Dziękuję pięknie za Wasze odwiedziny i ciepłe słowa

Za niektórymi roślinami widać chwasty - nic na to nie poradzę, bo one rosną na potęgę i jest mi wstyd je pokazywać (dlatego tak mało szerszych planów)
Jolllu500, te naparstnice takie pospolite i oczywiście samosiejki ale jedną kępkę sobie zostawiłem, bo rzeczywiście ładne.
Masz rację - każda roślina ma swój czas i nie żal mi, że przekwitają, bo już następne się szykują do kwitnienia
Dzięki
Janku, że wpadłeś

Lubię wszystkie kolory bez wyjątku. Ale ten niebieski i fioletowy rzeczywiście nadają głębi o orzeźwiają swym chłodem.
Dziękuję
Halinko 
Myślę, że te rośłiny dlatego zdrowe, bo tu nigdy nie było takich roślin, więc nie ma jeszcze zbyt wiele patogenów w glebie (nawet mszyc nie ma). Za to uprawiano ziemniaki i takie różne warzywa na oborniku.
Co prawda
Miiriam pokazałem rośliny w chłodnych kolorach ale cieszę się, że mimo wszystko jest u mnie ciepło (a może chodzi, że swojsko

)
Witaj
Pelagio 
Pamiętam, że Ty też lubisz niebieskie kwiatki więc pewnie dzwonków masz dużo. Przygotowałem im cały szpaler na mojej rabacie a płożące na skalniaku. Festiwal dzwonków dopiero się zacznie, ale dopiero za rok rośliny będą rozrośnięte. Zapomniałem sfocić dzwonka gargańskiego, który też dziś zakwitł na różowo.