Leśny ogród Moni68 cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko, pięknie kwitnie Twój rh, mój ostatni już przekwita. Hosty jak zawsze piękne. Miłego dnia i dobrej pogody.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A u mnie się klocki Lego doczekały, Właśnie mam zamiar przywieź od młodszego syna i będą dla wnuka. Ma już w tym roku 3 latka to do największych dorósł.A te małe klocki jeszcze poczekają.
Mała Ogrodniczka

Post »

Moniko, masz piękny naturalny ogród - zwiedzam go pierwszy raz i dobrze się u Ciebie czuję :lol:
Powiedz proszę, czy nie miewasz problemu z łamiącymi się gałęziami sosem w trakcie wichur? Sama też mam na działce kilka sosen samosiejek, ale ostatnio przycięłam im czubki, żeby wyżej nie rosły. Boję się, że kiedyś mogłyby się przewrócić na dom. Czy miałaś kiedyś taki przypadek?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ciekawe jak długo u mnie klocki Lego będą czekały na kolejne pokolenie.
Nie mogę się wręcz napatrzeć na Twoje pięknie wyrośnięte hosty. Moje jakoś słabo rosną.
x-d-a

Post »

Witaj Moniko, rzeczywiście pogoda nie sprzyja ani spacerom, ani pracom ogrodowym. Boje się, że przy tej wilgotności powietrza, rośliny niebawem złapią jakieś choróbska.
Dzisiaj udało mi się nawieżć pomidorki i róże gnojóweczką z pokrzyw, ale uciekałam do domu, bo bardzo zmarzłam.
A widoczki z Twojego ogrodu jak zwykle śliczne :lol:
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Moniko jak Ci się udaje wsadzić coś w takiej bliskości drzew, u mnie nie mogę łopatki wbić?.
A marzą mi się obsadzone drzewa tak jak u Ciebie hostami, tym bardziej, że one dobrze rosną w cieniu.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Te hosty to rosną w oczach po prostu
mają u Ciebie jak w raju :D
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Hosty pięknie rosną, bo znajdują się w naturalnym dla siebie środowisku . Otoczone troską i rozproszonym światłem .
Bardzo ciekawa kolekcja :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monisiu Droga, byłam i nacieszyłam oczy Twoim cudnym ogrodem :lol:
Od kompa miałam przerwę przez trzy dni :cry: Myślałam, że oszaleję !!! Nie chciał odpalić. Dzisiaj wpadł przyjaciel syna i w ciągu kilku minut naprawił. Mam nadzieję, że do przyjazdu syna komputer będzie już dobrze chodził. Syn wraca 27 czerwca :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Moniki nie ma to odpowiem Ja trzymam eukomisy w donicach , a Monika w gruncie.
Mogą być i tak i tak.To są moje.

Obrazek
...Moniś pokarzesz Swoje jak zakwitną. Igi śliczny.
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21

Post »

czesc Moniczko! Wpadlam sie przywitac w srodku nocy! ;:7
Ogrod piekny,bardzo naturalny. Nie zdazylam calego obejrzec,ale wpadne jeszcze..Pozdrawiam serdecznie! ;:2
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witaj Moniko o poranku..... :)
piękne Hosty-faktycznie dla nich, tak jak dla Rh warunku u Ciebie idealne...... :)
Mój synuś już zdrowszy...
Pozdrawiam Ewa ;:168
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Moniko piękne te eukomisy Igi ,ja też mam swoje w donicy ale mi nawet nie kwitną.
Wiem że Iga miała już duże w donicy jak ja swoje kupowałam i sadziłam no i 2 dostałam .
Myślę że to też ma znaczenie jakiej wielkości były cebule ,moje były małe więc nie mogę się po nich niczego nadzwyczajnego spodziewać
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Gieniu, moje cebule mają już trzeci rok, i co roku są większe.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :)

Przykro mi, że ostatnio rzadko zaglądam, ale za parę dni wyjeżdżam na pierwszą część wakacji i mam mnóstwo spraw do pozałatwiania przed wyjazdem, przede wszystkim muszę zakończyć rozpoczęte prace. Pogoda irytuje mnie coraz bardziej, dzisiaj co prawda było trochę lepiej, bo lało z dłuższymi przerwami. Podczas weekendu muszę posadzić resztę kupionych roślin, mam nadzieję, że w końcu to się uda. Mimo niemalże nieustannych opadów rośliny są zdrowe i mocno się rozrastają, zwłaszcza hosty i żurawki. Zimno opóźnia kwitnienie róż i wiciokrzewów.
Jutro jadę na 5. urodziny bratanka i mam zamiar dobrze się bawić :lol: :lol: :wink:

Majko, moje rh też już powoli przekwitają, a i kwiaty w deszczu wyglądają nieciekawie :cry: Nie był to dla nich specjalnie udany rok...

Mała Ogrodniczko, witam Cię serdecznie :) Niestety, suche gałęzie łamią się przy silniejszym wietrze i tak naprawdę raz w miesiącu zbieram je z całej posesji. Drzewa w odległości co najmniej 20 m od domu trzeba wyciąć, bo jest wielce prawdopodobne, że kiedyś spadną. W najbliższej okolicy takiego przypadku nie było, ale w zeszłym roku piorun uderzył w wielką sosnę sąsiada i zniszczyła nam ogrodzenie. Swoim sosnom czubków nie przytnę, mają po kilkadziesiąt metrów.

Izuniu, klocki na pewno się doczekają :lol: :lol: Czy nawozisz swoje hosty?

Dalo, dziękuję :) Mnie udało się posadzić jedynie dwie róże w przerwie między opadami. I nawiozłam cały ogród, łącznie z jagodowiskami, co mnie bardzo cieszy :)

Asiu, łopatkę, a właściwie wielką łopatę, da się wbić i trzeba wykarczować trochę korzeni. Praca ciężka, ale inaczej się nie da :)

Krzysiu, masz rację, po tych deszczach rosną w oczach :) Jutro postaram się zrobić zdjęcia kolejnym.

Nigello, bardzo dziękuję za odwiedziny :)

Halinko Droga, cieszę się, że masz już sprawny komputer :) Ja też miałam krótką przerwę, bo M instalował nowy procesor i coś jeszcze :lol: Wyobrażam sobie, jak czekasz na Syna :D

Zytuś, eucomisy pokażę na pewno :) Jeszcze trochę czasu minie, zanim zakwitną, sadziłam je w maju.

Agulino, bardzo dziękuję i zapraszam serdecznie :)

Ewuniu, dziękuję :) Cieszę się, że Twój Synek zdrowszy :) Mój też jakoś się trzyma, a ja kicham :lol: :lol:

Geniu, w zeszłym roku też miałam niewielkie cebule, a jednak zakwitły. Twoje też powinny :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”