Moja familokowa oaza spokoju cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

BASIU ,a pokrzywy do beczki zalać wodą i niech stoją . Na jesień nazrywałam ,bo na podwórku tego pełno i tylko parzą ,a ja mam z nich pożytek . Baśiu kłącza są zawsze tańsze i jestem tego zdania ,że się lepiej aklimatyzują . Trochę to dłużej trwa ,ale poczekam hihihi .

ROMCIU odrabiaj ,odrabiaj ,bo teraz na forum się dużo dzieje ,więc czytania przybywa

HALINKO teraz się ociągają piszesz ,ale przecież u Ciebie kwitnąco a jak reszta ruszy to nie nadążymy podziwiać Twoich cudów .
SABINKO to moje ukochane dzieci te piwonie

IWONKA ja was jeszcze obie mylę HRSTA i ONKA i obie w jednym czasi zawitałyście do mojej oazy . Napiszę na PW

Dzięki za odwiedzinki dzisiaj pięknie świeci słoneczko chociaż co chwila zasłaniają go chmury ,ale w porównaniu z poprzednimi dniami jest super pogoda . Wpadłam tylko obiad ugotować i idę dalej na powietrze
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich . Można powiedzieć ,że pogoda dzisiaj dopisała . Minimalny deszczyk to nawet ujdzie po tych wszystkich ulewach .Trochę dzisiaj pobuszowałam po Waszych ogródkach i widać ,że wszystko kwitnie i robi się naprawdę wesoło . Takie Kalanchoe kupiłam sobie na dzień dziecka ,bo przecież też nim jestem Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ato moje piękności Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-a wiesz to dobry pomysł zrobić sobie prezent na Dzień Dziecka!I to kwiatuszkowy.Jaki gatunek truskawek masz?Wyglądają apetycznie takie okrąglutkie.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, wpraszam się na truskawki :) Z tego co widzę, to wszyscy na forum się nimi już objadają tylko u mnie zielone i zielone i nie ma nadziei na choćby jedną czerwona truskawkę w ciągu najbliższych dni....
Masz przepiękne te piwonie, szczególnie biała mnie urzekła bo takiej nie mam... Róże już kwitną... i lilie widze tu i tam :) Fasola też juz dość fajna , troszkę większa niż u mnie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziu mam takie samo kalanchoe.
Ciekawa jestem jak będzie u Ciebie rosło.
Moje już okwitło, ale nie chce rosnąć.
Może mam go przesadzić - jak myślisz.
Nie mam z nimi żadnych doświadczeń.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO mam pierwszy raz takie co do nich to nie wiem czy go nie uśmiercę ale spróbuje żeby przeżyło . jak ma przerośniętą bryłę to tak a czytałaś coś o nim na googlach ,bo ja jeszcze nie zdążyłam kupiłam synowej takie samo więc muszę poczytać .
AGA to pierwsza truskawka a następnych nie widać już nawet wnuki się pytają kiedy będą . W sklepach są takie tanie i skąd oni je sprowadzają . Aguś jak chcesz taką białą to tak po 15 sierpnia . Mam taką starszą młodzież tylko powiedz mówisz i masz . Ta fasolka już prawie kwitnie a sadziłam ją pod koniec kwietnia przed moim wyjazdem
EWO nie wiem jaka to odmiana ,gdyż sadzonki dostałam od szwagierki i mam je już parę lat i wciąż je odmładzam . Cieszę się z Waszych odwiedzin . EWO nie umiem wejść na drugie Twoje forum ani do JADZI 1 Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu-u nas truskawki po 5 zł, ale do natychmiastowej konsumpcji, bo gniją w oczach.Mokre zbierane.
Sprawdzałam u mnie oba linki działają, zaraz zobaczę u Jadzi 1.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

U nas w sklepach truskawki po 6 zł, piękne, ogromne!!! Wczoraj kupiłam i zjedliśmy ze śmietaną :) Jadziu ... jak będziesz miała na zbyciu to jasne, że się do Ciebie uśmiechnę :)
Moja fasola niedawno wzeszła dopiero.

Przypomniałaś mi swoją foteczką, że muszę ściąć koperek, i do zamrażalnika, bo potem przerośnie i tyle z tego będzie... a teraz jest taki w sam raz :)
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

No właśnie Agnieszko trzeba już za wczasu robić zapasy na zimę.
Dobrze, żeś już jest Jadźko w doma....zegrodka czekała na Cia i wszystko fajnie porosło.
Jadźko ale tego warzywika Ci fest zazdroszcza....ja mój zrobiłam dalej od szosy ale tam są jabłonie i trocha za fest cienia....Ty za to mosz fajnie słonecznie. :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu-Jadzi1 pewnie podzielili wątek i link na razie nie działa, odsyła do strony 78 wątku zamkniętego. Trzeba wejść przez stronę główną i nacisnąć śledź odpowiedzi w tym temacie. Też tak przed chwilą zrobiłam.Z tych mokrych truskawek mimo ceny bym zapraw nie robiła, bo się nie utrzymają.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu piwonie masz śliczne,ja czekam na swoje 2 ,mają po 1 pąku,chociaż zobaczę jak kwitną :roll: :D .Świetne kalanchoe kupiłaś ,nie widziałam takiego :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

To link do działającej części ogródka Jadzi 1 :D ...Jak wejdziesz to kliknij w lewym rolnym rogu "śledzenie tematu"
Mam nadzieję ,że pomogłam :D

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=910
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu witaj , melduję się już przed własnym komputerem. Jestem od 30 minut w domu.
Muszę nadrobić zaległości. Zaczęłam od Ciebie. Mąż poszedł sprawdzić stan naszych truskawek.
Ja pójdę na działkę dopiero jutro. Po co się na noc denerwować.
Nad morzem mieliśmy słoneczną i ciepłą pogodę.
Dopiero dziś rano obudził nas padający deszcz.
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Jadziu, po jakim czasie te namaczane pokrzywy będą gotowe do użytku? Jak tylko znajdę jakiś baniak duży i odpowiednio grube rękawice (mam uczulenie) to zrobię sobie taki "wywar". Ogólnie to tak czytam po różnych wątkach i chyba jestem straszny leń - moje rośliny jedyne co dostają to wodę. ;-D Chociaż nie... chyba z 2 razy pelargonię nawozem podlałam. Wyczyn. ;-P
Twoje piwonie jak zwykle piękne! Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”