Aniu, Ty masz tylko 1000 m? Po ilości roślin wydaje się, że znacznie więcejandowan pisze:... Mój ogród ma około 1000 metrów kwadratowych ...
Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1
- andowan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, Beato- na zdjęciach zawsze ogród wydaje się większy
Ale spojrzę w dokumenty podatkowe i sprawdzę
Dzisiaj co prawda pada sporadycznie ale dzień jest tak zimny (10 stopni Celcjusza), że piwonie i irysy rozwijają kwiaty bardzo opieszale lub wcale

Na skalniaku też leniwie

Sedum pilosum już przekwita ale rozwijają się zeszłoroczne siewki

Za to żurawki i żuraweczki nie cierpią wcale z braku słońca. Towarzyszą im nowo wyrosłe, wszędobylskie chwasty.

I jeszcze kilka host. On Stage ma liście tak delikatne, że znacznie ucierpiały w czasie gradu

Dzisiaj co prawda pada sporadycznie ale dzień jest tak zimny (10 stopni Celcjusza), że piwonie i irysy rozwijają kwiaty bardzo opieszale lub wcale

Na skalniaku też leniwie

Sedum pilosum już przekwita ale rozwijają się zeszłoroczne siewki

Za to żurawki i żuraweczki nie cierpią wcale z braku słońca. Towarzyszą im nowo wyrosłe, wszędobylskie chwasty.

I jeszcze kilka host. On Stage ma liście tak delikatne, że znacznie ucierpiały w czasie gradu

Aniu rewelacyjne żurawki, o piwoniach, irysach, hostach nie wspomnę.
Ja chyba muszę ograniczyć oglądanie forum, bo wszystko chcę
W zeszłym tygodniu kupiłam magnolię, wczoraj hosty, a dzisiaj poleciałabym po żurawki.
Ratunku, muszę sprawdzić jak nazywa się uzależnienie od zakupów ogrodowych(pewnie już ma swoją nazwę - ogrodozakupocholizm?????)
Pozdrawiam
Ja chyba muszę ograniczyć oglądanie forum, bo wszystko chcę
W zeszłym tygodniu kupiłam magnolię, wczoraj hosty, a dzisiaj poleciałabym po żurawki.
Ratunku, muszę sprawdzić jak nazywa się uzależnienie od zakupów ogrodowych(pewnie już ma swoją nazwę - ogrodozakupocholizm?????)
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- andowan

Witaj Anito w moim ogrodzie. Dziękuję za gratulacje- to bardzo cieszy, gdy jeszcze ktoś podziwia nasze ukochane zakątki i chwali rośliny.
Maju, Geniu- witam Was dziewczyny.
Maju- miałam nadzieję, że się ociepli i piwonie się rozwiną. Niestety-przyszedł zimny deszcz ( w ogrodzie zapachniało zimą) a po nim fale rozpogodzeń i deszczu. Co chwila jest inaczej a pąki w dalszym ciągu zamknięte.
Geniu- moje żurawki mają rozproszony cień i glebę niezbyt żyzną. Mi też "wypadły" dwie śliczne, co widać na zdjęciu( łysina wśród żurawek) , z nieznanych mi powodów. Jedno wiem na pewno-żurawki wymagają częstego dzielenia . To je odmładza. Starzejące się kępy obumierają. Nie wiedziałam o tym wcześniej i dlatego pewnie straciłam kilka. Teraz będę tego pilnować.
Z serdecznymi pozdrowieniami. Ania
Maju, Geniu- witam Was dziewczyny.
Maju- miałam nadzieję, że się ociepli i piwonie się rozwiną. Niestety-przyszedł zimny deszcz ( w ogrodzie zapachniało zimą) a po nim fale rozpogodzeń i deszczu. Co chwila jest inaczej a pąki w dalszym ciągu zamknięte.
Geniu- moje żurawki mają rozproszony cień i glebę niezbyt żyzną. Mi też "wypadły" dwie śliczne, co widać na zdjęciu( łysina wśród żurawek) , z nieznanych mi powodów. Jedno wiem na pewno-żurawki wymagają częstego dzielenia . To je odmładza. Starzejące się kępy obumierają. Nie wiedziałam o tym wcześniej i dlatego pewnie straciłam kilka. Teraz będę tego pilnować.
Z serdecznymi pozdrowieniami. Ania
- andowan

Wspaniała słoneczna pogoda to znowu przeszłość- słońce świeciło na bezchmurnym niebie wczoraj przed południem.Potem znowu zaczęło lać. Biegałam po ogrodzie i,starając się za wszelką cenę nie zauważać chwastów, podziwiałam swoje ukochane piwonie. Oczywiście zrobiłam zdjęcia.

Piwonia GRANAT zakwitła kwiatami o różnym stopniu wypełnienia

I znowu piwonia przysłana z Czech , która nie jest zamówioną odmianą.

Piwonia GRANAT zakwitła kwiatami o różnym stopniu wypełnienia

I znowu piwonia przysłana z Czech , która nie jest zamówioną odmianą.

- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18