Baryczkowe Storczyki
Kamilko, prezent wygląda wyśmienicie, jak lód śmietankowy, obsypany słodkimi kuleczkami z wetkniętą wisienką koktajlową, mniam. Przesłodki piegusek. ;:13 Jak Ci wypuści keiki to wpisz mnie jako pierwszą na listę, gdybyś chciała się kiedyś nim podzielić.
Ciekawa też jestem Twojego giganciora, pewnie nie wiesz na jaki kolorek zakwitnie - to dopiero będzie gigantyczna niespodzianka.
Ciekawa też jestem Twojego giganciora, pewnie nie wiesz na jaki kolorek zakwitnie - to dopiero będzie gigantyczna niespodzianka.
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko, przypomnij się w odpowiednim czasie! Pięknie określiłaś jego kolory, muszę zapamiętać!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Baryczka
Dzięki dziewczyny!
Uszatek wypuścił mnóstwo nowych korzonków i trzeci pęd, mimo to przedłuża oba odbicia z łodyg. Wczoraj rozwinął trzeci pąk, do tego koło południa pięknie pachniał. Lubię te jego plamiste, woskowe kwiatuszki.
Oto on:

Uszatek wypuścił mnóstwo nowych korzonków i trzeci pęd, mimo to przedłuża oba odbicia z łodyg. Wczoraj rozwinął trzeci pąk, do tego koło południa pięknie pachniał. Lubię te jego plamiste, woskowe kwiatuszki.
Oto on:

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Storczykowa
woskowe są cudowne. a ten mój wcale taki woskowy nie jest, ale ma oryginalne ubarwienie. na środku bordowy, przy brzegach taki bury rózowo-pomarańczowy. mam kilka woskowych, lubię takie, bo są oryginalne i trwałe.Limona pisze:Dusieńko, miałam na myśli to, że bardzo lubisz woskowe i pachnące. Świetnie, że masz podobnego bo to piękny okaz.
- Baryczka
Dziękuję Wam dziewczyny za odwiedzinki 
Zgadzam się z Dusią, też lubię woskowe kwiaty u Phal., ale jednego im brak- pięknych wąsów, które również uwielbiam!
U mnie wreszcie zakwitł niespodzianek, tzn. jego keiki. Kolor kwiatów nie należy do moich wymarzonych, ale za to bardzo podoba się mojej Mamie

A tutaj coraz większy pąk u keiki na Phal. mojej Mamy:

Zgadzam się z Dusią, też lubię woskowe kwiaty u Phal., ale jednego im brak- pięknych wąsów, które również uwielbiam!
U mnie wreszcie zakwitł niespodzianek, tzn. jego keiki. Kolor kwiatów nie należy do moich wymarzonych, ale za to bardzo podoba się mojej Mamie

A tutaj coraz większy pąk u keiki na Phal. mojej Mamy:

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Ostatnio wyczytałem na zagranicznym forum. Ze keiki które odrazu kwitną na łodydze kwiatowej w taki sposób jak na zdjęciach powyżej mają wadę genetyczna i w przyszłości jako samodzielnie posadzone rośliny będą wypuszczały łodygę kwiatową ze stożka wzrostu.
Na ile jest to prawdą, a na ile wymysłem nie jestem w stanie tego zweryfikować. Może ktoś z was się doszuka więcej informacji i sie nimi podzieli.
A wracając do zdjęć bardzo ciekawie to wygląda. Trochę intrygująco.
Na ile jest to prawdą, a na ile wymysłem nie jestem w stanie tego zweryfikować. Może ktoś z was się doszuka więcej informacji i sie nimi podzieli.
A wracając do zdjęć bardzo ciekawie to wygląda. Trochę intrygująco.
- Baryczka
Łukaszu, nie wiem jak to z nimi będzie. Dla mnie jest dziwnie to, że oba te storczyki stoją obok siebie i mam wrażenia jakby jeden zaraził się tym od drugiego. Dodam, że oba Phal. mają po drugiej łodydze, u pierwszego jedna ma odbicie z oczka i będzie kwitła (widać na fotce), u drugiego jest kilkucentymetrowy pęd.
Te rośliny są zdrowe, nie musiały tworzyć keików, by przeżyć, dlatego pojawienie się ich bardzo mnie zdziwiło.
Na razie u obu keików nie widzę korzonków, więc nie wiem, kiedy ewentualnie mogłabym zauważyć u siebie dowód na ich genetyczne wady. Przyjdzie czas, będzie rada
Te rośliny są zdrowe, nie musiały tworzyć keików, by przeżyć, dlatego pojawienie się ich bardzo mnie zdziwiło.
Na razie u obu keików nie widzę korzonków, więc nie wiem, kiedy ewentualnie mogłabym zauważyć u siebie dowód na ich genetyczne wady. Przyjdzie czas, będzie rada

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila