Ogród -hal1959 cz.3
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu na prawdę ślicznotka z Twojej róży,ale nie bardzo wiem jak się nazywa
U mnie też było po południ pięknie ,dokończyliśmy pergolę,tzn dołączyliśmy jeszcze 2 części do tej którą zrobiliśmy troszkę wcześniej,jutro dam fotkę
Basiu ,aster ma inny kolor jak na zdjęciu,jakoś aparat źle złapał kolor niebieski i wyszedł fiolet
.
Może następnym razem wyjdzie taki niebieski ,jaki w rzeczywistości jest
Na czubku kratki na róże ,usiadł sobie ptaszek

U mnie też było po południ pięknie ,dokończyliśmy pergolę,tzn dołączyliśmy jeszcze 2 części do tej którą zrobiliśmy troszkę wcześniej,jutro dam fotkę

Basiu ,aster ma inny kolor jak na zdjęciu,jakoś aparat źle złapał kolor niebieski i wyszedł fiolet

Może następnym razem wyjdzie taki niebieski ,jaki w rzeczywistości jest

Na czubku kratki na róże ,usiadł sobie ptaszek

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
CZEŚĆ HALINKO widzę i oczom nie wierzę ,że moja piękna NN została zidentyfikowana . Ale trudna ta nazwa . Cieszę się HANIU ;:84 bardzo . dziękuję . Nie śmiałam Cię prosić o to . Dzisiaj pokazała swoje wdzięki następna NN jej płatki praktycznie nie opadają . Halinko życzę ci miłego dnia mam nadzieje ,że się nie gniewasz ,że zaśmiecam Ci wątek .

- hal1959
Agulinko cieszę się z Twojej wizyty jak i z tego ,że Ci się u mnie podoba
,zapraszam kiedy masz na to ochotę
Pewnie,że możesz Lidziu się do mnie wprowadzić,u mnie zielsko nie króluje
.
Plamy białe to mogą oznaczać chorobę grzybową,może mączniak,najlepiej zrobić zdjęcie.U mnie na szczęście nic takiego się nie pojawiło,nawet mszyc nie ma na różach,ale na fuksjach troszkę się pokazało,ale je wodą wypłukiwałam i wywarem z czosnku potraktowałam .Nawet róża ,która miała co roku biały nalot,czyli mączniaka,na razie go nie ma,podlewałam Amistarem wcześnie wiosną i kilka razy robiłam oprysk tym samym.Chciałabym żeby chociaż raz nie była zaatakowana przez tę chorobę
.
Jadziu co rusz pokazujesz mi takie piękności,a moje nie chcą jeszcze kwitnąć
Czyli jedną mniej masz NN
U mnie dziś była duchota,ale w tej chwili zaczęło padać,jest nadal ciepło ,na term 16 st

Pewnie,że możesz Lidziu się do mnie wprowadzić,u mnie zielsko nie króluje

Plamy białe to mogą oznaczać chorobę grzybową,może mączniak,najlepiej zrobić zdjęcie.U mnie na szczęście nic takiego się nie pojawiło,nawet mszyc nie ma na różach,ale na fuksjach troszkę się pokazało,ale je wodą wypłukiwałam i wywarem z czosnku potraktowałam .Nawet róża ,która miała co roku biały nalot,czyli mączniaka,na razie go nie ma,podlewałam Amistarem wcześnie wiosną i kilka razy robiłam oprysk tym samym.Chciałabym żeby chociaż raz nie była zaatakowana przez tę chorobę

Jadziu co rusz pokazujesz mi takie piękności,a moje nie chcą jeszcze kwitnąć

Czyli jedną mniej masz NN

U mnie dziś była duchota,ale w tej chwili zaczęło padać,jest nadal ciepło ,na term 16 st

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko u mnie deszcz ,ale rano było cieplutko i bez deszczu . Wczoraj zrobiłam sobie lekturę róż nazwy róż i jak się nie mylę ta czerwona aksamitna to chyba BARKAROLE ,a jedna z tych żółtych to BEROLINA . De GAULE tez już zaczyna pokazywać pączki ,THOMAS tak samo . Już nie mogę się doczekać . Teraz przestało padać i zaświeciło słonko idę zobaczyć ile oślizglaków znowu tam będzie .
Halinko jaśminowiec spędza mi sen z powiek.... jesienią to będzie pierwzy krzew, który kupię!
Clematiski piękne i ognik cudnie kwitnie ... mój też zaczyna rozchylać płatki...
ach te białe kusicielki
Clematiski piękne i ognik cudnie kwitnie ... mój też zaczyna rozchylać płatki...
ach te białe kusicielki

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hal1959
Jadziuu mnie dziś od rana był upał,niedawno popadało,ale już widać,że słonko będzie świecić znowu
.Fajnie ,że już poznałaś niektóre swoje róże,ja nie mogę sie doczekać kiedy moje zaczną rozchylać pąki
.
Izuniu byłam u Ciebie aż mnie zatkało i się nie odezwałam,masz tyle kwitnących róż i takie fajne.Widziałam stokrotkę afrykańską taka jak ja kupiłam niedawno.Ja swój jaśmin dostałam od znajomej,to były moje pierwsze nasadzenia w ogrodzie,bez niego nie można byłoby się obejść.Jak tylko przechodzę koło niego nie sposób jest się zatrzymać i zaciągnąć się tym zapachem
.Pachnie nawet ze sporej odległości.Jestem szczęśliwa,że ognik w końcu okrył się kwiatami ,teraz czekam na korale
Trochę kolorków z mojego ogrodu

Tawuła Nippońska 'Snowmound'

Ta pomylona lub z podkładu gałązka kwitnie cały czas

Izuniu byłam u Ciebie aż mnie zatkało i się nie odezwałam,masz tyle kwitnących róż i takie fajne.Widziałam stokrotkę afrykańską taka jak ja kupiłam niedawno.Ja swój jaśmin dostałam od znajomej,to były moje pierwsze nasadzenia w ogrodzie,bez niego nie można byłoby się obejść.Jak tylko przechodzę koło niego nie sposób jest się zatrzymać i zaciągnąć się tym zapachem

Trochę kolorków z mojego ogrodu

Tawuła Nippońska 'Snowmound'

Ta pomylona lub z podkładu gałązka kwitnie cały czas