Dala - mój piękny ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Przyszłam pochwalić się Dalu, że zebrałam pierwsze liście mięty z nowo założonego zielnika. Herbatka pycha :wink:
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
x-d-a

Post »

Alu, Grażynko,
dzisiaj to tylko spacerować po ogrodach, ale...forumkowych. Na nic innego pogoda nie pozwala.
Alinko,
a jaką miętę posadziłaś?zwykłą pieprzową, czy jakieś inne odmiany też?
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daluś u mnie słońce i deszcze na zmianę :roll:
Nie mam takiego zmartwienia z peoniami jak Wy bo moje jeszcze w tym roku nie kwitną....tylko jeden krzew od Tary ma wielkie pąki ale on ma się dobrze bo jeszcze się kwiaty nie rozwinęły...
Ja nie mogę się nacieszyć deszczem , bo jak na Forum wszędzie padało , to u mnie wszystko bokiem przechodziło...dziś jak byłam na działce to widać ,że wszystko odżyło :!: :D ...rośliny mają taki piękny zielony kolor i takie ,jakieś większe są :D :!: .....
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalo, o jak zjadłabym tych Twoich czereśni .
U mnie pięknie było od rana do 15 tej teraz przeszła burza ale nie wiem czy to już koniec czy za chwilkę nie przejdzie następna..
Ja już moje drzewa i roślinki pryskałam środkiem przeciwko zgniliźnie a i tak niektóre iryski gniją .
Genia
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dalu,
mieszkamy w sumie niedaleko od siebie, a u mnie deszcze i nawałnice przeplatają się ze słonkiem. Pomiędzy jedną a drugą ulewą roślinki zdążą zawsze ładnie obeschnąć i rosną w oczach. Słonka Ci życzę ;:3
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Daluś już dawno mnie u Ciebie nie było bo u nas słoneczko i nie ma czasu poganiać po forumkowych ogródkach.
Nadrobię jak będzie padać u nas. Póki co podziwiam hostę i księciem i przepiękne piwonie. :D :D :D
U mnie irysy już przekwitły i to WSZYSTKIE. Jedna z piwoni jeszcze się trzyma. Ale czekam na resztę kwiatów a to już
niedługo.
Pozdrowionka. ;:54
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Wiesiu,
zazdroszczę Ci tego słoneczka, bo u nas prognoza na następny tydzień jest dość kiepska. Od kilku dni nie robiłam fotek, a zaczynają kwitnąć róże...
Magdo,
u mnie tego słońca jak na lekarstwo...
Geniu,
jaki masz środek p/zgniliznie?
Cynthio,
deszcz na pewno przyda się naszym roślinkom, ale jak pada non-stop przez tydzień to już przesada
:evil:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalo używam kilku środków ,Topsin Euparen Silit , i jeszcze inne których nie pamiętam pewnie z błędami piszę ,przepraszam
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Daluniu, miło spędziłam czas w Twoim ogródeczku podziwiając śliczne kompozycje i roślinki :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Dalu, spozniłam sie ale na jutro podsyłam słoneczko u nas dzis zanosiło sie na burze ale pewnie zrozumiała, ze jest nie mile widziana i poszła sobie.
Posiedziałam jednak sobie w Twoim kąciku, bylo bardzo przyjemnie nie mam takiego zakątka u siebie, piwonia biała fantastyczna, pewnie pachnie, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Dalu !
U mnie słońce, wczoraj na przemian z deszczem.
Piękna Twoja biała piwonia !
Moje jeszcze w pąkach, już dawno podwiązane.
Szkoda, że przez pogodę nie można posiedzieć w Twoim pięknym kąciku wypoczynkowym !
Pozdrawiam serdecznie !
:D :D :P
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-d-a

Post »

Halinko,
dziękuję za wizytę w moim ogródku :lol:
Taro,
Tobie szczególnie dziękuję za to słoneczko, które mi podesłałaś, bo już bardzo nam go brakowało...
Pelagio,
ciesz się, że piwonie u Ciebie jeszcze w pąkach, bo te deszcze strasznie sponiewierały te, które już rozkwitły :cry:

Dzisiaj rano skorzystałam z chwili lepszej pogody i wyskoczyłam na ogródek zrobić parę zdjęć, zwłaszcza różom, które zaczynają rozkwitać...
Nie znam ich nazw, byłbym wdzięczna specjalistkom za ewentualne rozszyfrowanie, co to za śliczne panny.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo takie róże :shock: :!: :!: :!:
U mnie cieplutko ,nawet bardzo .Wczoraj w cieniu było 27C ,nie padało .Sobota wieczór powiało ,postraszyło i fru ...Czytając zaległości forumkowe jestem zaskoczona ,że taka pogoda wszędzie -ulewa,grad,zimno...
Dalo pozazdrościłam Ci czereśni i muszę się pochwalić,że u siebie też już zjadła,fakt zieloną ,ale zjadłam :lol:
Pozdrawiam cieplutko.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Dalo ale cudne róże ..........kwitną pięknie .
U mnie dopiero mają pączki , zakwitną za kilka dni , a u Ciebie już tyle rozwiniętych kwiatów .........
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Dalo piękne masz te róże... na pewno i u mnie kiedyś one zagoszczą... na razie mam zamiar wsadzenia parunastu host i chciałam się poradzić... bo chciałam je wsadzić pod wierzbę a tak raczej wyjałowiona gleba i niezbyt mokra... i jakiej ziemi one potrzebują? żeby przygotować im stanowisko?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”