Moja familokowa oaza spokoju cz.1
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
BASIU ,a pokrzywy do beczki zalać wodą i niech stoją . Na jesień nazrywałam ,bo na podwórku tego pełno i tylko parzą ,a ja mam z nich pożytek . Baśiu kłącza są zawsze tańsze i jestem tego zdania ,że się lepiej aklimatyzują . Trochę to dłużej trwa ,ale poczekam hihihi .
ROMCIU odrabiaj ,odrabiaj ,bo teraz na forum się dużo dzieje ,więc czytania przybywa
HALINKO teraz się ociągają piszesz ,ale przecież u Ciebie kwitnąco a jak reszta ruszy to nie nadążymy podziwiać Twoich cudów .
SABINKO to moje ukochane dzieci te piwonie
IWONKA ja was jeszcze obie mylę HRSTA i ONKA i obie w jednym czasi zawitałyście do mojej oazy . Napiszę na PW
Dzięki za odwiedzinki dzisiaj pięknie świeci słoneczko chociaż co chwila zasłaniają go chmury ,ale w porównaniu z poprzednimi dniami jest super pogoda . Wpadłam tylko obiad ugotować i idę dalej na powietrze
ROMCIU odrabiaj ,odrabiaj ,bo teraz na forum się dużo dzieje ,więc czytania przybywa
HALINKO teraz się ociągają piszesz ,ale przecież u Ciebie kwitnąco a jak reszta ruszy to nie nadążymy podziwiać Twoich cudów .
SABINKO to moje ukochane dzieci te piwonie
IWONKA ja was jeszcze obie mylę HRSTA i ONKA i obie w jednym czasi zawitałyście do mojej oazy . Napiszę na PW
Dzięki za odwiedzinki dzisiaj pięknie świeci słoneczko chociaż co chwila zasłaniają go chmury ,ale w porównaniu z poprzednimi dniami jest super pogoda . Wpadłam tylko obiad ugotować i idę dalej na powietrze
- JAKUCH
Witam wszystkich . Można powiedzieć ,że pogoda dzisiaj dopisała . Minimalny deszczyk to nawet ujdzie po tych wszystkich ulewach .Trochę dzisiaj pobuszowałam po Waszych ogródkach i widać ,że wszystko kwitnie i robi się naprawdę wesoło . Takie Kalanchoe kupiłam sobie na dzień dziecka ,bo przecież też nim jestem 

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu, wpraszam się na truskawki
Z tego co widzę, to wszyscy na forum się nimi już objadają tylko u mnie zielone i zielone i nie ma nadziei na choćby jedną czerwona truskawkę w ciągu najbliższych dni....
Masz przepiękne te piwonie, szczególnie biała mnie urzekła bo takiej nie mam... Róże już kwitną... i lilie widze tu i tam
Fasola też juz dość fajna , troszkę większa niż u mnie.

Masz przepiękne te piwonie, szczególnie biała mnie urzekła bo takiej nie mam... Róże już kwitną... i lilie widze tu i tam

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadziu mam takie samo kalanchoe.
Ciekawa jestem jak będzie u Ciebie rosło.
Moje już okwitło, ale nie chce rosnąć.
Może mam go przesadzić - jak myślisz.
Nie mam z nimi żadnych doświadczeń.
Ciekawa jestem jak będzie u Ciebie rosło.
Moje już okwitło, ale nie chce rosnąć.
Może mam go przesadzić - jak myślisz.
Nie mam z nimi żadnych doświadczeń.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
GRAŻYNKO mam pierwszy raz takie co do nich to nie wiem czy go nie uśmiercę ale spróbuje żeby przeżyło . jak ma przerośniętą bryłę to tak a czytałaś coś o nim na googlach ,bo ja jeszcze nie zdążyłam kupiłam synowej takie samo więc muszę poczytać .
AGA to pierwsza truskawka a następnych nie widać już nawet wnuki się pytają kiedy będą . W sklepach są takie tanie i skąd oni je sprowadzają . Aguś jak chcesz taką białą to tak po 15 sierpnia . Mam taką starszą młodzież tylko powiedz mówisz i masz . Ta fasolka już prawie kwitnie a sadziłam ją pod koniec kwietnia przed moim wyjazdem
EWO nie wiem jaka to odmiana ,gdyż sadzonki dostałam od szwagierki i mam je już parę lat i wciąż je odmładzam . Cieszę się z Waszych odwiedzin . EWO nie umiem wejść na drugie Twoje forum ani do JADZI 1

AGA to pierwsza truskawka a następnych nie widać już nawet wnuki się pytają kiedy będą . W sklepach są takie tanie i skąd oni je sprowadzają . Aguś jak chcesz taką białą to tak po 15 sierpnia . Mam taką starszą młodzież tylko powiedz mówisz i masz . Ta fasolka już prawie kwitnie a sadziłam ją pod koniec kwietnia przed moim wyjazdem
EWO nie wiem jaka to odmiana ,gdyż sadzonki dostałam od szwagierki i mam je już parę lat i wciąż je odmładzam . Cieszę się z Waszych odwiedzin . EWO nie umiem wejść na drugie Twoje forum ani do JADZI 1

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
U nas w sklepach truskawki po 6 zł, piękne, ogromne!!! Wczoraj kupiłam i zjedliśmy ze śmietaną
Jadziu ... jak będziesz miała na zbyciu to jasne, że się do Ciebie uśmiechnę
Moja fasola niedawno wzeszła dopiero.
Przypomniałaś mi swoją foteczką, że muszę ściąć koperek, i do zamrażalnika, bo potem przerośnie i tyle z tego będzie... a teraz jest taki w sam raz

Moja fasola niedawno wzeszła dopiero.
Przypomniałaś mi swoją foteczką, że muszę ściąć koperek, i do zamrażalnika, bo potem przerośnie i tyle z tego będzie... a teraz jest taki w sam raz

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
No właśnie Agnieszko trzeba już za wczasu robić zapasy na zimę.
Dobrze, żeś już jest Jadźko w doma....zegrodka czekała na Cia i wszystko fajnie porosło.
Jadźko ale tego warzywika Ci fest zazdroszcza....ja mój zrobiłam dalej od szosy ale tam są jabłonie i trocha za fest cienia....Ty za to mosz fajnie słonecznie.
Dobrze, żeś już jest Jadźko w doma....zegrodka czekała na Cia i wszystko fajnie porosło.
Jadźko ale tego warzywika Ci fest zazdroszcza....ja mój zrobiłam dalej od szosy ale tam są jabłonie i trocha za fest cienia....Ty za to mosz fajnie słonecznie.

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
To link do działającej części ogródka Jadzi 1
...Jak wejdziesz to kliknij w lewym rolnym rogu "śledzenie tematu"
Mam nadzieję ,że pomogłam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=910

Mam nadzieję ,że pomogłam

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=910
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Jadziu witaj , melduję się już przed własnym komputerem. Jestem od 30 minut w domu.
Muszę nadrobić zaległości. Zaczęłam od Ciebie. Mąż poszedł sprawdzić stan naszych truskawek.
Ja pójdę na działkę dopiero jutro. Po co się na noc denerwować.
Nad morzem mieliśmy słoneczną i ciepłą pogodę.
Dopiero dziś rano obudził nas padający deszcz.
Muszę nadrobić zaległości. Zaczęłam od Ciebie. Mąż poszedł sprawdzić stan naszych truskawek.
Ja pójdę na działkę dopiero jutro. Po co się na noc denerwować.
Nad morzem mieliśmy słoneczną i ciepłą pogodę.
Dopiero dziś rano obudził nas padający deszcz.
Jadziu, po jakim czasie te namaczane pokrzywy będą gotowe do użytku? Jak tylko znajdę jakiś baniak duży i odpowiednio grube rękawice (mam uczulenie) to zrobię sobie taki "wywar". Ogólnie to tak czytam po różnych wątkach i chyba jestem straszny leń - moje rośliny jedyne co dostają to wodę. ;-D Chociaż nie... chyba z 2 razy pelargonię nawozem podlałam. Wyczyn. ;-P
Twoje piwonie jak zwykle piękne! Pozdrawiam, Basia
Twoje piwonie jak zwykle piękne! Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.