Witajcie
Oj jak ja lubię wchodzić na forum od razu jest mi lepiej
i odreagowuję po całym dniu pracy

Dzisiaj
też fotki cykałem i pokaże drzewo bardzo ciekawe no a przynajmniej dla mnie
Geniu cieszę się że mnie odwiedziłaś

Perukowiec jest śliczny bardzo dziękuję
a i szyszeczki też są fajne. Z jodły koreańskiej pewnie
Wisienko no ten dom to coś nowego. Nie wiem co mam o takim czymś myśleć.
Nie wiem czy mi się to podoba czy raczej nie bardzo. Dziwne. Ale tak sobie myślę
może właśnie nadchodzi zmiana w architekturze i pora na coś zupełnie nowego.
Gosiu no Wojsławice nie zwiedzałem ale czytałem o nich dość sporo. Nawet w numerze
specjalnym działkowca albo kwietnika było poruszone zdanie na temat tegoż arboretum.
podobno ma bardzo ciekawą i unikatową kolekcję roślin zimotrwałych

Kiedyś tam pojadę.
No a przynajmniej mam taką nadzieję
Jadziu o jak urosło Twoje drzewko. Dokładnie pamiętam akcję z rozpoznaniem jakby to było wczoraj.
A to już kawał czasu minęło

Kurcze to już prawie rok

Dziękuję za jeża bardzo lubię
zwierzęta dlatego takie zdjęcia mnie cieszą bardzo
A teraz jakieś fotki.
Pierw to drzewo które nazywa się
korkowiec amurski. Niby zwyczajne ale takie inne

Korę ma jak korek to też
zrobiłem zdjęcie.

Niestety na terenie miasta rośnie tylko jedno to drzewo przynajmniej tak wyczytałem. Były dwa
ale jedno wycięto bo głupi chodnik robili. Dla mnie to było barbarzyństwo . Podobna sytuacja była ze skrzydłorzechem.
Rósł piękny i potężny osobnik. Składał się z jakby kilku pni i miał masę owoców. Drzewo cudowne
ale niestety remontowali elewację budynku i stwierdzili że drzewo na blok nachodzi i je wycieli. Przykro mi było strasznie z tego powodu.
Dlatego jak znajdę jakieś fajne drzewo to zawsze się martwię o nie żeby przetrwało jak najdłużej.
Bezmyślność osoby zajmującej się dendrologią w mieście jest straszna. Jak można wycinać tak szlachetne drzewa.
A istniały inne możliwości jak przesunięcie chodnika o kawałek czy zabezpieczenie części elewacji budynku przed ewentualnymi zniszczeniami. Ale dla nich prościej jest wyciąć takie drzewo.
Amorfa krzewiasta:
Perukowiec podolski:
Żylistek szorstki:
Altus: