Tomek i ogrod

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tomku to masz szczęście hi hi a już szykowałam okrzan ;:109 śliczne widoczki :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Niedzielnie witam, niewyczerpujące pokłady dobrych nastrojów, aż miło. :lol: :lol: :lol:
Ciekawa jestem ile jeszcze tych nowych roślin pokażesz? Dynamiczny ten Twój ogród.
Jestem pod wrażeniem piwonii. Słuchaj, kiedy zaczną przekwitać nie będzie szkoda płatków!!!
Mówię o zamówieniu córci :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Dziękuję Nigella,tak wiem ,dla córci wszystko ,ale teraz ten deszcz większość zniszczy bo połowa już kwitnie ,musiałem podwiązywać wczoraj że by nie leżały kwiaty na ziemi.
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hej hej Tomku ale u Ciebie wiosennie i kwitnąco
aż się chce pospacerować w ten mglisty dzień.
u nas taka szarość dookoła, że się aż nic nie chce
a u Ciebie kwiateczki rozweselające :)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Cześć Tomku, wpadam na rekonesans :lol: i znów się zachwycam :lol: :lol: Piwonie cuuuudne ale myślę, że masz ich zdecydowanie za dużo :wink: :wink: :wink: :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

tomko34 pisze:Genia ,ja raczej przychodzę oglądać zdjęcia ogrodów i nie zabieram głosu jak sobie rozmawiacie,dlatego śladu nie ma że byłem,ale zauważam wszystkich i staram się być na bieżąco ,co do fotki drugiej ,tak jest to storczyk gruntowy ,nasz polski Kukułka,przyniosłem parę lat temu może z 5 szt,teraz jest 20 kwitnących,rozsiewają sie i są jeszcze porozrzucane w innych miejscach po tej rabacie
Mirka,jest to Dr.Ruppel jak się nie mylę
Tomku nie mówiłam o Tobie . A storczyk naprawdę mi się podoba . i zazdroszczę Ci że tak pięknie ci się rozrasta .
Pozdrawiam Genia
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Pięknie- Clematis robi wrażenie :roll: 8)
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45

Post »

Tomku gdzie się podziewasz? halo!!!
jakis spacer w deszczu czy o co chodzi?
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Właśnie :roll: Tomku puk puk......szykuj fotki ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Boże jestem chyba w niebie. Ogladam od rana twój ogród i oderwać się nie mogę. Jestem dopiero na 11 stronie i będę musiała zrobic sobie przerwe bo obowiązki wzywają, ale muszę zadać pytanie - czy to jest klon palmowy

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e78 ... 7b2cd.html

a jeśli tak to ile ma lat, jak o niego dbasz, jakie ma stanowisko, koło czego rośnie itp itd :D wszystko mnie interesuje. Ja dopiero zaczynam i wstyd mi na razie pokazywać mój ogród, choć kilka zdjęć już dałam, z prośba o rady, ale jakoś cicho :cry: . Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Tomku, hoooop hooooop ;:1
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

witam,dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa,będzie mnie chyba mniej tutaj bo pomagam mojej mamuśce w remontach i nie ma czasu na siedzenie przy kompie,ale fotki postaram się jakieś wkleić później.
Iwa,tak jest to klon palmowy odm.butterfly, nie jest specjalnie wymagający,u mnie rośnie 3 lata,ma małe ,kolorowe listki ,rośnie wolno w ziemi lekko kwaśnej,w otoczeniu różnych roślin(hortensja ,azalia...),stanowisko słoneczne
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Skończyłam przegląd Twoich stron - miałam się wziąść do roboty, ale jestem tak zauroczona Twoim ogrodem, że nie potrafiłam sie oderwać. Przyznaję sie bez bicia, że czytałam tylko Twoje wypowiedzi i oglądałąm zdjęcia. Właśnie o takim ogrodzie marzę.
Kupiłam sobie małe sadzonki klonu palmowego Atropurpurea (chyba to tak się pisze) i teraz Orange Dream. Ten pierwszy juz w ziemi, ale ten drugi jest jeszcze w domu w doniczce. Jest taki malutki i zastanawiam się czy nie lepiej go jeszcze potrzymac w doniczce rok, albo dwa na balkonie a potem w domu. Co ty na to?
Mam tyle pytań, ale nie chce być nachalna i marudna :oops:
Jeszcze tylko jedno pytanko - zauważyłam na Twych zdjęciach kiścień. Kupiłam w ubr. zimą był pięknie bordowy, ale teraz jakby nie umiał dojść do siebie, nie ma nowych przyrostów, ma nieciekawy, żółtawobrązowy kolor. Co robić??
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

Iwa miło mi że ci się podoba mój ogród,klon palmowy raczej powinien zimować na zewnątrz,ja też kupiłem teraz młodego i posadziłem w donicy ale pozostawię go na balkonie,tylko zabezpieczę całego ,młode nawet w gruncie powinno się na zimę okrywać ,ja przyznam nie robiłem tego wcześniej,co do kiścienia ,to ja go nie mam (na pewno u mnie widziałaś?),ale z tego co wiem potrzebuje on kwaśne podłoże ,może tu jest problem?
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p

Post »

foty,foty.... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”