Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:111 ;:111 ;:111 ;:111 Normalnie szczęka po samą podłogę mi opadła jak zobaczyłem Twoje fotki. Myślałem , że powybijałem sobie zęby :D. Fotki pierwsza klasa, rh, kalmia, krzewuszki białe i różowe, a róże super. Ale na trzykrotkę to lepiej uważaj. U mnie tego rośnie od ch...ry i nie można tego wytępić i bardzo szybko się rozsiewa, i jak zostawisz nawet malutki korzonek to zaraz rośnie nowa roślina. Podobnie jak mlecz. Trzykrotka jest ładną rośliną, która długo kwitnie, ale jak już się zadomowi na dobre w naszych ogrodach to później trudno jest się jej pozbyć. Ja akurat jest w trakcie tępienia z miejsc, np. w piwoniach, rośnie w środku kępy.
x_m-i
---

Post »

Iwono na 9 i 10 zdjęciu masz trzykrotkę.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Dziękuję Marcinku :) mam ją drugi sezon i naprawdę nie wiedziałam ze tak się może rozrastać :)
I co ja bym bez was zrobiła :)
Miło ze odwiedzasz mój ogród i cieszy mnie ze ci się podoba ;:1
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
x_m-i
---

Post »

Iwono ja też mam trzykrotkę, tylko ,że białą. Rozsiała mi się jak ch..ra i teraz mam tylko z nią tylko problem. Rośnie w takich miejscach, w których mi w ogóle nie pasuje. A wytępić ją to dopiero problem. Rośnie jak mlecz.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Wiesz... ja póki co nie spotkałam jej w innym miejscu i teraz będą ja plenić jak tylko zauważę że wdziera się w nieodpowiednie miejsce :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ania Kropelka pisze:Iwonko, śliczności jak zawsze.......

rojniczki na posterunku ogromniaste....... jeden z Twoich też ma rozmiary całkiem całkiem.... ;-)
Aniu a jak jeszcze uraczysz nawozem naturalnym to wierz mi potrafią zaskoczyć bo fotka tego nie oddaje :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko !
Tak pięknie u Ciebie w ogrodzie, a tu jakaś chandra Ciebie dopadła !
Wszystko śliczne i kolorowe, nie wiadomo co chwalić !
Twój złocień krzewiasty na pniu bardzo mi się podoba ( czy zdradzisz ile dałaś za niego?)
Różyczki, trytoma i rozchodnik - super !
Pozdrawiam i życzę słoneczka w duszy i na niebie.

:D :P
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Pelagio :)
cieszę się że bywasz u mnie :)

Za margaretkę dałam 45 zł - bardzo drogo moim zdaniem, dlatego jeśli i tym razem nie uda mi się przechować jej przez zimę już więcej jej nie kupię :( bo się nie opłaca :( W zeszłym roku miałam taką samą i zimy nawet nie doczekała a co dopiero ja przechować :) więc zobaczę co będzie tym razem
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko :)

Moja margarytka też jest jedno sezonowa :( Próbowałam 2 razy ją przezimować i nic :(

W lecie pięknie rośnie, ale raz na tydzień trzeba ją zasilać i cały czas obcinać przekwitnięte kwiaty.

Pokazałaś przepiękne kwiaty, glicynia cudownie kwitnie, róże też prześliczne, a pergolka marzenie, jak ją wykończysz i zakwitną róże to nie będziesz chciała stamtąd wyjść. Jakie róże tam posadziłaś?
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Iwona, ależ Twój rojnik jest potężny :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

iwonaxp pisze:Witaj Pelagio :)

Za margaretkę dałam 45 zł - bardzo drogo moim zdaniem, dlatego jeśli i tym razem nie uda mi się przechować jej przez zimę już więcej jej nie kupię :( bo się nie opłaca :( W zeszłym roku miałam taką samą i zimy nawet nie doczekała a co dopiero ja przechować :) więc zobaczę co będzie tym razem
No to rzeczywiście strasznie drogo .Życzę ,aby przetrwała wiele sezonów.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Daisy pisze:Witaj Iwonko :)

Moja margarytka też jest jedno sezonowa :( Próbowałam 2 razy ją przezimować i nic :(

W lecie pięknie rośnie, ale raz na tydzień trzeba ją zasilać i cały czas obcinać przekwitnięte kwiaty.

Pokazałaś przepiękne kwiaty, glicynia cudownie kwitnie, róże też prześliczne, a pergolka marzenie, jak ją wykończysz i zakwitną róże to nie będziesz chciała stamtąd wyjść. Jakie róże tam posadziłaś?
Ewuniu witaj

ale wiesz... czytałam tu na forum kiedyś że jest możliwość przechowania jej
dlatego postanowiłam ponownie podjąć się próby , ale obawiam ze będzie trudno bo od dołu juz jej liście rdzewieją :( tak jak było poprzedniego lata - nie tracę jednak nadziei :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Grzesik pisze:Iwona, ależ Twój rojnik jest potężny :D
Witaj Grześ :) miło cię tu widzieć :)
Kiedyś myślałam ze mam jeden taki gatunek dużych ale okazało się w tym roku że tym razem inna kępa posiada te giganty :) więc jestem po prostu skołowana :) zaczynam podejrzewać ze to zwykłe rojniki tylko otrzymały bardzo dużo nawozu tz i kupa gołębia w płynie :) i nawóz do krzewów ( żywotniki kule) które rosną obok. Bo innego wytłumaczenia nie widzę . Głowa rojnika jest naprawdę olbrzymia i nie oddaje tego ani fotka ani położona złotówka dla porównania.
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

JolantaGraj pisze:
iwonaxp pisze:Witaj Pelagio :)

No to rzeczywiście strasznie drogo .Życzę ,aby przetrwała wiele sezonów.
Jolu no właśnie nie wiem czy nie ostatni raz :( .tak czy inaczej uszczyknę z niej zaszczepki , ukorzenię i może się przyjmie już nie pienna ale jako zwykła . Tak mojej siostrze urwała jej teściowa i przyjęła się i rosła , przetrwała zimę ( w piwnicy z dostępem światła)a na wiosnę jej padła nie wiadomo dlaczego

Więc moim zdaniem cena jak na kwiatka jednosezonowego jak dla mnie jest zbyt wysoka .Nie mogłam się oprzeć i kupiłam, ale obiecałam sobie że ostatni raz :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

WITAJ IWONKO cieszę się ,że wpadłaś chociaż na chwilkę ,ale nawet i to mnie cieszy . Trochę smutno było bez Ciebie ,ale jak się ma kłopoty to nie można myśleć o przyjemnościach . Cudne fotki i kwiaty . Róże w pełnym rozkwicie . U mnie też beznadziejna pogoda deszcz ,zimno i w ogóle do bani . Wnet zacznie wszystko gnić zamiast rosnąć . Czy to Twoje truskawki ,albo sklepowe . Z moich dopiero jedna oczerwieniała ,a jest naprawdę zatrzęsienie truskawek . Ale się rozpisałam . Tak moja mama to naprawdę bardzo żywotna osóbka i oby jak najdłużej .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”