Mój ogródek - chatte - cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie to samo.
Ciągle podkreślony jest wyraz pogoda, kolor i szybko.
Też nie wiem skąd się to bierze.
Chyba jakiś chochlik. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Grażynko, Twoja Clair jest sliczna! Zwłaszcza na pierwszym zdjęciu :D

Ewuś, obawiam się, ze przy ataku szarej pleśni i mączniaka bez chemii się nie obejdzie :(
Maczniak jest wyjątkowo paskudny. Lubi wracać, więc tym bardziej trzeba uzyć środków radykalnych :( Tal myślę ...

Przy okazji : znalazłam te proporcje mydła i wody, ale to chodzi o mydło potasowe. Rozpuszcza się 150-300g tego mydła w 10 litrach gorącej wody i pryska (po przestudzeniu oczywiście) bez rozcieńczania (przeciw mszycom)
Dokładne informacje i przepisy na ten i inne preparaty są tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=10550

Jak chodzi o te wyrazy podkolorowane na zielono, to też w pierwszym momencie myślałam, ze mi komputer psikusy płata, albo jakiś wirus grasuje na forum :;230
Ale wyjaśnienie jest proste! Znajdziecie je tutaj :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=23924
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja przez dwa dni zawzięcie skanuję kompa programem antywirusowym. ;:112
Ale dobrze, że tylko w tej formie będą reklamy bo ich nie cierpię. :twisted:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś ależ bajecznie kwitną Ci już różyce :D u mnie wciąż malutkie pączusie :roll: choć jest ich już coraz więcej :D
Mam nadzieję, że uda Ci się wygrać z tym paskudztwem na pąkach, ale niestety obawiam się , że jeśli całe lato będzie takie paskudne, to możemy się spodziewać różnych choróbsk na naszych pięknotach :roll: :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Kocio :D ..szare mydło jest z natury rzeczy potasowe :) a scislej potasowo-sodowe

na plesń w tej fazie rozwoju można spokojnie zastosowac tzw "mydło malarskie" nieutwardzone.......dodać 1 łyzkę stołową na 1-2litrów wody i umyć,albo pomalować

:lol: .........słabo się pieni wiec mozna nawet uzyć opryskiwacza.........i zapewniam ze jest wrogiem grzyba :D
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Izuniu przyszłam Cię powiadomić że Rdest który dostałam od Ciebie przyjął się ;:109 ale się cieszę.
Izuniu ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, ja też już chciałam skanować komputer :lol:

Aguś, na razie kwitną tylko trzy - widać najwcześniejsze :D Wielkokwiatowe jeszcze sie nie śpieszą. Zresztą wszystkie młode. Parkowe coś źle zniosły tę zimę i chyba będą kwitły najpóźniej :roll:
Mam nadzieję, że lato będzie normalne! Gdyby tak miało być do jesieni, to ja się wyprowadzam do Afryki! :twisted:

Smoku Roztomiły, wyczytałam na jakiejś chemicznej stronie, że mydło sodowe jest twarde (to, uzywane do mycia), natomiast potasowe jest miękkie. Chyba więc mówisz o tym drugim :D Podobno do zdobycia w sklepach ogrodniczych :roll:
Wyczytałam jednak, ze taki roztwór zabija nie tylko mszyce, ale i organizmy pozyteczne, więc to ostateczność :? Ale wóz albo przewóz! :lol:
Chociaż oglądałam dziś bardzo dokładnie kwiaty Reine i wydaje mi się, że to jednak nie jest szara pleśń. Nigdzie nie ma sladów charakterystycznego nalotu ... Te pączki mają płatki pomarszczone jak skóra na stopach, które za długo moczą się w wodzie :lol: Nieustannie moczone, podgniwaja, ale grzyba chyba nie ma na nich.

Jolllu, przez moment myślałam, że pomyliłam paczki, bo obiecałam rdest pokrewny Kasi, a Ty piszesz o rdeście Auberta! :lol: Jollluś, to ze ma listki, nie znaczy jeszcze, że ma korzenie, a jedynie, że żyje :? Czy się przyjął, dowiesz się dopiero następnej wiosny ... Chyba, ze - niecierpliwa - odkopiesz go jesienią :lol:
Mam nadzieję, że Ci sie ukorzeni :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Iza! Piękne Twoje róże. Jak ta od Ciebie mi zakwitnie, to pokażę zdjęcie. Wydaje mi się (po liściach), że to będzie wielokwiatowa. No i na tym na razie chcę poprzestać, jeśli chodzi o róże.
A jak Ci rośnie barbula? Moja zgniła i pluję sobie w brodę, bo dobrze przezimowała a na wiosnę padła. To samo chyba z pieczennikiem, który nie odpuścił. A jak badylki perowskii? Mój się jednak nie przyjął :cry:
Czy mogę u Ciebie zaklepać sobie siewkę karagany? Podoba mi się.
I chcę się pochwalić - też mam gąsienicę pazia królowej :!: Uprowadziłem go ze Śląska, bo żerował na rucie, którą sobie odkopałem. Teraz zasmakowała mu trzykrotka wirginijska. A niech wcina, żeby tylko się nie wyprowadził z mojego ogrodu :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Jacku :D
Możesz mieć wielokwiatową, albo caninę. Jak są małe, to trudno je odróżnić.
Dlaczego nie chcesz sadzić róż?
Moja barbula ma się dobrze, mimo, ze ostatni wiosenny przymrozek ściął jej młode listki. Juz "się odkuła" :lol: Sadzonki barbuli tez mają się dobrze :D Perowskii - nie wiem. Są niewyraźne jakieś i nie wiem co o nich mysleć. Czekam ;)
Karaganny spróbuję poszukać, ale chyba już wszystkie wypieliłam :oops: Jak nie znajdę, to pozostaje Ci wziąć tegoroczne siewki, które wkrótce zaczną się pojawiać :D
Nie wiedziałam Jacuś, że jesteś porywaczem! Gąsienniczy kidnaping uprawiasz :;230
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

chatte pisze: Karaganny spróbuję poszukać, ale chyba już wszystkie wypieliłam :oops: Jak nie znajdę, to pozostaje Ci wziąć tegoroczne siewki, które wkrótce zaczną się pojawiać :D
To karagana też się sama wysiewa :shock: :?: Głupie pytanie, a dlaczegóż miałaby tego nie robić :lol: Zaraz idę przeszukać okoliczne trawska :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jasne, Madziu, w wielkich ilościach, jak antypka :D Jak masz ochotę, to dla Ciebie też się znajdzie. Pod koniec lata bedę mogła obdzielić siewkami całe forum :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

chatte pisze:Jasne, Madziu, w wielkich ilościach, jak antypka :D Jak masz ochotę, to dla Ciebie też się znajdzie. Pod koniec lata bedę mogła obdzielić siewkami całe forum :lol:
To ja też poproszę . :wink:
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza - wkleiłam moją renię u siebie, też ma na pąkach jakieś naloty.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

chatte pisze:Jasne, Madziu, w wielkich ilościach, jak antypka :D Jak masz ochotę, to dla Ciebie też się znajdzie. Pod koniec lata bedę mogła obdzielić siewkami całe forum :lol:
Kociczko, dziękuję, ale mam, tylko nigdy nie rozglądałam się za siewkami :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu, bardzo proszę :D Juz zapisuję :D

Grażynko, zaraz zobaczę! :D