Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1
- andowan
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
rosiowa- dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie. Oczywiście będą nasiona sasanek.
Danusiu- obejrzałam swoją sadzonkę tego przetacznika. Teraz jest dopiero po kwitnieniu ale sądzę, że jak się wzmocni ( kwitł bardzo obficie) to da się podzielić. Z chęcią się z Tobą wymienię bo jak dotąd, dzięki wymianie z Tobą, zyskałam same rarytasy. Zresztą mam jeszcze coś dla Ciebie.
violetta, roslynn- miło mi, że zajrzałyście do mojego ogrodu. Cieszy mnie, że moje rośliny Wam się podobają. Violetto-pasjonuję się ogrodem od dzieciństwa jednak moje zbiory głównie pochodzą z ostatnich dziesięciu lat; oferta roślin się powiększyła, zaczęłam korzystać z zagranicznych źródeł a dzięki znajomym na forum zyskuję wciąż nowe cuda w drodze wymiany lub pomocy w zakupach.
Oczywiście, że mam jeszcze dużo roślin, których nie zaprezentowałam ( mój wątek jest przecież bardzo młody) toteż serdecznie zapraszam do odwiedzin. Woda w oczkach jest rzeczywiście przejrzysta - na szczęście wytworzyła się w nich równowaga i nie muszę stosować nawet filtra.
roslynn- byłam już kiedyś w Twoim ogrodzie . Jest młody ale z pewnością szybko go zagospodarujesz choć wiem, że wymaga to wiele pracy. Ale człowiek z pasją da sobie radę 

Geniu- dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Cieszę się, że moja przesyłka tak błyskawicznie doszła. 

Maju- czekam na lepszą pogodę bo moje piwonie mają ogromne pąki i lada chwila je rozwiną jeśli tylko nie będzie deszczu
Ania

Danusiu- obejrzałam swoją sadzonkę tego przetacznika. Teraz jest dopiero po kwitnieniu ale sądzę, że jak się wzmocni ( kwitł bardzo obficie) to da się podzielić. Z chęcią się z Tobą wymienię bo jak dotąd, dzięki wymianie z Tobą, zyskałam same rarytasy. Zresztą mam jeszcze coś dla Ciebie.
violetta, roslynn- miło mi, że zajrzałyście do mojego ogrodu. Cieszy mnie, że moje rośliny Wam się podobają. Violetto-pasjonuję się ogrodem od dzieciństwa jednak moje zbiory głównie pochodzą z ostatnich dziesięciu lat; oferta roślin się powiększyła, zaczęłam korzystać z zagranicznych źródeł a dzięki znajomym na forum zyskuję wciąż nowe cuda w drodze wymiany lub pomocy w zakupach.
Oczywiście, że mam jeszcze dużo roślin, których nie zaprezentowałam ( mój wątek jest przecież bardzo młody) toteż serdecznie zapraszam do odwiedzin. Woda w oczkach jest rzeczywiście przejrzysta - na szczęście wytworzyła się w nich równowaga i nie muszę stosować nawet filtra.
roslynn- byłam już kiedyś w Twoim ogrodzie . Jest młody ale z pewnością szybko go zagospodarujesz choć wiem, że wymaga to wiele pracy. Ale człowiek z pasją da sobie radę

Geniu- dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Cieszę się, że moja przesyłka tak błyskawicznie doszła.

Maju- czekam na lepszą pogodę bo moje piwonie mają ogromne pąki i lada chwila je rozwiną jeśli tylko nie będzie deszczu
Ania
- andowan
Witaj Geniu. Na Mazowszu ciągłe deszcze i moje piwonie i irysy syberyjskie nie chcą otwierać pąków. Wczoraj były przejaśnienia ale cały dzień spędziłam poza domem- pojechałam do szkółki pana Juliana Szewczyka w Łodzi bo w ofercie pokazały się nowości. Wróciłam późno i już nie biegałam po ogrodzie z aparatem. Dzisiaj jest na razie bez deszczu więc czekam aż piwonie, które zaczynają wykwitać, rozwiną pąki.Może uda mi się zrobić zdjęcia przed zapowiadanymi opadami. Pozdrowienia. Ania

- 
				larix
- 200p 
- Od: 23 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, dołączam się, do wyrażonych wcześniej,  podziwów  dla Twego ogrodu, roślin i smaku z jakim całość jest urządzona. Choć mam nadzieje że całość wciąż przed nami i zechcesz pokazać więcej zdjęć i podzielić się swymi doświadczeniami. Paprocie, storczyki, skalne rośliny i inne czyli "to co króliki lubią najbardziej". Dużo ciekawych roślin. Będę często do Ciebie zaglądał  

- andowan
Renato- kupuję najczęściej w szkółkach, czasem na allegro i w sklepach on-line. Jak już pisałam, dzięki kontaktom na tym forum, zaczęłam się wymieniać. Pomagam innym hobbystom zdobywać rośliny a oni pomagają mi.
larix- chyba na taki podziw to mój ogród nie zasługuje. Ale dziękuję, dziękuję i zapraszam serdecznie.
Dzisiaj było kilka godzin pogodniejszych więc zrobiłam kilka zdjęć. Teraz wieje straszny wiatr i zrobiło się zimno.
Piwonie, które dzisiaj zaczęły rozwijać pąki, znowu je zamknęły

chyba Adolphe Rousseau
i jeszcze raz moja żółta piwonia drzewiasta
Zaczynają kwitnąć późniejsze odmiany irysów syberyjskich

i dalsza część irysków botanicznych
Na skalniaku kwitną pierwsze goździki

larix- chyba na taki podziw to mój ogród nie zasługuje. Ale dziękuję, dziękuję i zapraszam serdecznie.
Dzisiaj było kilka godzin pogodniejszych więc zrobiłam kilka zdjęć. Teraz wieje straszny wiatr i zrobiło się zimno.
Piwonie, które dzisiaj zaczęły rozwijać pąki, znowu je zamknęły

chyba Adolphe Rousseau

i jeszcze raz moja żółta piwonia drzewiasta

Zaczynają kwitnąć późniejsze odmiany irysów syberyjskich

i dalsza część irysków botanicznych

Na skalniaku kwitną pierwsze goździki

- andowan
Aniu- Pink Pom Pom mam od zeszłego roku. Ponieważ odebrałam ją dopiero w końcu września, nie sadziłam jej w gruncie ale w ogromnej donicy, w której teraz kwitnie. Zaczęła się rozwijać, gdy nastały deszcze i chłód jej kwitnienie więc jest nietypowe. Nie potrafię odpowiedzieć, jak długo będzie kwitła bo poza tym, że kwitnie po raz pierwszy, wszystkie wcześniej wymienione czynniki mogą wpłynąć na nietypowy przebieg tego procesu. 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Zwiedziłam Twój ogród...(u nas zimno i wieje wie mam wolne...hihihihi...od ogrodu.....) i jestem zachwycona  

masz naprawdę piekne rosliny...ale widzę że jak cos masz to już cala kolekcja...jak piwonie...to buch wszystkie pewnie( ja nawet 3/4 z tego na oczy nie widziałam
 wszystkie pewnie( ja nawet 3/4 z tego na oczy nie widziałam  )
 )
tak samo irysy,o paprociach nie wspomnę 

Podziwiam też twoją zanomość nazw-łacińskich 

cuuuudnie......

masz naprawdę piekne rosliny...ale widzę że jak cos masz to już cala kolekcja...jak piwonie...to buch
 wszystkie pewnie( ja nawet 3/4 z tego na oczy nie widziałam
 wszystkie pewnie( ja nawet 3/4 z tego na oczy nie widziałam  )
 )tak samo irysy,o paprociach nie wspomnę

Podziwiam też twoją zanomość nazw-łacińskich

cuuuudnie......

- andowan
Grażko- gdzie mi tam do wszystkich piwonii... Rzeczywiście- lubię mieć kolekcje. A jeśli chodzi o nazwy łacińskie, to po pierwsze- jestem z wykształcenia botanikiem a po drugie- tak łatwiej szukać roślin w sieci, w wielu szkółkach ( szczególnie zagranicznych), w sklepach internetowych. Psioczę na Niemców, którzy zazwyczaj używają niemieckich nazw i stronią od łaciny. Tu na forum wiele osób posługuje się nazwami łacińskimi. Zapraszam do mojego ogrodu częściej. Pozdrawiam  

Ania
 Ania

Ania
 Ania- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57