Ogród Ewy F
Bogusiu! Trzeba przyznać ,że jest to efektowna odmiana i z dużą ilością kwiatów
Katarynko! Obsychanie liści poprzedzone jest zapewne małymi ,zasychajacymi plamkami.Trzeba pryskac co 2 tyg środkiem grzybobójczym,najlepiej zmieniając za każdym razem rodzaj środka,liście uschnięte należy usunąć i spalić
Geniu ! Pracuje w pocie czoła.Nie mam juz dobrej ziemi przekompostowanej ,a kupna jest z dużą ilością torfu,a to przy moim piasku nie daje dobrego efektu
Cynthio! Liscie usuwam tylko porażone i gdy przesadzam ,to skracam do 1/3 wysokości.Zdrowy liść to ładny kwiat w nastepnym roku
Katarynko! Obsychanie liści poprzedzone jest zapewne małymi ,zasychajacymi plamkami.Trzeba pryskac co 2 tyg środkiem grzybobójczym,najlepiej zmieniając za każdym razem rodzaj środka,liście uschnięte należy usunąć i spalić
Geniu ! Pracuje w pocie czoła.Nie mam juz dobrej ziemi przekompostowanej ,a kupna jest z dużą ilością torfu,a to przy moim piasku nie daje dobrego efektu
Cynthio! Liscie usuwam tylko porażone i gdy przesadzam ,to skracam do 1/3 wysokości.Zdrowy liść to ładny kwiat w nastepnym roku
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
Tak ,Geniu zauważyłam ,że masz gliniaste podłoże .Możesz rozlużnic je wkopując drobna korę,liście ,trociny i oczywiście kompost
Aszko!Puste piaski można wzbogacić wysiewając np łubin i jak zakwitnie to przekopać.Dobrze jest dodac wówczas przy przekopywaniu gliny,Ja dodaje jeszcze skoszona trawę bez nasion.
Geniu! Wszystko Ci pięknie rośnie i dziwie się trochę ,ze irysy nie chorują na glinie
Grażynko!u Ciebie tez widzę zaczątek kolekcji.Poza tym ładny widoczek ten ostatni .wszystko pięknie się rozroslo.To zasługa deszczu,na który tak narzekamy