Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiolu. Czy ta roślinka na skalniaku intensywnie różowa to goździk czy firletka smółka. Mnie ona coś przypomina firletką.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ada.kj
Wiolu. Jak będziesz na działce zrób zbliżenie kwiatków. Będzie wtedy wiadome. Może to nie smółka ale inna firletka, ale mnie to bardziej na to wygląda. A działeczka bardzo fajnie się zmienia.
- ada.kj
Wiolu. Miałam jednak rację. To firletka a nie goździk i jednak chyba smółka. Żółtek to jakiś rozchodnik, ale nie wiem jaki.
- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej, w końcu zajrzałam do Ciebie, fajna firletka, a goździkiem służę chętnie, obejrzyj sobie go w moim wątku, taki różowy na skalniaczku ;-) baaaardzo sie rozrasta ;-)
Nie podziękowałam za skalniaczki od Ciebie - NIE DZIĘKUJĘ!!!! wszystkie posadzone i strasznie sie z nich ucieszyłam, zwłaszcza że to były dla mnie ciężkie dni, wyjątkowo mnie to niespodzianka od Ciebie ucieszyła ;-)
Nie podziękowałam za skalniaczki od Ciebie - NIE DZIĘKUJĘ!!!! wszystkie posadzone i strasznie sie z nich ucieszyłam, zwłaszcza że to były dla mnie ciężkie dni, wyjątkowo mnie to niespodzianka od Ciebie ucieszyła ;-)
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
Siemka Aniu, Miadziolku Bardzo chętnie się zapisze na goździki. Myślałam, że mam
Aniu byłam byłam widziałam wpadam cały czas u ciebie siedzie praktycznie u Magdy też zresztą większość czasu spędzam w cudzych ogrodach w tygodniu u siebie w wekeend hehe
Aniu nie ma sprawy to takie małe nic bo rosną dopiero. Dzwoniłam do Ciebie w ten dzień ale jak mówisz akurat trafiłam na bardzo ciężki dzień i nie mogłam się dodzwonić i popytać co tam byś chciała więc wszystkiego po trochu i zrobiliśmy najazd Twojej mamie hhe. Widzisz i po co pokazywałaś gdzie mama mieszka hiih. Bardzo się ciesze, że niespodzianka się udała
Twoja mama nas z pustymi rękami oczywiście nie puściła i mam wiciokrzewa pomorskiego i górskiego hehe (chyba dobrze zapamiętałam) ależ się tam zmienia szok normalnie
ps a ty rozchodnika okazałego -on tak się chyba nazywa to masz? bo to też chciałam ci wykopać mam trzy i na skalniaku są ogroooooooooomne dwa stanowczo wystarczą ;)

Aniu byłam byłam widziałam wpadam cały czas u ciebie siedzie praktycznie u Magdy też zresztą większość czasu spędzam w cudzych ogrodach w tygodniu u siebie w wekeend hehe
Aniu nie ma sprawy to takie małe nic bo rosną dopiero. Dzwoniłam do Ciebie w ten dzień ale jak mówisz akurat trafiłam na bardzo ciężki dzień i nie mogłam się dodzwonić i popytać co tam byś chciała więc wszystkiego po trochu i zrobiliśmy najazd Twojej mamie hhe. Widzisz i po co pokazywałaś gdzie mama mieszka hiih. Bardzo się ciesze, że niespodzianka się udała

ps a ty rozchodnika okazałego -on tak się chyba nazywa to masz? bo to też chciałam ci wykopać mam trzy i na skalniaku są ogroooooooooomne dwa stanowczo wystarczą ;)
- Ania Kropelka
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
Taaaak milin jaaaaacie pamiętała. Dzięki. W sumie już dwa razy się na niego zasadzałyśmy ihihihih widać do trzech razy sztuka ;)
Wiem Aniu wiem ale widzisz jak to ze mną jest i z tym czasem ;) Jak go wyrwiesz to do doniczki z nim może mi się uda w końcu ciebie odwiedzić ;)
Ale do mamci wpadnę na bank mam bardzo bardzo po drodze hihih
Hmn ciekawe jaki ma kolor ten twój jak coś to mam do oddania ;)
Martwię się trochę o ten milin bo on lubi bardziej zaciszne miejsca a u mnie dwie wszędzie ;( Nie chciałabym zmarnować sadzonki ;(
Wiem Aniu wiem ale widzisz jak to ze mną jest i z tym czasem ;) Jak go wyrwiesz to do doniczki z nim może mi się uda w końcu ciebie odwiedzić ;)
Martwię się trochę o ten milin bo on lubi bardziej zaciszne miejsca a u mnie dwie wszędzie ;( Nie chciałabym zmarnować sadzonki ;(
- Ania Kropelka
penie że pamiętała, bardzo lubi jak ją odwiedzaszharwi pisze:Taaaak milin jaaaaacie pamiętała. Dzięki. W sumie już dwa razy się na niego zasadzałyśmy ihihihih widać do trzech razy sztuka ;)

goździka mogę zostawić Ci u mamy, a może ona Ci wyrwie bo tez ma takiego goździka. A po milina to wpadnij jak najprędzej, bo już wykopany