Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Storczykowa
gratuluje pieknych kwitnień...vandy sa piękne choć bardzo podoba mi się Twój ostatni nabytek czyli bordowa hybryda...bardzo urocza jest...chciałabym taką mieć.
co do vand u mnie czas korzonków, listków i keiki.
dorosłe juz wcześniej kwitły ale u mnie w tym roku chyba dadzą sobie spokój ze względu na szok termiczny. w wietnamie miały 30c a tutaj zaledwie 25c i z 15c w nocy
a na razie wiszą na balkonie. jak jest zimna noc to zabieram je do domu.
małych vandowatych mam 4 ale też muszę poczekać pare lat az zakwitną, najgorsze że nie wiem jakie mają kolory a mam ich 4 dorosłe, 4 średnie sadzonki i 2 keiki.
ehhhh chciałoby sie przyspieszyć.
zastanawiałaś się dlaczego żółta vanda zrzuca pąki? może czegos jej brakuje w czasie kwitnienia, wiecej słońca? może na balkon z nią ?
dorosłe juz wcześniej kwitły ale u mnie w tym roku chyba dadzą sobie spokój ze względu na szok termiczny. w wietnamie miały 30c a tutaj zaledwie 25c i z 15c w nocy

małych vandowatych mam 4 ale też muszę poczekać pare lat az zakwitną, najgorsze że nie wiem jakie mają kolory a mam ich 4 dorosłe, 4 średnie sadzonki i 2 keiki.
zastanawiałaś się dlaczego żółta vanda zrzuca pąki? może czegos jej brakuje w czasie kwitnienia, wiecej słońca? może na balkon z nią ?
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
masz hodowlę Pestko? nie wiedziałamPESTKA@ pisze:Niedługo będę miała inne miłości w domkuna czterech nóżkach puchate maleństwa.Moja koteczka perska bedzie poraz pierwszy mamą.Bardzo wszyscy przeżywamy ten fakt,bo to pierwszy i ostatni raz

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu pokazujesz cuda.Chyba się skusze na jakąś vande bo z tego co wyczytałam one nie są takie trudne.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Storczykowa
nie mam balkonu. a słońca jej na pewno nie brakuje. inne Vandy kwitną, tylko ona jedna nie. mam ją 3 lata. kwitła mi 2 lata temu, ale później to już wszystkie pędy zrzucała.axela pisze:gratuluje pieknych kwitnień...vandy sa piękne choć bardzo podoba mi się Twój ostatni nabytek czyli bordowa hybryda...bardzo urocza jest...chciałabym taką mieć.
dorosłe już wcześniej kwitły ale u mnie w tym roku chyba dadzą sobie spokój ze względu na szok termiczny. w wietnamie miały 30c a tutaj zaledwie 25c i z 15c w nocya na razie wiszą na balkonie. jak jest zimna noc to zabieram je do domu.
niebieska Vanda ma już 4 kwiatki otwarte (a różowa wszystkie). rosną pędy i pąki na Phal. biały w bordowe łatki otworzył już pierwszy kwiat. za kilka dni może znowu porobię fotki. nie umiem się doczekać kwitnienia liodoro.