Baryczkowe Storczyki
Kamilko, wiedziałam, że to będzie niesamowity widok, już pączek wyglądał zachwycająco a teraz ten otwarty kwiatuszek na tak maleńkiej roślince... i zaraz drugi, bo widać pączek lada moment się otworzy... Ale Ty masz cudeńka i mama też.
Wydrukuję Twoje zdjęcia i postawię obok moich storczyków - może któryś się zarazi

à propos teorii Łukasza, z tego co widzę, na obu keiki kwiaty/łodyżki nie wyrastają ze stożka wzrostu tylko prawidłowo spośród liści więc sądzę, że kiedy wypuszczą korzonki i zdecydujesz się je rozsadzić dalej będą zdrowo rosły i chętnie ponawiały kwitnienia.
Wydrukuję Twoje zdjęcia i postawię obok moich storczyków - może któryś się zarazi

à propos teorii Łukasza, z tego co widzę, na obu keiki kwiaty/łodyżki nie wyrastają ze stożka wzrostu tylko prawidłowo spośród liści więc sądzę, że kiedy wypuszczą korzonki i zdecydujesz się je rozsadzić dalej będą zdrowo rosły i chętnie ponawiały kwitnienia.
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
To nie moja teoria. Wyczytałem to na forum. Nie zrozumiałaś dokładnie o co chodzi. Kwiaty nie rosną prawidłowo, bo nie z łodygi kwiatowej lecz odrazu spomiędzy liści.Limona pisze:à propos teorii Łukasza, z tego co widzę, na obu keiki kwiaty/łodyżki nie wyrastają ze stożka wzrostu tylko prawidłowo spośród liści więc sądzę, że kiedy wypuszczą korzonki i zdecydujesz się je rozsadzić dalej będą zdrowo rosły i chętnie ponawiały kwitnienia.
Lecz czy tak jest i będzie to ciężko mi powiedzieć.Volcowitch pisze:W przyszłości jako samodzielnie posadzone rośliny będą wypuszczały łodygę kwiatową ze stożka wzrostu
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obiecuję poobserwować moje keiki, może uda mi się je doprowadzić do dorosłości, to będzie wiadomo czy to, co wyczytał Łukasz się sprawdzi.
A właśnie zauważyłam maleńkie basal keiki u mojego Phal. z pędem wyrastającym ze stożka wzrostu i zaraz zrobię mu kilka fotek
A właśnie zauważyłam maleńkie basal keiki u mojego Phal. z pędem wyrastającym ze stożka wzrostu i zaraz zrobię mu kilka fotek

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Łukaszu, to był skrót myślowy. Jesteś oczytany w tym temacie i pewnie masz rację, hybrydy ogólnie są pokręcone genetycznie, więc wszystkiego można się po nich spodziewać a ja wcale bym się nie pogniewała, gdyby moje falusie zaskoczyły mnie takimi efektownymi mutacjami jak te Kamilki.
Kamilko, wzdychając pocichutku do Twoich cudaczków, trzymam kciuki za nie i będę je dopingować i z ciekawością sprawdzać co u nich słychać. Masz farciora do storczykowych dzidziusiów, basal keiki - śliczny malutki. Ja też mam jednego ale takiego go kupiłam, pocykam fotki i wstawię u siebie.
Kamilko, wzdychając pocichutku do Twoich cudaczków, trzymam kciuki za nie i będę je dopingować i z ciekawością sprawdzać co u nich słychać. Masz farciora do storczykowych dzidziusiów, basal keiki - śliczny malutki. Ja też mam jednego ale takiego go kupiłam, pocykam fotki i wstawię u siebie.
-
- ZBANOWANY
Uwierz mi, że ja też bym się nie pogniewałLimona pisze:Łukaszu, to był skrót myślowy. Jesteś oczytany w tym temacie i pewnie masz rację, hybrydy ogólnie są pokręcone genetycznie, więc wszystkiego można się po nich spodziewać a ja wcale bym się nie pogniewała, gdyby moje falusie zaskoczyły mnie takimi efektownymi mutacjami jak te Kamilki.

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kamilo bardzo ładny ten kolorek.A kleiki u basal niech szybko i zdrowo rosną.
P.s.jestem u Ciebie częstym gościem ale nie zawsze mam werwę do pisania
P.s.jestem u Ciebie częstym gościem ale nie zawsze mam werwę do pisania

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
-
- ZBANOWANY
- Baryczka
No racja, Łukaszu, ale skoro ono jeszcze takie małe to kleiki jak najbardziej są wskazane 

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211
Oj nie chciałam ale sama się teraz z siebie pośmiałam.Chyba muszę iść coś zjeść jak mi kleik chodzi po głowievolcowitch pisze:Rozbawiłaś mnie tym przejęzyczeniem do łezgrazka2211 pisze:A kleiki u basal niech szybko i zdrowo rosną.

-
- ZBANOWANY
- Baryczka
Właśnie sphagnum muszę nabyć, w tym celu przebiegłam chyba wszystkie wrocławskie sklepy zoologiczne- bez skutku. Wszędzie mieli i pewnie kiedyś będzie. Czy to dowód na to, że we Wro jest reanimowanych więcej storczyków niż w pozostałych miastach Polski? Pozostanie mi zamówić ten mech przez Internet.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211
A ja nie lubię kleiku i to od dziecka-a fuj