Ogród-Sterlizja36

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gloriadei-Oczywiście pokażę rododendrona tylko muszę zabrać aparat :roll: ,jak jest potrzebny to zazwyczaj go zapominam .U mnie pochmurno,deszczowo i zimno .Trochę wspomnień ze słonecznych dni... Obrazek Obrazek Obrazek

Moje dzieciaki na festynie przedszkolnym z okazji dnia matki.Muszę przyznać że na początku pogoda była w kratkę, jednak póżniej się wypogodziło i dzieci mogły korzystać z wszystkich atrakcji :D .
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Ale super maluchy! Dobrze, że festyn się udał :D
Widać dzieci szczęśliwe i mama chyba też :wink:
sterlizja36
500p
500p

Post »

Gloriadei-mama na początku miała wizje ,dzieci po kolana w wodzie i piasku.Do godz.14 padało :roll: .Na imprezę były zamówione zamki i zjeżdżalnia dmuchane,kucyki ,bryczka,lepienie w glinie,malowanie twarzy,przejażdżki super autem,loteria i stołówka dla wszystich.Ogólnie udana impreza , kolejki dzieci były do wszystkiego!Bo za darmo,każdy chciał korzystać jak najwięcej .To rododendron...

Obrazek Obrazek

Po ostatnich ulewach nie zostało ani jednego kwiatka na nim,muszę go dobrze karmić aby na drugi rok się odwdzięczył.Zdjęcie w dzisiejszym silnym wietrze :roll: .
Obrazek Obrazek
Eva Radke-to odmiana mojej najpiękniejszej krzewuszki,nie mogę się na nią napatrzeć a na pewno zdjęcie tego nie oddaje.
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widać, ze dzieci były zadowolone z imprezy. Ewa, jak lubisz krzewuszki to piękna jest też Nana Variegata.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U nas dzisiaj popaduje i o 16.00 mamy festyn w szkole :? Oby się wypogodzilo !
Rh duży! Szkoda , że kwiaty opadły .
Widzę, że masz Pierwiosnek Vialii - mi padł, bo lubi wilgoć a u mnie pustynia!!! :lol:
miłego weekendu!
sterlizja36
500p
500p

Post »

Gloriadei-to życzę ci miłej zabawy pomimo pogody.Pierwiosnek viali też początkowo dałam na straty bo bardzo póżno wyszedł z ziemi,a wtym roku zaszczycił mnie nawet trzema kwiatkami :D .

Mariasen-za tą krzewuszką muszę się rozejrzeć,chociaż po ostatnich przeglądach ogrodniczych sklepów w moim mieście , krzewuszki są ale w większości bez nazw.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu,
piknik się udał, akurat nie padało :) dziekuje.

ten jasny kolor trzykrotki - super! Pierwszy raz widzę! :shock:
sterlizja36
500p
500p

Post »

Ta biała trzykrotka ma bardzo duże kwiaty w porównaniu z niebieskimi gloriadei i najbardziej mi się podoba z wszystkich jakie mam.
Zakwitła pierwsza róża... ma ogromne kwiaty :D .
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

sterlizja36 pisze:Ta biała trzykrotka ma bardzo duże kwiaty w porównaniu z niebieskimi gloriadei i najbardziej mi się podoba z wszystkich jakie mam.
Zakwitła pierwsza róża... ma ogromne kwiaty :D .
Obrazek Obrazek
Piękna Rugosa! Oj będzie konfitura, mniam, mniam! :D
sterlizja36
500p
500p

Post »

A dzisiaj jak zajrzałam na pół godzinki to musiałam pryskać róże.Przypałętał się skoczek i mszyce ,i jeszcze piwonie dostały jakichś dziwnych jasnych plam :roll: ,to chyba ta deszczowa pogoda .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pierwiosnek vialii jak wybujał :D ,jaśminowiec już kwitnie a jak pachnie ,krzewuszka i pierwszy kwiat powojnika powoli sie otwiera.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Hej Ewa,
rewelacyjny ogród, świetny pomysł, żeby zakładać ogród, zanim się zamieszka, później, gdy już się wprowadzicie zostanie kosmetyka i oczywiście pielęgnacja. Masz coś, co uwielbiam - kamienie. Kamienie duże i małe, wysypane między roślinami i złożone w jednym miejscu. Chwilami miałam wrażenie, że tylko u mnie te kamienie tak leżą. Zastanawiałam się nawet, czy ich nie usunąć, ale kurczę, podobały mi się i bez względu na zdanie innych, nie ruszyłam ich :wink: A teraz widzę, że u Ciebie też tyle kamieni... Fajnie :lol: Imponuje mi to, że znasz tak dużo nazw roślin. Ja chyba dopiero teraz dojrzewam do tego, żeby pamiętać co kupiłam i gdzie to zasadziłam :oops: .
Na listę moich chciejstw dopisuję derenia kousa - będę szukała w każdym ogrodniczym :lol:
Miłego dnia życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu,
krzewuszka prezentuje się okazale a pierwiosnek Vialli pobił chyba wszelkie rekordy! :shock:
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fiuuu! Jaki pierwiosnek dorodny! :D Czym Ty go karmiłaś! :D U mnie kwiaty na razie przebijają się przez liście.

Pieris zachwycający - mojego jakiś czas temu podkopał pies i teraz chyba zastanawia się, czy ma ochotę rosnąć :? Próbuję go zdopingować, ale coś kiepsko mi to wychodzi...
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo, piękny zapach ma ten jaśmin, prawda?
W sprawie piwonii link gdzie znajdziesz informacje o piwoniach w tym o chorobach.

http://www.kocham.kwiaty.pl/ogrodowe.php3?show=piwonie
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
sterlizja36
500p
500p

Post »

Witaj gohna.Miło że do mnie zajrzałaś.Faktycznie kamienie lubimy obie.Nazwy roślin zaczęłam bardziej przyswajać przebywając na forum :D .Derenie Kousa...wzdycham do nich również ale już do konkretnych odmian ,a na nie na razie finanse mi nie pozwalają :roll: .Mam nadzieję że jak już przestanę ładować w dom ,to sobie zafunduję odmianę Venus.

Gloriadei dziękuję że ci się podobają moje okazy.

Kocina-w sumie to tylko trochę obornika dostał na wiosnę.Mnie samą zaskoczył.Pierisa mam jeszcze jednego nie ma tak pięknych przyrostów,jednak zachwyca pięknym kwitnieniem wiosną.

Mariasen-oj pięknie pachnie i to intensywnie.Zachwycił mnie w zeszłym roku gdy urwałam małą gałązkę od krzaczka.W samochodzie a następnie w domu tylko czuło się jego zapach.Zaraz zaczęłam na niego polowanie :D .Dziękuję za link.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”