Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jolu
Zwiedziłam Twój ogródek i naparstnice zaparły mi dech w piersi. :shock: A u mnie dopiero w pąkach :(
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Pewnie te naparstnice to z zeszłego roku :wink: :wink:
Śliczne, pozdrawiam Jolu.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Piękne naparstnice! ja kupiłam w tamtym roku na allegro dwie i mają pączki zobaczymy jak będą wyglądac. Masz je w słońcu? bo ja w półcieniu i może dlatehgo jeszcze takie niedorozwinięte
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Aska pisze:Piękne naparstnice!
Szczawiki zimuję pod dachem, a Ty?
Moje szczawiki też wykopuję na zimę i przechowuje w domu .Chociaż zauważyłam ,że kilka przezimowało ,bo rosną tam gdzie w zeszłym roku były posadzone.Widocznie niezbyt dokładnie wybrałam je z ziemi .
kogra pisze:Ja też uwielbiam naparstnice, ale wysiewają się u mnie same.
Raz więc jest ich dużo a raz była nawet tylko jedna.
Ale zawsze jakaś sadzonka się znajdzie. :wink: :lol:
U mnie też same się wysiewają .W tym roku było mnóstwo młodych siewek ,których musiałam się pozbyć ,bo zarosły by całe rabaty .
marpa pisze:Piękne naparstnice Jolu u Ciebie !Jakie dorodne.!U mnie jeszcze w pąkach.Takie samosiejki mam.W ubiegłym roku pokazała się biała i była fantastyczna.Ciekawa jestem czy w tym roku się pokaże!U mnie też leje!!! :(
Maryna.
Ja też lubię naparstnice ,mam ich dość sporo ,ale trzeba pilnować ,aby nie zawładnęły całym ogrodem . :wink:
ada.kj pisze:Jolu. Skrzynia przy wejściu mnie powaliła. Przepiękna. Naparstnice cudo. Następne moje chciejstwo. Już mam obiecane siewki od Magicznej. Widzę, że Tobie tak jak i mnie powiększa się kolekcja żurawek. Nie wiedziałam tylko, że one są zimozielone :?: . Tym bardziej będę zwiększać ich ilość.
Ado ,dziękuje za miłe słowa .Żurawki nawet zimą są ozdobą .
damapi pisze:Ale śliczne te naparstnice! :D
Danusiu ,dziękuje .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szafir44 pisze:O rany jakie piękne masz naparstnice :!: Jolu szczerze mówiąc nie wiedziałam że są
takie cudowne kwiaty,ale ze mnie ogrodniczka :oops: a ta donica istne cudeńko fajny ten
pomysł zagospodarowania narożnika przy wejściu GRATULACJE !!! miałam duże zaległości
na forum i teraz nadrabiam lecę dalej do następnego razu
MAŁGOSIU ,dziękuje za wizytę i miłe słowa.Ja też mam straszne zaległości na forum ,brak czasu ,aby odwiedzić wszystkich .Tyle pięknych kwiatów w każdym ogrodzie i porad mnóstwo ,a doba ma tylko 24 godziny . :( Zapraszam ponownie .
maria5 pisze:Ale kolorki piękne tych naparstnic i skrzynia pomysłowa , ślicznie to wygląda :lol: :lol:
MARIO ,dziękuje .Od dawna marzyła mi się taka skrzynia przy wejściu .Mąż obiecał zrobić ,ale zawsze zabrakło czasu .Teraz nadarzyła się okazja i mam .Bardzo się cieszę .Planowałam w niej posadzić jeszcze jakieś jednoroczne ,aby troszkę ożywić to wszytko ,ale nie wiem co zrobić ?Mój pies zrobił sobie w niej legowisko .Wyganiam go co chwilę ,a on i tak tam wraca .Iglaczki może sobie jakoś poradzą ,ale jeśli posadzę jakieś pelargonie lub inne ,to chyba mój piesio je zniszczy . :(
pestka pisze:Witaj Jolu :D
ściągnęłam cię do siebie myślami wiesz w pierwszej części twojego wątku
zobaczyłam dyskusję o budleji i podobała mi się i teraz nie dawno kupiłam
sobie taką w doniczce ma z60-cm wysokości i miałam zamiar ciebie spytać
czy możliwe żeby w tym roku mi zakwitła i tak szczerze nie wiedziałam gdzie ją
posadzić ale już wsadzona na działce przed tymi deszczami niedawno ale motyle dopiero chyba przylecą jak zakwitnie prawda :?: a teraz Dzięki że zajrzałaś na moją działkę i pytasz co to jest na przed ostatnim zdjęciu podejrzewam ze to firletka wiem tylko że to bylina bo już mam ją
3- ci rok ale nazwy nie jestem pewna mam właśnie nasionka firletki i na torebce bardzo podobne
kwiaty ale jjej nie wysiałam bo nie mam miejsca i czasu bo pilnuję 11 nasto miesięczną wnusię napisz mi coś na temat budleji może masz zdjęcia z tego roku miło mi by było zobaczyć kwitnącą u ciebie :shock: :lol: :lol: :lol:
Budleja zakwitnie ci jeszcze w tym roku .Obcinaj tylko przekwitnięte kwiatostany ,to przedłużysz jej kwitnienie i rozkrzewi ci się .Na zimę okryj ,bo w tym roku wielu osobą przemarzły [zrób kopczyk ,jak różom .]Jeśli gałązki przemarzną to odbije od korzenia .Wczesną wiosną mocno przycinamy ,teraz już nie .Motyle pojawią się wraz z kwiatami.
Atka-a1 pisze:Witaj Jolu
Zwiedziłam Twój ogródek i naparstnice zaparły mi dech w piersi. :shock: A u mnie dopiero w pąkach :(
BEATKO i na twoje przyjdzie czas .
Agawa pisze:Pewnie te naparstnice to z zeszłego roku :wink: :wink:
Śliczne, pozdrawiam Jolu.
Te naparstnice mam trzeci rok .W zeszłym roku też tak pięknie kwitły .
onka37 pisze:Piękne naparstnice! ja kupiłam w tamtym roku na allegro dwie i mają pączki zobaczymy jak będą wyglądac. Masz je w słońcu? bo ja w półcieniu i może dlatehgo jeszcze takie niedorozwinięte
Moje rosną w słońcu .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejna różana piękność zakwitła .
NN ,pnąca ,o pięknym zapachu .
Obrazek
Obrazek
Nektarynka ma mnóstwo owoców .
Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ta różyca o bardzo ciekawym kolorku.Ja jeszcze na róże poczekam , zimno jak diabli.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Jolu naparstnice super.Miałam pare u siebie i nie mam :? Znikły. :!:
Co robisz ,ze swoją nektaryną ,że ma tyle owoców,ile ma lat i jak smakują owoce :?: Pytam ,bo mam 4 letnią i nic -zero owoców :!:
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu
Skrzynia narożna superowa !!!
śliczne masz naparstnice .Ja w zeszłym roku posiałam i nie wyszły z ziemi .W tym roku wyrosły z nich dwie szt i z niecierpliwością oczekuję ich kwitnienia :)
Narobiłaś mi smaka na te nektarynki :) i ponawiam pytanie poprzedniczki :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Jolu, ta ostatnia róża ma piekny kolor. Czy aparat nie przekłamuje kolorów?

Fajna ta drewniana rabata narożna.
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ida74 pisze:Jolu naparstnice super.Miałam pare u siebie i nie mam :? Znikły. :!:
Co robisz ,ze swoją nektaryną ,że ma tyle owoców,ile ma lat i jak smakują owoce :?: Pytam ,bo mam 4 letnią i nic -zero owoców :!:
Nic nie robię ze swoją nektaryną .Rośnie jak szalona i co roku ma mnóstwo owoców -smacznych i bardzo soczystych .Tylko w zeszłym roku chorowała ,ale nigdy nie stosuję żadnych oprysków .Rośnie przy południowej ścianie budynku .Ma zaciszne miejsce,więc nie przemarza .Nie jestem pewna ile ma lat .KILKA .
DZIĘKUJE wszystkim za odwiedzinki i miłe słowa .
Róża ma w rzeczywistości taki sam kolor jak na fotce .
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu piękne masz róże, i nektarynka obsypana owocami, super. Bardzo piękny masz ogród. Jestem pełen podziwu.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Joluś "skrzyniowa rabatka" super, bardzo pomysłowa. Naparstnice śliczne i tyle kolorów, nektarynka i róże bardzo piękne, przyjemnie się patrzy na takie cuda.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Jolu piszesz że piesek zrobił sobie legowisko w skrzyni a może kilka kamyków i będzie mu niewygodnie, albo coś kłującego.Róża piękna :shock: i śliczny kolor :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu , pięknie obrodziła nektarynka :!: :D ...czy ona smakuje jak te kupne :?:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”