W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
Halinko po dniach pełnych wrażeń i emocji, wracam powoli do rzeczywistości. Odrabiam zaległości i odwiedzam Wasze ogrody.
Twój ogród to prawdziwa enklawa, nawet ptaszki zakładają gniazda. W takich warunkach chce się żyć. To lepsze od warczących samochodów.
Twój ogród to prawdziwa enklawa, nawet ptaszki zakładają gniazda. W takich warunkach chce się żyć. To lepsze od warczących samochodów.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jolu, ślicznie dziękuję za identyfikację roślinki, cieszę się, że będą czerwone jagódki
Iduniu, u mnie, tak się składa, że deszcz pada w nocy, a w dzień można pracować. W sobotę wysadziłam roślinki z donic do ziemi i musiałam podlać, a jak wracałam do domu około 20, to już padał deszczyk
Dzisiaj przez cały dzień nie spadła kropla deszczu
Elu, najstarszą pęcherznicę mam szósty rok. Już w drugim roku kwitła obficie i były małe siewki, z których mam nowe roślinki. W tamtym roku już plewiłam te siewki, bo bałam się, że ogród sobie "za pęcherze" ;-)
Jak chcesz, to mogę wysłać Ci małe siewki pęcherznic. Pamiętam o miechunce dla Ciebie

Iduniu, u mnie, tak się składa, że deszcz pada w nocy, a w dzień można pracować. W sobotę wysadziłam roślinki z donic do ziemi i musiałam podlać, a jak wracałam do domu około 20, to już padał deszczyk

Dzisiaj przez cały dzień nie spadła kropla deszczu

Elu, najstarszą pęcherznicę mam szósty rok. Już w drugim roku kwitła obficie i były małe siewki, z których mam nowe roślinki. W tamtym roku już plewiłam te siewki, bo bałam się, że ogród sobie "za pęcherze" ;-)
Jak chcesz, to mogę wysłać Ci małe siewki pęcherznic. Pamiętam o miechunce dla Ciebie

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Izuniu, tak, ten "żółtek" kwitnie całe lato, od początku maja do końca października
taki smyk
A, oto zdjęcie z tamtego roku, z końca października, kwitnie sobie pod ognikiem, hihihi

Poszukam siewek żarnowca, a jak nie znajdę, to nasionka wyślę
Dziękuję, za szczegółową nazwę psianki
Giguś, dziękuję za odwiedzinki mojego ogrodu i miłe słowa

A, oto zdjęcie z tamtego roku, z końca października, kwitnie sobie pod ognikiem, hihihi

Poszukam siewek żarnowca, a jak nie znajdę, to nasionka wyślę

Dziękuję, za szczegółową nazwę psianki

Giguś, dziękuję za odwiedzinki mojego ogrodu i miłe słowa