Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przykra sprawa, ciekawa jestem czy u Halinki będzie rósł, ciągle się zastanawia czy go przesadzić, a ja sama nie wiem co jej doradzić, bo on taki malutki, jak go zobaczyłam na żywo to byłam w szoku bo nie przypuszczałam,ze jest taki malutki.
Obserwuj teraz orchidarium, życzę Ci żebyś nie miała więcej strat ;:79 ;:79

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś :D , trochę mnie niebyło... Wiesz co chciałbym chyba mieszkac w bloku... :roll: , bo kupowałbym tylko storczyki... :lol: , a tak na ogródek wydałem chyba ponad 500 zł od kwietnia . Kusi mnie , żeby iść po piękną miltonie do kwiaciarni :P , ale nie wiem czy mnie mama niezabije :lol: i czy jeszcze tam jest.... Wiesz co ide .... :lol: bo na 18 mam do Koscioła znowu.. , jutro bierzmowanie ... A storczyki masz prawdziewe perełki , prześliczne :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Cześć Artur ;:31
No ciekawe jak Miltasia będzie się u Ciebie czuła i czy podołasz jej wymaganiom czego Ci serdecznie życzę ;:2
A do mnie wreszcie dzisiaj dotarły moje perełki,kupione na eBay przyszły bardzo szybko :D
Po otwarciu paczki i rozpakowaniu moich trzech skarbów odkryłam w jednym z nich pęd kwiatowy a dokładnie w Phal.javanica :lol:
A teraz Wam pokażę co kupiłam ;:26

Doritaenopsis Purple Martin blue..
Obrazek

Kwiat Dtps.Purple Martin w przybliżeniu..
Obrazek

Phalaenopsis javanica..
Obrazek

Phalaenopsis inscriptiosinensis..
Obrazek
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

No to już leżę (z wrażenia) i kwiczę z zachwytu ;:63 ;:2 ;:112 ;:215 ;:215 ;:215
Gratuluję ;:215 ;:113 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Agatko, ale śliczny ten Doritaenopsis. Nie whałabym się ani chwili, gdybym go gdzieś zobaczyła :)
Ciekawa jestem, czy trudno będzie doprowadzić go do kwitnienia w kolejnym sezonie.
Póki co, ciesz się (a my razem z Tobą ;:2 ) jego kwiatuszkami o ciekawym wybarwieniu ;:224
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Dzięki Aguś... :D
Ja cie... :roll: , jakie grube ryby.. , nie pogada.. :roll: :lol:
Ty masz zreszta same grube ryby.. ? :lol: Póleczkia pewnie mało się niezałamie.. ? i przydała by sie nowa jeszcze jedna... ? :lol:
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Artur masz absolutna racje, same grube ryby i na dodatek takie piekne :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To ja musze zaglądać na ebay... , ale nasłuchałem sie teź przykrych doświadczen z róźnymi sklepami internetowymi... :roll:
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Agatko, ale sie oblowilas tymi "grubymi rybami" ;:111 ;:111 ;:111
Piekne sa :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Agata no to teraz będę czekać niecierpliwie na kwitnienie Phalaenopsis javanica bo to normalnie cudo jest!
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Orange ślicznie dziękuję że się podobają ;:79
Art ja też się nie wahałam gdy go ujrzałam,od razu wiedziałam że będzie mój a czy uda mi się doprowadzić go do kwitnienia to zobaczymy,jestem dobrej myśli :lol:
Artur dzięki ;:79 Na półeczce to tylko pięć sztuk stoi bo więcej się nie zmieści ;:29
A czy mam same "grube ryby" to raczej staram się mieć już tylko takie,niestety wygrały ze sklepowymi hybrydami ;:32
A półeczka oczywiście by się przydała,oj przydała..
Nie miałam nigdy złych doświadczeń kupując w sklepach internetowych,raz z OS przyszedł storczyk z przędziorkami a po za tym wszystko ok i na eBay też trafiam na rzetelnych sprzedawców..
Jolusia wielkie dzięki..Cieszę się że mam taką a nie inną pasję,zakochałam się w storczykach i nie wiem czy nie kocham ich bardziej od swojego męża hehe ;:112 ;:112 ;:112
Moni Tobie kochana też dziękuję,oj obłowiłam się ale i moja kieszeń na tym ucierpiała hehe ;:79
Drogie to nasze zbieractwo ;:109
Kaisog myślę i mam nadzieję że długo czekały nie będziemy,pędzik już jest i teraz tylko czekać jak urośnie i zakwitnie ;:113
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Agatko, cudeńka ;:79 ;:79 ,oby szybciutko i zdrowo rosły.

Pozdrawiam :P
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko nie zaglądałam do Ciebie jakiś czas, a tu tyle nowości i to jakich ;:154 . Nie do opisania kolor dorito. po prostu cudo.Gratuluje pięknych zakupów, kiedyś czytałam u Ciebie o napadzie na bank, ale teraz zaczynam się zastanawiać, czy to nie była prawda /może na następny i ja się dołączę/ ;:112 .
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ale cuda... ten fioletowy ślicznie kwitnie. też bym chciała takie oryginalne Phal. mieć w kolekcji.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

O ja cię kręcę ;:154 Zatkało mnie normalnie jak to zobaczyłam... ;:111
Doritaenopsis Purple Martin 'blue' jest śliczny :D Ten kolorek mnie powala na kolana :wink:
Właśnie od kilku miesięcy o takim marzę :roll: Ale może już niedługo uda mi się go "upolować" ;:163
Phal. javanica chyba najbardziej mnie powaliła :lol: Kwiatuszki ma piękniuchne (przynajmniej na
zdjeciach z internetu :wink: ), a ja sama mam od niedawna takie maleństwo od Jolusi, tylko
mam nadzieję, że mi przeżyje i zakwitnie, bo korzonków ma trochę mało :roll:
A Twojej phal. javanica życzę, aby ten pędzik szybko urósł i wskoczył z kwiatkami do nas na forum :lol:
Co do phal. inscriptionensis to jest to również moje marzenie - zresztą jak wszystkie, które
tutaj pokazałaś :wink: Kwiatuszki ma piękne! Na wystawie takiego widziałam na żywo i się
normalnie zakochałam w nim, taki piekny jest ;:226 Mam nadzieję, że zdobędę go kiedyś, i że mi zakwitnie,
chociaż mam już trochę podobne do niego siewki phal. hieroglyphica - ale chyba je grzybek jakiś dopadł... :?
W każdym razie życzę udanej i efektywnej uprawy Twoich nowych nabytków! :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”