Moja familokowa oaza spokoju cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jadziu widzę że uwielbiasz róże :) i piękne masz :wink:
A iryski... :)
Ja swoje ślimaki w zeszłym roku trułam, bo było zatrzęsienie, ale jakoś potem mi się ich szkoda zrobiło :cry: bo to też żyjątko... i teraz je zbieram... a winniczki uwielbiam :lol: piękne są i kilka jest u mnie... ostatnio jednemu przerwałam w porodzie :lol: bo szczyt, wlazł do wysokiej drewnianej skrzynki, obkopał się ziemią i składał jaja...wiec przeniosłam go w inne miejsce... ale nie wiedziałam że ślimak składa tak jaja... takie spore białe kuleczki...
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu :)

Co tam kochana u ciebie ?
widzę ze kalarepkę już zajadasz :) truskawki pewnie też już powoli dochodzą :)
a mój mini warzywniak jest pusty nooo.. pepino troszkę bierze się za siebie , orzeszki ziemne przepadły :( i rodzynki chyba tez :( po pomidorki dzisiaj jadę do mamy i posadzę ale nie widziałam na placu sałatki do posadzenia :( nie wiem czy jeszcze uda mi się dostać :( Nic nie robiłam ze względu na okropną pogodę i jestem do tyłu ze wszystkim a na sianie pietruszki i takich tam to chyba już za późno:) zobaczę jeszcze może akurat ?:)

dziękuję za odwiedzinki u mnie oczywiście mimo iż nic ciekawego się nie dzieje :))))
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IWONKO nareszcie się pokazałaś wiem ,że ta pogoda ma na Ciebie ujemny wpływ . Na sianie pietruszki koperku jeszcze nie jest za póżno . Będziesz chociaż miała zielone do rosołku . Byłam na targu i jeszcze są sadzonki sałaty pora selerów . Możesz kupić wyrośnie .

ALU to naprawdę było wydarzenie być świadkiem takich oślizglakowych narodzin . Te małe ślimaczki żywią się moimi liliami i dlatego je tępie . Wszystkie ślimaki daje do wiaderka ,a potem wyrzucam daleko od mojego ogródka . Przez te deszcze bardzo się rozpanoszyli . Dziękuję za odwiedzinki . Dzisiaj calutki dzień spędziłam na ogródku . Słoneczko calusieńki dzień świeciło na maxa .Trochę pokopałam grządki ,żeby ziemia szybciej się przesuszyła ,prześwietliłam truskawki trochę liści poobrywałam ,żeby miały więcej światła . Trochę słoneczka i już pięknie zaczęły czerwienieć .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Jadziu dzisiaj naładowałam akumulatorki na jakiś czas :wink:
Na działce wszystko rośnie jak szalone, roślinki mają co pić , słonko przygrzewa....raj dla oczu :D
Buziaki dla Twojego małego Skarbeńka :!: :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU fajny mi mały już ma 12 lat ,ale to jest moje BABY i on o tym wie i czasami to wykorzystuje . No ,ale cóż i tak go kocham . Jutro musze upiec biszkopt ,bo urodziny będą dopiero we czwartek odprawiane ,a buziaki przekażę . Dzięki za odwiedzinki .
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Jadziu! jak tam mszyce? ja pół niedzieli latałam ze spryskiwaczem z gnojówką z pokrzyw, nie wiem czy to coś da pryskałam w sumie drugi raz a mszyć w cholere... mam też jakieś czarne i te są paskudne bo prawie na wszystkim :(
ciesze sie że mogłaś pobyć na działce ja dziś niestety długo w pracy, może jutro mi się uda, myślałam żeby w piątek wziąć wolne ale boje się że będzie lało
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO ja wszystko pryskam octową wodą ostatnio nawet do tego dałam nadmanganianu potasu czyli kali ,ale zostały mi plamy takie niby brązowe . Może zrobiłam za mocny roztwór tego kali no nie wiem . WODA ,OCET I PŁYN DO NACZYŃ non . Miłych snów i cieszę się z odwiedzin też już mykam do poduchy stop
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu mnie mszyce to też zjadają, moze powiesz jakie proporcje tego roztworu? Czy tak na oko :lol:
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Witaj Jadziu :)
właśnie tak jak ci wczoraj napisałam słoneczko było przez cały czas a jak wychodziłam z pracy zaczęło się mocno chmurzyć i robić burzowo .Szybciutko pojechałam do mamy zabrałam pomidorki i inne jeszcze siejki kwiatów ,pojechałam do domu , przebrałam się szybciutko i posadziłam pomidorki ale i tak deszcz mnie przegonił z ogrodu :)
Mam nadzieję że będą ładnie rosły :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-storczyka stoplamka ma Aśka.O ile wiem ma go niedawno.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWO JANINKO dziękuję za odwiedzinki . Tego storczyka kupiłam takiego jedynaka i chyba mu się nie za bardzo podoba . Jak jutro będzie fajna pogoda to pojadę na bazar i dokupię mu towarzystwo . Oprócz Aśki jeszcze jedna z forumek ma takiego storczyka ale o innej nazwie teraz zapomniałam ,ale coś związane z kukułką .

IWONKO Ty to masz pecha mam nadzieję ,że dzisiaj u Ciebie świeci słoneczko . U mnie do16 było słonecznie ,póżniej rozhulał się wiatr i zabrał słoneczko mam nadzieję ,że do Ciebie .

LIDZIU już parę stron prędzej pisałam na 1 l. wody kieliszek octu i trochę płynu do naczyń . Dodałam raz trochę GENTIANY ,ale chyba za dużo nasypałam ,bo zafarbowałam trochę liście niektóre mają ciapki . Bez chemii to jest ta praca syzyfowa ,bo prawie dziennie latam ze spryskiwaczem . No ale coś za coś . Trochę dzisiejszych fotek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-piękny okaz wiesiołka! A liatra w jakim kolorze będzie?W Krakowie wiosną oprócz różowych(fioletowych) pojawiły się niebieskie i rozsyłałam Forumowiczom po całej Polsce.
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Witaj Jadziu !!!
Nasze ogrody coraz ładniejsze . Królowa kwiatów zaczyna w nich królować , choć innym też nie można nic zarzucić .
Widzę , że u Ciebie na rabatach też jest sporo lilii . U mnie dzisiaj zakwitła pierwsza w tym roku . Czekam na resztę , a mam też dużo . :lol:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj EWO tak nasze ogrody mają piękne barwy . A gdy zakwitną lilijki i reszta róż to będzie naprawdę kolorowo . Ciesze się z Twoich odwiedzin w zimie częściej miałyśmy kontakt . Teraz robię sweterek dla synowej na urodziny ,bo jak jest piękna pogoda to sobie siedzę w ogródku i dłubie . Nie wiem kiedy zacznę tego motyla mam nadzieję ,że będzie następny w kolejce .
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu ależ Ci zazdroszczę tylu kwitnących kwiatów,nie mówiąc o różach,moje liatrie tez już spore,ale goździki brodate jeszcze słabo rozwinięte,ale jak wszystkie na raz zakwitną to będzie fajnie ,bo spory pas ich posadziłam,to ulubione Mojego M :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”