Bogusiny Ogród (Bogusia2)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kociak pozuje jak model/ka :lol: Piękny ten Twój ogród, Bogusiu :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusiu, Twój ogród pięknieje z dnia na dzień, przyglądam się rododendronom (pamiętam kłopoty) teraz młode piękne, zdrowe przyrosty ... hmmm, muszę zadbać o swoje, bo po kwitnieniu jakoś zmarniały.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Witajcie Ewo Krakowska, Ewo Cynamonowa i Moniko. Miło Was widzieć :D. Ewo z Krakowa, będę wykopywać kępę szałwii, której połowę widać na zdjęciu z Filipem i tę właśnie szałwię Ci oferuję. Jeżeli tylko Ci się podoba, to za jakiś tydzień będę ja wykopywać, bo posadziłam tam szczepki hortensji Anabelle, które dostałam od Kasi. Szałwia była tymczasowym wypełniaczem miejsca.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu,ależ podoba mi się podoba ta szałwia i Filipek także.Wzruszona jestem. :oops:
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Ewo, że CI się szałwia podoba. O szczegółach porozmawiamy na PW. Moniko zapomniałam Ci napisać, że mamy młodego kocurka, który ma na imię Filip. Na spotkaniu u Danusi rozmawiałyśmy o pęcherznicy. Oto moja pęcherznica. Chyba żółta?
Obrazek Obrazek Obrazek
To moja największa obecnie róża Mme I.Pereire
Obrazek Obrazek
Chopin. Bruzdownica pozbawiła go wszystkich pączków i czekam na następne.
Obrazek
Bogusia
magdala

Post »

Bogusiu :D :D - jaki urokliwy ogród!
Stworzyłaś tak miły zakątek -tego mi właśnie brak najbardziej -wychodzisz z domu i juz zaczyna sie ogród :) Ja muszę do mojego dojezdzać ,ale dobrze ,że w ogóle jest!
Znalazłam Twoją psinę - toż to arystokratka prawdziwa!! Te złożone łapki ,lezy w tak pięknej pozie ,że aż dech zapiera...Czy to jest jakaś rasa?
Natknęłam się też na zdanie ,w którym pisałaś ,ze poszukiwałaś ziemi gliniastej dla róż -ja ogólnie mam glinę w ogródku ,ale to jest przeciez ziemia zbita i ciężka ,czy róże lubią takie podłoże? Ja tez ,sadząc róże -wsypywałam ziemię ogrodniczą ,ale ta glina mnie zaciekawiła...
Bardzo ładną masz ławeczkę :D
Magda.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo miło mi, że mnie odwiedziłaś. Róże lubią ziemię gliniasto-piaszczystą a u mnie niestety czysty piasek. Kaja ma istotnie maniery nienaganne ale jest mieszańcem z przewagą colli co widać w jej futrze i umaszczeniu. W sierpniu będą dwa lata odkąd Kaja jest z nami a Filip juz trzeci miesiąc. Cieszę się ogromnie, że się lubią a Kaja, jak juz wspominałam, jest wręcz w Filipie zakochana, co nie przeszkadza jej okazywać zazdrości o wszelkie czułości okazywane przez nas Filipowi.
Bogusia
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

A jednak! Wiedziałam! :D
Bardzo się cieszę że "kikutki" przetrwały! Zobaczysz jaka lada moment zrobi się z tego "bombeczka" :wink:
Pęcherznica przepiękna! Jutro jade wreszcie na działke do moich "ukochanych róż" :wink:
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

Bardzo urokliwy ogród, a zwierzaki superaśne - prawie identycznego kota miałam jakieś 15 lat temu. Pęcherznica przyprawiła mnie o zawrót głowy. Możesz napisać jak często i jak bardzo ją przycinasz? Nabyłam taki egzemplarz, ale od dołu ma tylko zdrewniałe łodygi, a chciałabym, żeby była choć trochę podobna do Twojej.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu-kolejny uroczy zakątek ogrodu, ciekawe co jeszcze trzymasz przed nami schowane?.Pęcherznica piękna.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Witaj Bogusiu :D
Oglądam sobie Twój ogródek z wielkim zaciekawieniem . Mowisz, że ma dwa lata ale wygląda przepięknie . Rośliny spore i ładnie rozrośnięte. Naprawdę przyjemnie tutaj :D Moj po 3 latach tak nie wyglądał :D
Miłego dnia życzę :D
Sabina

Moje linki
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie miłe Koleżank Ogrodniczki :D. Roslynn, ogrodem zajmuję się trzeci rok, ale dom liczy sobie lat 20. Kiedy nasi poprzednicy założyli ogród nie wiem. Dzięki nim mam kilka dużych drzew modrzew, sosnę, daglezję, brzoskwinię, morelę, tuje i pęcherznicę właśnie, która podoba się Aleksandrze. Przyznam się, że nie dbam szczególnie o ten krzew. Była na pewno przycinana w 2007r. i niedawno przycinałam gałęzie, które tarasowały przejście ścieżką. Poza tym nic przy niej nie robię. Jest dużym krzewem i oceniam ją na jakieś 15 lat.
A to jeszcze inne ujęcie pęcherznicy z brzoskwinią.
Obrazek Obrazek
Weilchenblau
Obrazek Obrazek
Donice na tarasie
Obrazek Obrazek
Bonita czyli Róża świ.Edmunda
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Hyzop, który mi kazała posadzić Agnieszka-Smoczyca, a który dostałam od Fridy
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Sutter's Gold
Obrazek Obrazek
Pączki na Leonadro da Vinci
Obrazek Obrazek Obrazek
Pączki na Gruss an Aachen
Obrazek Obrazek
Klematis Betty Corning
Obrazek Obrazek Obrazek
Bogusia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu, pięknie u Ciebie :D
Twoja Gruss ma chyba ciut jaśniejsze pąki niż moja :roll: Może dlatego ma jaśniejsze kwiaty?
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Bogusiu! Zupełnie inaczej spojrzałam dzisiaj na Twój ogród!!! I nawet wiem dlaczego!!!
Dostrzegłam wreszcie Twój koronny zamiar! Wyeksponowałaś róże doskonale!!! Trejaż, wznoszące się rabaty, kratki...
Byłam różanym ignorantem! No, za kilka dni zakwitną wszystkie... nie wiem jeszcze jakie?
Oj, pozawracam Ci głowy! Czy za ławeczką w skrzynce rosną jakieś miniaturki różane? :lol: :lol: :lol:
Ale numer, dopada mnie różany wirus!!! Pogody dla pąków!
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bogusiu!Widzę,że brzoskwiń się doczekasz?Pięknie wyeksponowane róże,śliczna ta blado różowa w pąku!no i Leonardo da Vinci.Hyzop warto mieć dla wielu jego zalet,poza tym pięknie na niebiesko kwitnie.Uroczy ogród.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”