Dala - mój piękny ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu a ta czerwona trawka to nie jest Krokosmia?
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu pięknie u Ciebie w ogrodzie. Człowiek odpływa patrząc na te pięknie kwitnące rośliny. A rabata hostowa bardzo ładna.
x-d-a

Post »

Marcinie,
dzięki za wizytę w moim ogrodzie. Ja właśnie wróciłam - dzisiaj kończyłam nawożenie gnojóweczką z pokrzyw i robiłam profilaktyczny oprysk róż Bioseptem, korzystając z bezdeszczowej i bezwietrznej pogody, co ostatnio nie zdarza się zbyt często.

Aniu,
no właśnie już Forumki mi mówiły, że to może by krokosmia. Ale czy ona ma takie kwiatki złożone jakby z rureczek :?:

Aszko,
mam ten krzaczek drugi rok i specjalnie dużo nie urósł. Myślę, że on jednak jest trochę mniejszy od "zwykłego " jaśminowca. W tej chwili ma jakieś 60 cm "wzrostu".

Taruniu,
jeśli podoba Ci się jakiś mój pomysł, kopiuj go kochana, kopiuj - ja też podpatruję Wasze ogrody, różne parki i Ogrody Botaniczne. Dobrych wzorów nigdy za dużo...
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne rośiny pokazujesz i takie wyrosnięte.Bardzo wcześnie zakwitły Ci róże.Ta niby trawka jest bardzo ciekawa.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Witaj Dalo !!!
Widzę u Ciebie perukowca . Właśnie dzisiaj też sobie zrobiłam prezent i go kupiłam .
Jeśli mogłabyś kilka słów na jego temat , tzn. jakie stanowisko lubi , jaka gleba??
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalu bajecznie kwitnie Ci clematis :D strasznie lubię te pnącza, ale niestety chyba one mnie mniej :roll: Jakoś nie rosną u mnie takie wielkie i gęste jak widzę w wielu ogródkach, a w zeszłym roku jednego mi zniszczył uwiąd :(
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daluś , chyba zachorowałam na clematisy nieodwołalnie......mówiłam ,że nie mam dla nich miejsca ale jak się chce, to wszystko sie znajdzie :wink:
Mam stareńki bez, od dołu ma goły pień i chyba tam wsadzę powojnik....oplecie ten pniak i będzie kolorowo całą wiosnę :D
Daluś ,Twój clematis jest śliczny :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x-d-a

Post »

Reniu,
o perukowcu napisałam w Twoim wątku.
Agnieszko,
u mnie też nie wszystkie powojniki tak ładnie rosną. Mam na przykład Jana Pawła II, który dotąd nie ma ani jednego pączka...
Cynthio,
jest mnóstwo odmian powojników i cały problem polega na wybraniu takiej, która będzie dobrze rosła w naszym ogrodzie, w miejscu, które jej przeznaczyliśmy. Chyba trzeba poszperać na Forum - na pewno znajdzie się mnóstwo dobrych rad. A powojnik oplatający drzewko lilaka -na pewno będzie pięknie wyglądać :lol:
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Piękne te hosty Dalo....
chyba to forum kocha hosty i liliowce i róże i rh i wszystko co zielone z korzeniami..... :wink:
Piękna rabata wokół drzewa.....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Dalu !
Jednak udało się wyjść do ogrodu !
Piękny klematis w udanym towarzystwie kocimiętki i lawendy !
Pozdrawiam serdecznie !
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo witam sobotnio :lol:
O pogodzie juz nie piszę :twisted: :twisted: :twisted:
Bardzo,ale to bardzo podoba mi się rabata z hostami i tak sobie myślę,że chyba ...no wiesz...że ją sobie zrobię.Liljowce już mam teraz dosadzić hosty zostanie .
Clematis JP2 też mi na razie nie kwitnie,to samo z drugim nn :? Jakoś przez tyle lat nie udaje mi się ich uprawa.
Pozdrawiam.
x-d-a

Post »

Grzesiu, Pelagio, Ido,
witam w moim ogrodzie w ten zimny deszczowy dzień.
Już mi się nie chce narzekać, w przerwie między opadami deszczu wyskoczyłam do ogrodu, żeby posiać siedmiolatkę i moje śliczne arbuziki, bo jest dobra pora wg. kalendarza ekologicznego.
Przy okazji uratowałam małego ptaszka, z którym chciał się bawić mój piesek. Ptaszek jakoś nie był w nastroju zabawowym...
Zdjęć dzisiaj żadnych nie robiłam, ale coś jeszcze mi zostało z ostatniej sesji
winnik zmienny Elegans
Obrazek

języczka o jakiejś dżwięcznej japońskiej nazwie, która muszę znależć na etykietce
Obrazek
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Dalo ta języczka ma takie żółte wzorki na liściach czy to odbija słoneczko??A co to za odmiana??
x-d-a

Post »

Reniu, słoneczka to Ci u mnie nie doświadczysz od tygodnia...Te żółte plamki, to właśnie uroda tej języczki. I jeszcze połysk listeczków dużo mniejszych niż u gatunku. Ona nazywa się ..jakoś kogami coś tam, nie pamiętam. Jak nikt nie będzie wiedział, to poszukam gdzieś etykietki.
Pozdrawiam.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Widzę, że moje życzenia pogody nie dotarły...szkoda, że u Ciebie pada :cry: :cry: :cry:
Ciekawe jakie są dalsze prognozy? Ogrody napiją się aż miło, tyle dobrego.
Języczka bardzo ciekawa :lol: Ciekawe czy kwitnie?
Pozdrawiam, nigella
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”