Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś bardzo się cieszę, że wpadłaś do mnie :D i że podoba Ci się :D

Reniu cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje hosty, a ja chodzę i z przerażeniem na nie spoglądam, bo w przyszłym roku będę musiała je wszystkie wykopać i podzielić. A to niestety nie najlżejsze zadanie, bo są naprawdę olbrzymie :roll: Pod bzem, gdzie jest ich skupisko, to nie mogą do końca się rozwinąć , bo tak im ciasno :roll: :lol:

Zuziu dziękuję :D W tym roku coś mi nie zakwitł wcale irys syberyjski, mam 2 spore kępy w całkiem innych miejscach i nie kwitnie żadna . Dobrze, że chociaż te wielkokwiatowe są niezawodne :D

Dalu dziękuję bardzo, miło, że podobają Ci się moje hosty, chociaż przy Twojej kolekcji , moje to dopiero raczkowanie :roll: :lol:

Przemku kora w ogrodzie to rewelacyjna sprawa, nie tylko zagłusza chwasty, ale i cudownie utrzymuje wilgoć i zakwasza glebę :D a jeszcze dodatkowo super wygląda :D

Jacku
dziękuję bardzo, moja języczka też w upały bywa spragniona, ponieważ rośnie na nagrzanej ,, patelni,,ale jakoś sobie radzi :D dwie pozostałe mam w cieniu, tam im na pewno będzie lepiej :D

Aniu bardzo się cieszę, że widok mojego huśtawkowego zakątka sprawia Ci przyjemność :D

Dorotko host tak naprawdę niczym nie nawożę :oops: ale najwyraźniej nie narzekają, bo rozrastają się jak szalone :roll: :lol:

Grażynko dziękuję :D mam teraz troszkę mało kolorku w ogródku, ale jeszcze troszkę i zaczną kwitnąć róże :D
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Agnieszko nie obawiaj się dzielenia one jeszcze bardziej będą rosły ,ja swoje dzielę bez problemu :lol: :lol: są piękne takie wielgaśne :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ja też już wiele razy dzieliłam i przesadzałam hosty, przeraża mnie tylko wykopywanie takich gigantów, a będę musiała wykopac i podzielic co najmniej piętnaście takich najbardziej rozrośniętych :roll: i jeszcze im miejsce znaleźc
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:Marysiu ja też już wiele razy dzieliłam i przesadzałam hosty, przeraża mnie tylko wykopywanie takich gigantów, a będę musiała wykopac i podzielic co najmniej piętnaście takich najbardziej rozrośniętych :roll: i jeszcze im miejsce znaleźc
Ech :))) chyba chciałabym mieć taki problem :) moje jeszcze maleństwa i czekam niecierpliwie na ich rozrost :) moje pewnie za jakieś 4 lata będą tak śliczne jak twoje :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko nawet się nie obejrzysz, kiedy Twoje hosty będą olbrzymie i piękne, na szczęście są to roślinki, które praktycznie same rosną :lol: bez jakichś wielkich wymagań :D

Wpadłam na chwilkę aby wrzucić kilka zdjęć z dzisiejszego dnia, nie bardzo jest teraz co u mnie fotografować, przeważnie królują różne odcienie zieleni, kolorki na razie w uśpieniu. Róże i lilie drażnią pąkami, ale jeszcze nie mają zamiaru kwitnąć, myślę, że na kolorki przyjdzie mi czekać co najmniej tydzień :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Bardzo mi się podobają Twoje zestawienia roślin, zdjęcia piękne :D
x-d-a

Post »

Agnieszko, zieleń też jest piekna i ma tyle odcieni...
Ale wypatrzyłam u Ciebie też sporo kolorków, m.in. kwitnące ślicznie liliowce i gożdziki.
Teraz, jak przestało padać i zrobiło się ciepło wegetacja na pewno ruszy z kopyta i nie nadążymy z fotografowaniem.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dołączam się do chóru gości zachwyconych Twoimi pięknie wyrośniętymi hostami. Nie mogę się doczekać kiedy moje będą wyglądały podobnie. Tymczasowym "brakiem" kolorów się nie przejmuj, bo u Ciebie w ogrodzie zawsze jest na czym oko zawiesić :wink:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguniu.
Troszke mnie nie było. Staram sie teraz nadrabiać.
Kochanie ale u Ciebie ślicznie. Krzewuszka taki ma ostry wyrazisty kolor. Hosty i inne -cudeńka same.
Aguś po Bożym Ciele bedę wysyłała kwiatki. To kochanie sie jeszcze wstrzymaj. Pozdrawiam -buziaki :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Agniesiu, u Ciebie jak zawsze - ZACHWYCAJĄCO.
Robisz wspaniałe zdjęcia podkreślające piękno i kunszt Twojego ogrodu, i te zestawienia roślin - jak z żurnala :)
A fotka z huśtawką już na zawsze będzie moją ulubioną :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Aguś ale masz soczyste zielenie w ogrodzie :!: :shock: ....nie można oczu oderwać od tego koloru :)
Fajna ta kompozycja skalniaczkowa na ostatnim zdjęciu :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Przyszedłem z rewizytą,widzę ładne fotki,powojnik ma super kolorek ,to zdjęcie pokazuje dokładnie tak jak jest w naturze :?:
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Śliczna ta Twoja zieleń, moje oko odrazu przykuły funkie - czym Ty je nawozisz :?: :D

A co to za roślinka na tym zdjęciu :?:
Obrazek
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu bardzo dziękuję, cieszę się, że podoba Ci się :D

Dalu faktycznie kolorków troszkę można wypatrzeć między zielenią, ale w porównaniu z ogromem wczesnowiosennych barw, to teraz u mnie odrobinka

Izuś bardzo dziękuję, strasznie miłe to co piszesz :D już niedługo róże zaczną zachwycać swoimi kolorkami i lilie :D Niestety mąż ściął podkaszarką 3 lilie, które lada dzień by już kwitły, ale na szczęście mam ich jeszcze dużo więc bardzo nie pomstuję :roll: :lol:

Gosiu dziękuję bardzo, fajnie że znajdujesz chwilkę, żeby wpaść na forum :D Ja paczuszki będę wysyłała pod koniec czerwca, żeby pozbierać wszystkie nasionka :D sasanki już zaczęły dojrzewać i żeby iryski przekwitły :D

Ewuś strasznie dziękuję, bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje ogródkowe widoczki :D A miejsce z huśtawką jest i moim ulubionym, ale w realu :D

Cyntuś bardzo dziękuję :D uwielbiam wszelkie skalniaczkowate , mam problem , bo na razie nie mam ich gdzie sadzić, mniejszy skalniak czeka na nadal na przeróbkę, na trawniku straszą dwie góry przywiezionej ziemi, tylko kamieni nadal brak :roll: Moje biedne lewizje nadal duszą się w doniczkach, a już wypuszczają kolejne gałązki z pąkami :(

Tomku, powojnik moim zdaniem jest jeszcze ładniejszy w rzeczywistości, zdjęcia robiłam w bardzo ostrym słońcu i kolorek wyszedł trochę bardziej błękitny. Naprawdę jest on odrobinę bardziej różowy, ale jest to taki bardzo blady róż, wygląda jak z macicy perłowej i cudownie połyskuje :D

Mariuszu
na zdjęciu pomiędzy kamieniami rośnie bordowy rojnik, a ten zielony koperek to siewki sasanki :D
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Agaaaa...Jak pięknie :shock:
Cudowne jest to Twoje miejsce :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”