jest rośliną
wieloletnią nie stwarzającą problemów a w okresie kwitnienia jest prawdziwą ozdobą
ogrodu.
A teraz kilka fotek z dzisiejszego pobytu w ogrodzie.

Witaj Janino dziękuję za odwiedziny i cieszę się że podoba Ci się mój ogród.
Hortensja dębolistna rośnie w moim ogrodzie od około 4 lat, w pierwszych dwóch latach przemarzała mi do wysokości okrywy śnieżnej lecz wiośną odrastała. W roku
ubiegłym okryłem ją tylko grubą warstwą stroisza i zimę przetrzymała bez problemu.
A efekt tego zobaczymy jak zakwitnie.
Marylo masz rację mak wschodni powinien gościć w naszych ogrodach, jest rośliną
wieloletnią nie stwarzającą problemów a w okresie kwitnienia jest prawdziwą ozdobą
ogrodu.
A teraz kilka fotek z dzisiejszego pobytu w ogrodzie.

Pozdrawiam Zenek
-
- 1000p
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Zenku jak już wszyscy powtarzają ja za nimi masz piękny ład i porządek no i mimo dużo drzew i krzewów ,ładne akcenty kwiatowe .
Zenek mój biały dyptam chyba za bardzo się rozrósł bo zaczyna się pokładać z różowym nie ma tego problemu .Przesadzać to raczej go chyba nie będę bo on tego nie lubi
. ,a może to przyczyna tych długotrwałych opadów?
Zenek mój biały dyptam chyba za bardzo się rozrósł bo zaczyna się pokładać z różowym nie ma tego problemu .Przesadzać to raczej go chyba nie będę bo on tego nie lubi
. ,a może to przyczyna tych długotrwałych opadów?
-
- 1000p
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Geniu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa wpowiedziane pod adresem naszego ogrodu.Czytając Twój post zastanawiam się czy Ty aby nie podsypałaś pod swój dyptam dużo nawozu, co może powodować jego silny wzrost i pokładanie się kwiatostanów.
Marylo tak dyptam jesionolistny to to samo co gorejący krzew mojżesza.
Marylo tak dyptam jesionolistny to to samo co gorejący krzew mojżesza.
Pozdrawiam Zenek
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Krzewuszki masz przepiękne. Bardzo ładnie się prezentują jako pojedyncze akcenty na trawniku, szczególnie ta o kolorowych liściach. Też mam taką odmianę i znowu Twój ogród podsunął mi pomysł jak ją efektownie zaprezentować. Jaśminowiec okazały, a zapachu zazdroszczę, bardzo lubię jaśminowce.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.