SEZON 2007
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przymrozki zaszkodziły poprzedniej zimy (nie kwitły), nigdy nie chorowały, nawożę jak sobię przypomnę, czyli raz na dwa lata jak dobrze pójdzie, a co do kwaśnej ziemi to nie wiem, bo nie ja je sadziłam, ale mój jedyny wkład w ten temat to podsypanie korą raz na 3 lata. Więcej zabiegów nie pamiętam. Aha za mokro też nie mają, latem nawet w upały podlewane średnio raz na 1-2 tygodnie.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Po krótkiej przerwie weszłam na Forum ,a tu - niespodzianka ! Zaroiło się od nowych , pięknych rododendronów, zabarwiło masą zdjęć !
Broniuszu - wreszcie doczekaliśmy się Twoich piękności ! Całkiem spora kolekcja . Może znasz nazwy gat. i odmian ? Podaj , proszę .
RoksiSk- Śliczny !!!
artipas - niesamowity ten niebieski/ fioletowy? Czy faktycznie ma taki kolor czy to sprawka zdjęcia ? Podaj ,proszę , jego nazwę .
Mirabilis-11 lat , no ale okazy !Takie wielkie krzewy i widać ,że w b. dobrej kondycji . Podziwiam
U mnie już niestety " po" , więc wklejajcie, chociaż sobie pooglądam...
Broniuszu - wreszcie doczekaliśmy się Twoich piękności ! Całkiem spora kolekcja . Może znasz nazwy gat. i odmian ? Podaj , proszę .

RoksiSk- Śliczny !!!
artipas - niesamowity ten niebieski/ fioletowy? Czy faktycznie ma taki kolor czy to sprawka zdjęcia ? Podaj ,proszę , jego nazwę .
Mirabilis-11 lat , no ale okazy !Takie wielkie krzewy i widać ,że w b. dobrej kondycji . Podziwiam

U mnie już niestety " po" , więc wklejajcie, chociaż sobie pooglądam...
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Broniuszu czy na 7 i 8 zdjęciu to rododendron "Blue Tit"?
Kupiłam taki rododendron, ma bardzo podobne kwiaty jak na Twoim zdjęciu, tylko bardziej niebieskie, ale może to być wina oświetlenia. Ma drobne listki.
Dopytuję się bo u Ciebie to już dorodny krzak, więc wiedziałabym jak w przyszłości powinien wyglądać mój.
Piękne są wszystkie rododendrony pokazane na wszystkich zdjęciach. Może dlatego, że ich uroda jest tak ulotna (dosyć szybko przekwitają), takie robią wrażenie na człowieku.
Kupiłam taki rododendron, ma bardzo podobne kwiaty jak na Twoim zdjęciu, tylko bardziej niebieskie, ale może to być wina oświetlenia. Ma drobne listki.
Dopytuję się bo u Ciebie to już dorodny krzak, więc wiedziałabym jak w przyszłości powinien wyglądać mój.
Piękne są wszystkie rododendrony pokazane na wszystkich zdjęciach. Może dlatego, że ich uroda jest tak ulotna (dosyć szybko przekwitają), takie robią wrażenie na człowieku.