1. Wide Brim
2. Stiletto
3. Great expectations
4. Patriot
5. być może Golden Waffels, na pewno nie Sun Power
6. undulata MEDIOVARIEGATA
7.Dream Queen
8. Patriot
9. Wide Brim
Dziękuję Wam bardzo . Jednak nasuwa mi się pytanie (podkreślam, że jestem całkowitym laikiem) o nazwy 1 i 9. Zostały rozpoznane jako jedna odmiana, a w rzeczywistości wyglądają trochę różnie. Czy to kwestia ich wieku???'
odp:
Wieku, miejsca ( światło), zasobów glebowych.
Może teraz będzie łatwiej w całości Przy ostatniej jest fiszka Maple Leaf-ale nie jestem pewna czy chłopcy mi jej nie przenieśli z innego miejsca -czy to może być ta ?
Poznaję tylko 2 i 4 - GRAND TIARA, GUACAMOLE, ostatnia może być Maple Leaf Są za młode
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Dobre i to -2 już mają imiona-dziękuje . Niemniej jednak najbardziej zależy mi na identyfikacji tej poniżej - to prezent , przywieziony z ogrodu mojego krewnego z Anglii ,ona jest dokładnie taka jak na foto , tyle że w realu prezentuje się jeszcze b.niesamowicie -niebiesko żółta , cieniowana , rośnie b.powoli [ ma 2 rok] liście grube sztywne z mocnym woskowym nalotem dość duże [ najw.miał 20cm ],ogonki liściowe mocne krępe [grube ,sztywne ]kwitnie blado fioletowo . Może komuś coś wpadnie , choć grupa do jakiej może ona należeć
Czy ona jest z Park Green Nurseries? Bo mam stamtąd jedną ichnia odmianę i podobna do tej, sie toto nazywa Terry Wogan, na cześć jakiegoś chłopa, który w tej szkółce kiedyś pracował.
Ona jest średniej wielkości.
Tak dokładnie z stamtąd i rzeczywiście wyglądają bardzo podobnie - moja w trakcie sezonu też robi się taka jasna , ale cały czas ma ten woskowy nalot -a to mi się bardzo u niej podoba Dziękuję .
Mam do identyfikacji jeszcze takiego mikrusa , który nie przyrasta jest maleńki i ma ładnie pomalowane listki [ widać na zbliżeniu ] no i nie mam pojęcia co to za hościna