Działka korzo_m 2009
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko,czy ty mi wysyłałaś różne kolory naparstnic,czy tylko jedną?
Pisałam ci,że mi nie wzeszła po zimie,ale wzeszło coś podobnego do naparstnicy,ale żółte,podobne do twojej żółtej naparstnicy.
Ja myślałam,że to dziewanna samosiejka,co roku wyrasta mi jedna właśnie w pobliżu truskawek.
Pisałam ci,że mi nie wzeszła po zimie,ale wzeszło coś podobnego do naparstnicy,ale żółte,podobne do twojej żółtej naparstnicy.
Ja myślałam,że to dziewanna samosiejka,co roku wyrasta mi jedna właśnie w pobliżu truskawek.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu na pewno wysyłałam Ci naparstnice, a mogą być w takich kolorach jak pokazałam. Są to samosiejki. Ja posiałam kupne nasiona, ale na razie nie widzę ,aby coś kiełkowało. A tym co kwitną zostawię kwiatostany, aby dojrzały i nasionka się rozsiały.
Pokażę co jeszcze u mnie zakwitło
skalnica

gairlandia

na razie jedna różyczka kwitnie

liliowiec

jedna z 4 tawuł, które dostałam od syna na Dzień Matki

gożdziki o pięknym zapachu

Pokażę co jeszcze u mnie zakwitło
skalnica

gairlandia

na razie jedna różyczka kwitnie

liliowiec

jedna z 4 tawuł, które dostałam od syna na Dzień Matki

gożdziki o pięknym zapachu

- Raczek
Dorotko to może jednak będę miała naparstnicę.
U mnie też kwitnie ta skalnica z białymi kwiatkami i wielosił od ciebie.
Myślałam,że moja różowa serduszka skończyła kwitnienie a ona znowu jest obsypana kwiatkami.
Tawułę podobną do twojej ją w zeszłym roku zaplotłam na formę pienną.W tym roku miała dużo odrostów do wycięcia,była już prawie krzakiem.
Wszystko od dołu obgolilam.Czy ona już tak co roku będzie wracać do formy krzaczastej,czy w końcu będzie tylko pieniek?
Czy kropliki są wieloletnie?Ja miałam je w pierwszym roku w moim ogrodzie,ale zjadły mi je mrówki.
Bardzo ładnie wyglądały na rabatce,ale zniechęciłam się do nich przez te mrówki.

U mnie też kwitnie ta skalnica z białymi kwiatkami i wielosił od ciebie.
Myślałam,że moja różowa serduszka skończyła kwitnienie a ona znowu jest obsypana kwiatkami.
Tawułę podobną do twojej ją w zeszłym roku zaplotłam na formę pienną.W tym roku miała dużo odrostów do wycięcia,była już prawie krzakiem.

Wszystko od dołu obgolilam.Czy ona już tak co roku będzie wracać do formy krzaczastej,czy w końcu będzie tylko pieniek?
Czy kropliki są wieloletnie?Ja miałam je w pierwszym roku w moim ogrodzie,ale zjadły mi je mrówki.
Bardzo ładnie wyglądały na rabatce,ale zniechęciłam się do nich przez te mrówki.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
Miiriam zobacz np. tu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15539
W moim wątku też ostatnio ją pokazywałam.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15539
W moim wątku też ostatnio ją pokazywałam.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- korzo_m
Aniu ja mam tawułki które posadziłam po 26 maja, dostałam 4 różne odmiany od syna, zobaczę jak się u mnie zaaklimatyzują. Aniu miałam kiedyś kroplika dwukolorowego, rozrastał się jak wariat, rozdawałam wszystkim sadzonki i po jednej zimie zginął, rósł u mnie z 5 lat. Pani od której go dostałam też zaginął, nie wiem czy na zimę nie należało go zabezpieczać. Te kupiłam niedawno zobaczę ,czy przezimują.
Miriam jeszcze nie wszystko kwitnie, niektóre roślinki odchorowują przeprowadzkę, ale już tak wszystko lepiej wygląda niż na początku. Najgorsze jest to, że cały czas muszę plewić , przez tyle lat chwasty się rozsiewały. Muszę również podlewać , wystarczyła pogoda bezdeszczowa z wiaterkiem i mój piasek wysuszony. Nawet nie widać ,że przez tydzień intensywnie padało.
Jutro jak znajdę więcej czasu to postaram się wkleić kilka zdjęć.
Miriam jeszcze nie wszystko kwitnie, niektóre roślinki odchorowują przeprowadzkę, ale już tak wszystko lepiej wygląda niż na początku. Najgorsze jest to, że cały czas muszę plewić , przez tyle lat chwasty się rozsiewały. Muszę również podlewać , wystarczyła pogoda bezdeszczowa z wiaterkiem i mój piasek wysuszony. Nawet nie widać ,że przez tydzień intensywnie padało.
Jutro jak znajdę więcej czasu to postaram się wkleić kilka zdjęć.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko a czy kroplików nie zjadają Ci ślimaki ?
U mnie żaden się nie uchowa dłużej niż kilka dni.
Teraz już nie sadzę, ale bardzo je lubię.
U mnie żaden się nie uchowa dłużej niż kilka dni.

Teraz już nie sadzę, ale bardzo je lubię.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
Grażynko u mnie nie widziałm jeszcze ślimaków, ale duże szkody robią mrówki, są ich ogromne ilści, usypują kopczyki wokół roślin.
Agnieszko będziesz miała okazję sama zobaczyć, ale wiesz dobrze, że zdjęcia pokazują tylko wycinki, jak zobaczysz w naturze oby nie było lekkiego rozczarowania. Chwasty rosną na potęgę , a ja już nie ogarniam wszystkiego , przyszło zmęczenie materiału
,jeszcze doszło mi wyprowadzanie i pilnowanie mojego zwierzyńca

Agnieszko będziesz miała okazję sama zobaczyć, ale wiesz dobrze, że zdjęcia pokazują tylko wycinki, jak zobaczysz w naturze oby nie było lekkiego rozczarowania. Chwasty rosną na potęgę , a ja już nie ogarniam wszystkiego , przyszło zmęczenie materiału

- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
śliczne te zwierzaki....
a co do fotek i rzeczywistości to w każdym jednym ogrodzie tak jest...
u mnie też chwast się gęsto ściele, a mrówki upodobały sobie niektóre rośłinki i buszują w ich korzeniach budujac sobie domki...
mszyce obklejają gęsto co tylko się da...
i tak w kółko....
mów mi tu co mam CI ukopać....
a co do fotek i rzeczywistości to w każdym jednym ogrodzie tak jest...
u mnie też chwast się gęsto ściele, a mrówki upodobały sobie niektóre rośłinki i buszują w ich korzeniach budujac sobie domki...
mszyce obklejają gęsto co tylko się da...
i tak w kółko....
mów mi tu co mam CI ukopać....