Ogródek Magdy :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
magdala

Post »

Ado-obejrzałam sobie Twoją działkę i chciałam się wpisać,ale już zamknięte.... :(
Magda. :(
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

o rany, zakochałam się w Twoim psiaku :shock: ;:167
ale cudo, te oczka, ten nochal..
ach... :roll:

roślinki oczywiście też piękne, ale Twój psiak to pobija wszystko :P
magdala

Post »

Oj, tak Aniu :D -ja też tak uważam ,zresztą to widać ,że czasem nie wiem gdzie skierować aparat -na kwiatki czy na Tofika :) :) A poniewaz jest to jednak forum ogrodnicze -muszę się powstrzymywać i nie wrzucam wszystkich psich zdjęć...
magdala

Post »

No i nie ma tak dobrze :? Sprawiedliwości stało się zadość i na północy pogoda również się popsuła...Na szczęście nie leje godzinami ,ale ochłodziło się i popaduje sobie coś tam z nieba.
Ale dzisiaj wpadłam na trochę do ogródka i ujrzałam 3 pierwsze kwiaty maku orientalnego... :P :P
Oto on:
Obrazek Obrazek

Powoli rozwija się mój jedyny czosnek -jak dowiedziałam się dzięki temu forum : Allium nectaroscordum
I mój kwiat hortensji pnącej -chyba specjalnie tak powoli się rozwija ,żebym mogła się nim nacieszyć po 9 latach :roll: :roll:
Obrazek Obrazek

Piwonie jeszcze ciut, ciut ..i będą.
Obrazek Obrazek

A tak kwitnie tytoń i kolejny irys.
Obrazek Obrazek

Pokażę Wam jeszcze raz Piwonię jasnorózową- ta dopiero rozszalała się z ilością pąków (a jest u mnie dopiero z 3 lata)Nie wiem jak ona utrzyma taki ciężar kwiatów :roll: Obrazek

W ogóle nie znam odmian i nazw roślin -musze się podszkolić.Ani nie wiem jakie mam piwonie ,ani powojniki :cry:
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

MAKI SĄ BOSKIE! B O S K I E! ;-D
Swoją drogą nie wiedziałam, że tytoń tak ładnie kwitnie. Nawet ostatnio chyba oglądałam jakąś sadzonkę czy nasiona. Może sobie sprawię.. hihi. W ogóle tak patrzę na zdjęcia z Twojej działki i muszę przyznać, że u Ciebie wszystko imponująco kwitnie.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu, śliczny ten mak :D
Jeden,jedyny czosnek ale za to jaki piękny :shock:
Mój "Bułgar" też zakwitł,tylko mu łeb gdzieś w trawie uwiązł :;230
Pozdrawiam Magda :)
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Tytoń- rewelacja!!! Kupiłaś rozsadę czy wysiewałaś sama? OJ!!!PIĘKNY!
Pozdrawiam, nigella
magdala

Post »

Dziękuję Ci Magdo :) :cry: za pocieszenie ,ale tak mi brak tych fioletowych kul czosnkowych.Wykopałam nawet cebule -są w bardzo dobrym stanie maja dużo młodych cebulek-posadzę je w sierpniu od nowa ..
Magda.
magdala

Post »

Nigello :) - tytoń kupiłam ,zawsze co roku kupuję ten biały tytoń i heliotrop -a obydwie rośliny są u nas rzadko spotykane w ogrodniczych :?
Czy wąchałaś już Morwę???
Magda.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

magdala pisze:Dziękuję Ci Magdo :) :cry: za pocieszenie ,ale tak mi brak tych fioletowych kul czosnkowych.Wykopałam nawet cebule -są w bardzo dobrym stanie maja dużo młodych cebulek-posadzę je w sierpniu od nowa ..
Magda.
A czy zaschły im już liście?
magdala

Post »

Magdo :oops: :oops: :oops: No...własnie nie chciałam już czekać ,tylko zobaczyć te cebule .Wiem ,że liscie powinny zaschnąć .Tak trochę pozółkły .....
Magda.
magdala

Post »

Basiu :D :P -umknęłaś mi ,nie zobaczyłam,że jest od Ciebie wpis na poprzedniej stronie :? Maki ładne -no tak mi szkoda ,że ten Twój to taka sierotka będzie (ale za rok zobaczysz!!)
Magda.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ach... ty niecierpliwa.Chyba wszystkie Magdy w gorącej wodzie kąpane :;230
Powinny zaschnąć.Szkoda że im na to nie pozwoliłaś :roll:
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Madziu, najważniejsze, żeby się przyjął. Ja tam cierpliwie na niego poczekam! ;-) Jeszcze raz dziękuję. ;-D
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wspaniałe te maki, Madziu :D
u mnie starsze piwonie też mają ciężko od pąków i już jedna łodyżka się złamała :(
chyba trzeba zrobić jakieś podpory :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”