Tomek i ogrod
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b98 ... bf47b.html
Myślałam o tym zdjęciu - to z różowymi przyrostami to nie jest kiścień??
aha i jeszcze chciałabym spytać - jak zabezpieczasz te donice, które zostawiasz na zimę na dworze - u mnie jest dośźć zimno i dużo śniegu - blisko gór (Opawskie i Jesniki)
Myślałam o tym zdjęciu - to z różowymi przyrostami to nie jest kiścień??
aha i jeszcze chciałabym spytać - jak zabezpieczasz te donice, które zostawiasz na zimę na dworze - u mnie jest dośźć zimno i dużo śniegu - blisko gór (Opawskie i Jesniki)
Ania,to Hebe kupiłem dwa tyg.temu już z pączkami,ale też nie wszystkie odmiany kwitną
Iwa,na zdjęciu jest Pieris Japonica,a donice tylko jedną zabezpieczałem wkładając ją w inną większą a szczelinę(ok 7cm) między nimi zasypywałem trotami,można też obwinąć czymś albo zrobić skrzynie z desek i zasypać troty wokół donicy ,albo styropian wykorzystać
Hania ,a ty nie kupiłaś z kwiatami ,pisałaś że taki nabyłaś,a piwonie pewnie że oddam córci
Iga ,właśnie te piwonie rosły w tym ogrodzie jak był typowo wiejski(babcia jeszcze ich sadziła,nawet nie wiem jaka to odmiana ,a babcia mówi na nich Walente Ziele
Iwa,na zdjęciu jest Pieris Japonica,a donice tylko jedną zabezpieczałem wkładając ją w inną większą a szczelinę(ok 7cm) między nimi zasypywałem trotami,można też obwinąć czymś albo zrobić skrzynie z desek i zasypać troty wokół donicy ,albo styropian wykorzystać
Hania ,a ty nie kupiłaś z kwiatami ,pisałaś że taki nabyłaś,a piwonie pewnie że oddam córci
Iga ,właśnie te piwonie rosły w tym ogrodzie jak był typowo wiejski(babcia jeszcze ich sadziła,nawet nie wiem jaka to odmiana ,a babcia mówi na nich Walente Ziele

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Tomku, brzoskwinie -niestety-mi padły, z jeżyną walczę (ekspansywna), ale za to truskaweczki już zajadam ponad tydzień
Znowu nie przypilnowałam kukułki-storczyka, znalazłam kwiat..... na kompostowniku, potem w trawie wypatrzyłam nakrapiane listki - przesadzę chyba, nie bacząc na porę roku
Będzie dobrze?

Znowu nie przypilnowałam kukułki-storczyka, znalazłam kwiat..... na kompostowniku, potem w trawie wypatrzyłam nakrapiane listki - przesadzę chyba, nie bacząc na porę roku

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Elsi ,u mnie to są pierwsze owoce na brzoskwini ,wcześniej straciłem cztery drzewka przez dwa sezony,lepiej mi idzie z morelą ,ta to rośnie w oczach i rodzi owoce od drugiego sezonu po posadzeniu,co do Kukułki spokojnie możesz przesadzić tylko głębiej podkop i będzie ok.
Hania wiesz że ja nie podźwigam jeszcze za wiele ,to co Tobie ze mnie,mogę kielnie ,paca ,wałek itp.używać ,ale w sumie to ciekawe kiedy u mnie te remonty się skończą
Jola ,dziękuję bardzo,jutro już będzie lżej ,bo pałeczkę przejmuje fachowiec od układania płytek,ja będę tylko pomocnik
Hania wiesz że ja nie podźwigam jeszcze za wiele ,to co Tobie ze mnie,mogę kielnie ,paca ,wałek itp.używać ,ale w sumie to ciekawe kiedy u mnie te remonty się skończą
Jola ,dziękuję bardzo,jutro już będzie lżej ,bo pałeczkę przejmuje fachowiec od układania płytek,ja będę tylko pomocnik
- Katarynka
- 500p
- Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Mamy chyba te same piwonie - prawda, że cudnie pachną? Ogród u Ciebie piękny...a powiedz czy krzew krzewuszki przycinałeś, bo taki kulisty....a ktoś mi mówił, że one nie lubią cięcia.... mam taką lichotkę - jeden badylek... ładnie kwitnie ale jest wysoka na metr i chciałabym żeby się rozkrzewiła jak u Ciebie....

Katarzyna, zapraszam