Leśny ogród Moni68 cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak myślałam, że ma swoje latka :) Skąd wiedziałaś? Pnąca to moje marzenie :) :wink:
Mam słabość do Hortensji, parę krzaczków mam historycznych, że tak powiem.... Jedna babcia kochała piwonie a druga Hortensje.....A ja to i to..... :wink: :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pnącą chyba najbardziej lubię, może dlatego, że innych wcześniej nie miałam, a ogrodowe u mnie sie nie udają.
Wysyłam pw.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

fajnie zobaczyć młodego :lol:

i co tu u Ciebie się dzieje, Ty wyjeżdzasz, Tula rodzi..... :shock: :shock:
u mnie teraz mgła jak mleko...świata nie widać- ale powietrze takie super, leśne i wilgotne....
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

O to dziwne, hortensje lubią cieniste zakątki..... U mnie w większości tak rosną. :) Jakbyś chciała, robię co jakiś czas sadzoneczki z moich odmian, mam parę na zbyciu... :lol: :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess, niedawno ostrzyżony :lol: :lol: U mnie znowu zaczęło lać i potwornie wieje, mam nadzieję, że nie wyłączą prądu... Ula lada dzień urodzi i zostanę ciotką dziewczynki :D :lol: Miałam Ją odwiedzić w drodze powrotnej, ale zaraz po porodzie to nie najlepszy pomysł...

Ewuniu, bardzo dziękuję za propozycję :) Na razie mam dwie drzewiaste i wygląda na to, że będzie im dobrze. Podejrzewam, że ogrodowe nie znoszą nadmiaru sosen...
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---

Post »

Monika

u mnie całe szczęscie minęła ta burza, teraz takie świeże poburzowe powietrze...no i jest ciepło.
Jutro wpadam do ogrodu chwaściki rwać...bo zarosnę :lol:
Masz rację tak zupełnie po porodzie to zdecydowanie kiepski pomysł....znaczy się kciuki trzeba trzymać :lol: za następne pokolenie ogrodniczek :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess, u mnie mimo deszczu też ciepło :) Wypieliłam ogród do końca, ale i tak zaraz zarośnie...
Przed nowym pokoleniem ogrodniczek nie lada wyzwanie :) Ula Apeniny zamienia w ogród :) Podziwiam Ją, bo zamienić skały w kwitnący ogród to dopiero osiągnięcie!!!
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Moniu moje dalie wszystkie tego roku wysadziłam do donic dlatego
już prawie wszystkie mają pączki a niektóre już kwitną. Bardzo mi się podoba
bodziszek mam tylko jednego niebieskiego pełnego ale ma jeden pączek
kwiatowy jak się otworzy zrobię zdjęcie.W przyszłym roku kupię sobie kilka kolorów.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Masz rację tak zupełnie po porodzie to zdecydowanie kiepski pomysł
Szczerze mówiąc, to ja jakoś cały czas byłam przekonana, że my się z Monią zobaczymy jak ja jeszcze będę "wybrzuszona" czyli na chodzie. Jak to będzie po porodzie to rzeczywiście nie bardzo potrafię sobie wyobrazić zwłaszcza, że mnie zaskoczyli wiadomością o cesarce ostatnio. No ale optymistycznie się nastawiam i tyle.
Bardziej jakoś mnie martwi wizja moich rodziców (przylatują 23) ciągle powtarzających "zostaw", "nie podnoś", "nie chodź", "nie schylaj się", "nie oddychaj zbyt głęboko" ... blablabla.

za następne pokolenie ogrodniczek
Albo ogrodników :lol: bo ostatnio powiedzieli, że to wcale nie takie pewne, że ta dziewczynka to dziewczynka... czyli znowu nic nie wiem :D

bo zamienić skały w kwitnący ogród to dopiero osiągnięcie!!!
Ano osiągnięcie i jak komuś się udało, to ja chętnie pooglądam i posłucham rad :D Bo u mnie to jedno wielkie chwastowisko + moje warzywno-owocowe grządki i donice + nieliczne gatunki kwitnące, które przeżyły moją "pielęgnację" :D Ogród to jest u Moniki, u mnie jest raczej pole walki :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, ja też sadziłam dalie tylko do donic, ale w różnych terminach. Większość to nowe nabytki z Auchan i jestem ciekawa, co z nich wyrośnie :lol: :lol:
W tym roku mam 9 nowych bodziszków, ale dokupię i te, których wiosną nie mieli. To były naprawdę małe sadzonki, rosną jednak ładnie i kwitną :)
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---

Post »

Tula

jak przylecą to ich z czystym sumieniem wykorzystuj..... :lol: :lol: bo jak odlecą to już niestety :lol:
wiesz..plus jest taki,że tu wiecej panienek się ostatno rodzi...to dopiero będzie wybór...i nawet mamy panienek znane- wirtualnie ale zawsze :lol: :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uleńko, nie bądź taka skromna, osiągnęłaś już bardzo dużo!! :D :D Czyli jest nadzieja na chłopca? Hurraa!! Pewnie M się cieszy :) Najazd rodziny jakoś przeżyjesz :lol: :lol: Nic nie piszesz, więc przesyłka jeszcze nie doszła :cry: Wysłałam w ubiegłą środę.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, jeszcze nie doszło ale z góry ogromne dzięki bo teraz to i nie wiadomo kiedy będzie okazja podziękować :D I dobrze, że mówisz... uprzedzę szwagierkę, żeby odebrała jakbym była... mocno zajęta :lol: Niezależnie od tego, czy ogrodnik czy ogrodniczka - od razu dam znać na komórkę :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana, koniecznie daj znać, będę czekać niecierpliwie na wiadomość!! :) Kurczę...wysłałam też sukieneczkę, była taka słodka, że nie mogłam się oprzeć i kupiłam :lol: :lol: Gdyby urodził się chłopiec, to komuś oddasz :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie oddam ! :lol: Poczeka aż Tobie będzie potrzebna :lol:
Zablokowany