Majko,posiadaczko wielu ciekawostek roślinnych,czy Dawidiana - powojnik rurkowaty jest Ci znany?Co było do wyczytania o nim to wyczytałam.Ale co słówko od znawców to słówko..
Jak zwykle pięknie u Ciebie i różnorodnie!
pozdrawiam.
Maryna.
Następny dereń który u ciebie pięknie kwitnie,u mnie niestety nie dał żadnego kwiatka i muszę czekać do przyszłego roku Piwonie masz również piękne.Może ty mi coś doradzisz bo w" piwoniowym "wątku nikt nie odpowiada .Wczoraj zauważyłam dziwne jaśniejsze wybarwienia na liściach,czy zdarzyło się to u ciebie kiedykolwiek?Oto foto...
Mario, mam trochę piwonii ale niestety część to nie to co zamawiałam. Na szczęście i tak są piękne.
Cynthio, czosnek jest bardzo ładny jak kwitnie. U mnie ciągle leje, przeziębiłam się, dzisiaj wyszłam tylko na chwilę bo przywieźli mi nowe drzewka i zwiewałam bo lało.
Marynko, nie mam takiego powojnika. Zobaczę do Ciebie czy już kwitnie.
Ewo, nie miałam takiego przypadku, jak coś znajdę to napiszę.
Majko ,powojniki masz piękne ....ten różowy.... wpierwszej chwili myślałam ,że to peonia ...cudo
Majeczko ,nie ganiaj teraz po ogrodzie bo się doprawisz i resztę wiosny spędzisz zakatarzona pod kocem...zdrówka życzę
Dziękuję Cynthio, siedzę prawie cały czas w domu bo mnie trzęsie. Tak bym już chciała porobić coś w ogrodzie, jest tak mokro, że nawet chwasty źle się wyrywa.