Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To dlaczego mój nie chce ;:145 ;:145 ;:145 :?:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś,tak po cichutku sobie przychodzę i oglądam.A widoki podwórka znajome.Jak jeżdziłam do brata to też mieszkał w podobnej kamienicy.Dzielnie walczysz ,trzymam kciuki :P :P :P
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Siedzę nad poprawą prac z II roku, z IV roku i ze Studium Podyplomowego, wszyscy naraz na ostatnią minutę...Zaraz zejdę podlać podwórkowy.
Aszkoi Agaxkub-dzięki za krzepiące słowa.
Ambo-na pewno co do nasionka zbiorę i podzielę sprawiedliwie. Pisałam do Oli z prośbą o zebranie nasion także, ona wieczorników ma całe stada w ciężkim klimacie pod samymi Tatrami.U Ciebie to dla nich może być Riviera!
Mag-pięcioklapowy od lat u nas pnie się po murze i po siatce,a trójklapowy jak mnie zapewniono nie tylko uczepi się tej siatki,ale jeszcze lepiej zasłoni śmietnik, bo gęstszy.Na razie i tak dostał lepsze miejsce do ukorzenienia się(był lekko podkorzonkowany),gdy okaże się,że nie chce współpracować zostanie przesadzony.
Ado-jak widzę masz podobne obserwacje!Miło było Cię usłyszeć!
Violu-nadal nie ma śladu przesyłki.

Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Ewo. Mnie również. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będzie okazja spotkać się w realu.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ado/Krysiu-ledwo skończyłam podlewać,zaczęło padać ale tak niemrawo. :( Trzykrotki na noc zamknęły kwiaty.Trójklapowe mają się świetnie.Języczka troszkę oklapła, ale natychmiast po podlaniu zaczęła się wyprostowywać. Jaśmin nieco przywiądł,ale myślę,że winien się przyjąć.
Kiedyś do Wrocka jeździłam bardzo często,byłam w Zarządzie Głównym Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego,ale był to wyjazd o świcie, pęd z dworca na Szewską,zebranie, rzut oka na Wasze zielone miasto, na te rzeki, mosty ,na lwowski pomnik hrabiego Aleksandra i powrót,niekiedy z krótką przerwą między pociągami w Katowicach(wtedy kupowało się metkę w Krakowie naonczas niedostępną).Może kiedyś będę miała czas na to,żeby mieć czas?Czy u Was nadal tyle komarów?W Krakowie właśnie zaczęły ciąć,a bywają rzadko.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo każdy wie jaka jest nasza rzeczywistość.
Bywam z córką w Krakowie i zawsze odwiedzamy Stary Kleparz i Kazimierz ze względu na ich niepowtarzalny klimat.
Dlatego chylę czoła, bo dzięki takim ludziom jak TY świat może być piękniejszy i nawet najbrzydsza "studnia" staje się rajem.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Ewo Janinko
Komarów u nas dużo i malutkich muszek / paskudne i natrętne/.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eury wysłała mi orliki(wysokie ciemno różowe), len(niebieski jak to len) i goździki brodate(jasny róż) trzeba je będzie dosadzić wkomponować w rabatkę z ciemnoniebieskim ,niebiesko-białym i białym tojadem mordownikiem i niebieską ostróżką.Właśnie tojad nabyty dla Teresat do ciężkich warunków klimatycznych Orawy(czy Podhala, bo nie wiem gdzie miał ostatecznie być zasadzony) hartował się w doniczce w podwórkowym na wszelki wypadek wysoko na szafce w której mamy drobne i tanie narzędzia ogrodnicze. No i chyba skiełkował rącznik(rycynus) od Liski.
Tess-a ten Twój tojad w jakim kolorze?Nadal chcesz go wysłać po przekwitnięciu?Na południu Polski wzrosło zapotrzebowanie na trujaki-ratuj!
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Ewa,ja mam niebieski Tojad :wink: :lol: Po przekwitnięciu wyślę Ci razem ze złocistą trzmieliną.
U nas lokalna nazwa tojadu: Pantofelki Matki Boskiej
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo-Evluk-tak pantofelki Matki Boskiej albo pantofelnik.Może ta pani z Ogrodniczego na Starym Kleparzu jeszcze sprowadzi sadzonki?Miała już tylko ten dwubarwny a Teresat chciała niebieski.
Hosty tuz po posadzeniu.Ten pojedynczy widoczny z lewej liść jest z hosty od Mag, która to hosta jest bezimienna, rośnie duża do kolan(Mag kolan)a na szerokość do pół metra jak tylko ma miejsce i kwitnie biało.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś sprostowanie... nie moich kolan tylko dwumetrowego chłopa i nie na pół, a półtorej metra :;230... ale to dopiero po paru latach i bez dzielenia :lol:
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mag-niech ta hosta tak nie tyje,będzie się musiała ograniczyć, półtorej metra na szerokość dla niej w podwórkowym nie mam.A wysokość-ojej mogę porównać jedynie na 1.90 cm :(
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze będziesz mogła ją podzielić, tym samym wyszczuplając ją :lol:
Spis treści.Wizytówka.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

empuza pisze:Ewo każdy wie jaka jest nasza rzeczywistość.
Bywam z córką w Krakowie i zawsze odwiedzamy Stary Kleparz i Kazimierz ze względu na ich niepowtarzalny klimat.
Dlatego chylę czoła, bo dzięki takim ludziom jak TY świat może być piękniejszy i nawet najbrzydsza "studnia" staje się rajem.
a ja w życiu w Krakowie nie byłam...tzn dwa razy przejazdem :cry:

Ewa

coraz fajniej w podwórkowym :lol:
Mój Tojad ( jeśli to on)jest niebieski wielgachny i zaraz zacznie kwitnąć zrobię dziś jak wróce do domku fotkę i Ci pokażę,jeśli na niego reflektujesz to ja go wykopię ale chyba po przekwitnięciu? i wyślę.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Ewuś... jak sama kiedyś mówiłąś Chrzanów blisko...

zapraszam na "łopatkowanie"... u mnie obiowiązuje zasada - bierz co chcesz.... jeśli jest więcej jak jedno ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”