Ali uśmiechnięty ogród cz.1
Alu! Pokaż zdjęcie chorego irysa,jeżeli liść cały wodnisty/jakby stracil nalot /to miedzianem,jeżeli plamki brązowe ,na obrzeżach zwlaszcza to grzybobójczy npTopsin ,Kaptan
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój aster alpejski z nasionka zakwitł
i żurawka w kolorkach ;)
rozchodnik i giga rojnik, który czuję, że będzie kwitł a kwiat ma z 50 cm...
mój ulubieniec-goździk brodaty i powojnik
cudna lantana i pierwsza rozkwitająca różowa piwonia
(w sumie dobrze że później u mnie kwitną bo może po deszczach jeszcze troszkę oczka pocieszą...

rozkwitają pierwsze Tunbergie i ostróżki
zakwitła serduszka
czekałam na nią, kupiony był sam korzonek a jaka ładna wyrosła..., i okazało się, że mam kremowe irysy
, musiały się znaleźć przez przypadek i się namnażały w gąszczu i zakwitły 
kwitną jeszcze majowe piwonię, ale deszcz targa je niemiłosiernie..., i czekam aż wszystko rozkwitnie w tym szpalerze... szkoda, że maj/czerwiec nie trwa wiecznie
no i irysy me

rozchodnik i giga rojnik, który czuję, że będzie kwitł a kwiat ma z 50 cm...

mój ulubieniec-goździk brodaty i powojnik

cudna lantana i pierwsza rozkwitająca różowa piwonia

rozkwitają pierwsze Tunbergie i ostróżki

zakwitła serduszka

kwitną jeszcze majowe piwonię, ale deszcz targa je niemiłosiernie..., i czekam aż wszystko rozkwitnie w tym szpalerze... szkoda, że maj/czerwiec nie trwa wiecznie

no i irysy me

Dziękuję Wam 
Rivendel, pewnie się śmieje z nadgorliwej ogrodniczki..
Lisko to jest jakiś zwykły rojnik... rośnie w pełnym słońcu... przerzedzam wychodzące rozety, żeby miły miejsce do rośnięcia, zasilam wiosną i czasem później jak się przypomni. Te rozetki mają kilka lat, dopiero takie kwitną, chociaż kwiatków jako takich nie ma tylko taki długi badyl wyrasta
Katarynko dziękuję
szkoda że to wszystko nie kwitnie dłużej... bo potem smutniej się robi... a te fioletowe kwiatki przy tym brzozowym kołku to osteospermum.
Edytko, bogactwo irysów jest ogromne i są one cudne... tylko po paru latach robi ich się ogromna ilość
Samanta, miło mi Cię gościć i dziękuję za miło słowa.

Rivendel, pewnie się śmieje z nadgorliwej ogrodniczki..

Lisko to jest jakiś zwykły rojnik... rośnie w pełnym słońcu... przerzedzam wychodzące rozety, żeby miły miejsce do rośnięcia, zasilam wiosną i czasem później jak się przypomni. Te rozetki mają kilka lat, dopiero takie kwitną, chociaż kwiatków jako takich nie ma tylko taki długi badyl wyrasta

Katarynko dziękuję

Edytko, bogactwo irysów jest ogromne i są one cudne... tylko po paru latach robi ich się ogromna ilość

Samanta, miło mi Cię gościć i dziękuję za miło słowa.