Lilie podstawy uprawy,rozmnażanie z łusek i inne porady
- patrykgiel
- 500p
- Od: 10 lut 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lilie
Witam wszystkich mam pytanko jak wyhodować lilię taką dużą jak można kupić w kwiaciarniach jako kwiat cięty, czy to specjalny gatunek ? jeżeli tak to opiszcie jaki !
Trzeba kupić odpowiednią odmianę i wsadzić do ziemi w ogrodzie.
http://www.lilie.com.pl/
http://www.lilie.com.pl/
Miłam piekne lilie w tamtym roku, niestety w tym zaczynają mi żółknąć. Mam w związku z tym pytanie, czy jest to objaw niedoboru jakichś składników, czy żerowania nornicy? Rok temu padło mi około 5 z 15 sadzonek fasoliki szparagowej w okolicy tego miejsca. Sadzonki po prostu zwiędły, pomimo tego, że miały grona do zbioru:( dodam tylko, że posadziłam w tej okolicy mieczyki i nie widze aby wschodziły, a w innych miejscach tak. Skodnik? a może co innego? Zaczynam dopiero przygode z działką i nie wiem jeszcze co i jak 

- patrykgiel
- 500p
- Od: 10 lut 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja wsadziłam cebulki również wiosną, ubiegłego roku. Pięknie kwitły i w tym roku zapowiadaja sie podobnie. Zastanawiam się więc co ile lat cebulki sie przesadza i czy w ogóle to robić
Dotychczasowe stanowisko (półcień) im sprzyja. Kwiaty są duże a na dodatek długo sie utrzymują. Minus stanowiska jest taki, że łodygi są wybujałe i niektóre potrzebują podparcia. Myślę, że w pełnym słońcu łodygi nie byłyby aż tak wysokie, ale za to kwiaty utrzymywałyby się krócej , no i byłyby bardziej narażone na targanie przez wiatr :P

Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirku te powyżej tez są Twoimi wychowankami??
Masz może gdzieś wykaz (fotograficzny) Twoich eksperymentów
Prośba o identyfikację lilii
Masz może gdzieś wykaz (fotograficzny) Twoich eksperymentów

Prośba o identyfikację lilii