Ogród -hal1959 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko

to się zmieni, u mnie słońce i błękitne niebo....ale czy na długo? cieplej jest tylko fakt.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tesko u mnie też było słonecznie ,później padało ,teraz znowu słonko,ale już idą chmurzyska,ale fakt,że jest ciepło,nawet bardzo,w ogrodzie na termometrze 30 st :wink: :D

Obrazek

Obrazek

Jednak pąki Ice Lady są różne,jedna białe,drugie różowe :wink:

Obrazek

Obrazek

Czyli będzie róża biało różowa :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

HALINKO zdjęcia jak zwykle super . Mój jaśminowiec jeszcze nie kwitnie może dopiero w przyszłym roku ,albo będę go musiała przesadzić w inne miejsce . Szukam na własną rękę nazw moich ślicznotek . SŁONECZKA życzę ,bo u mnie dzisiaj było pięknie . Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Halinko piękny kolor ma Twój aster :!:
Zdjęcia jak zwykle super ;:333
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu na prawdę ślicznotka z Twojej róży,ale nie bardzo wiem jak się nazywa :roll:
U mnie też było po południ pięknie ,dokończyliśmy pergolę,tzn dołączyliśmy jeszcze 2 części do tej którą zrobiliśmy troszkę wcześniej,jutro dam fotkę :wink:

Basiu ,aster ma inny kolor jak na zdjęciu,jakoś aparat źle złapał kolor niebieski i wyszedł fiolet :roll: .
Może następnym razem wyjdzie taki niebieski ,jaki w rzeczywistości jest :D

Na czubku kratki na róże ,usiadł sobie ptaszek :D

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

hal1959 pisze:Jadziu na prawdę ślicznotka z Twojej róży,ale nie bardzo wiem jak się nazywa :roll:
Obrazek

pewnie Mme Meilland/ Peace/ Gioia :-)
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hanuś pomyślałam sobie ,że to może być ona,ale ja czekam na mądrzejszych w identyfikowaniu :D i właśnie się zjawiłaś :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czesc Halinko!

Piekny masz ogrod! Jestem zachwycona !!!Roze piekne ...wszystko piekne i taki porzadeczek ;:84 Zdjecia wykonane przez Ciebie moge ogladac dzien i noc... ;:80 Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Halinko kłaniam sie nisko przed Twoim ogrodem... A czy moge się tam wprowadzić, bo juz sił mi brak na moje zielsko :lol:
Na mojej róży pojawiły się białe plamy na liściach i czym to potraktować? Zdjęcia nie mam , ale pewnie lepiej pstryknąć.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CZEŚĆ HALINKO widzę i oczom nie wierzę ,że moja piękna NN została zidentyfikowana . Ale trudna ta nazwa . Cieszę się HANIU ;:84 bardzo . dziękuję . Nie śmiałam Cię prosić o to . Dzisiaj pokazała swoje wdzięki następna NN jej płatki praktycznie nie opadają . Halinko życzę ci miłego dnia mam nadzieje ,że się nie gniewasz ,że zaśmiecam Ci wątek .
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agulinko cieszę się z Twojej wizyty jak i z tego ,że Ci się u mnie podoba :D ,zapraszam kiedy masz na to ochotę :D

Pewnie,że możesz Lidziu się do mnie wprowadzić,u mnie zielsko nie króluje :wink: .
Plamy białe to mogą oznaczać chorobę grzybową,może mączniak,najlepiej zrobić zdjęcie.U mnie na szczęście nic takiego się nie pojawiło,nawet mszyc nie ma na różach,ale na fuksjach troszkę się pokazało,ale je wodą wypłukiwałam i wywarem z czosnku potraktowałam .Nawet róża ,która miała co roku biały nalot,czyli mączniaka,na razie go nie ma,podlewałam Amistarem wcześnie wiosną i kilka razy robiłam oprysk tym samym.Chciałabym żeby chociaż raz nie była zaatakowana przez tę chorobę :roll: .

Jadziu co rusz pokazujesz mi takie piękności,a moje nie chcą jeszcze kwitnąć :evil:
Czyli jedną mniej masz NN :D

U mnie dziś była duchota,ale w tej chwili zaczęło padać,jest nadal ciepło ,na term 16 st :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Halinko u mnie deszcz ,ale rano było cieplutko i bez deszczu . Wczoraj zrobiłam sobie lekturę róż nazwy róż i jak się nie mylę ta czerwona aksamitna to chyba BARKAROLE ,a jedna z tych żółtych to BEROLINA . De GAULE tez już zaczyna pokazywać pączki ,THOMAS tak samo . Już nie mogę się doczekać . Teraz przestało padać i zaświeciło słonko idę zobaczyć ile oślizglaków znowu tam będzie .
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Halinko jaśminowiec spędza mi sen z powiek.... jesienią to będzie pierwzy krzew, który kupię!

Clematiski piękne i ognik cudnie kwitnie ... mój też zaczyna rozchylać płatki...
ach te białe kusicielki :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziuu mnie dziś od rana był upał,niedawno popadało,ale już widać,że słonko będzie świecić znowu :D .Fajnie ,że już poznałaś niektóre swoje róże,ja nie mogę sie doczekać kiedy moje zaczną rozchylać pąki :roll: .

Izuniu byłam u Ciebie aż mnie zatkało i się nie odezwałam,masz tyle kwitnących róż i takie fajne.Widziałam stokrotkę afrykańską taka jak ja kupiłam niedawno.Ja swój jaśmin dostałam od znajomej,to były moje pierwsze nasadzenia w ogrodzie,bez niego nie można byłoby się obejść.Jak tylko przechodzę koło niego nie sposób jest się zatrzymać i zaciągnąć się tym zapachem :D .Pachnie nawet ze sporej odległości.Jestem szczęśliwa,że ognik w końcu okrył się kwiatami ,teraz czekam na korale :wink:

Trochę kolorków z mojego ogrodu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tawuła Nippońska 'Snowmound'

Obrazek

Obrazek
Ta pomylona lub z podkładu gałązka kwitnie cały czas :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne