Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
na pewno pokażę. i pokażę te obecnie kwitnące jak rozwiną wszystkie kwiaty. różowa otworzyła już wszystkie oprócz 1. 1 pączuszek zrzuciła, więc będzie mieć 7 kwiatów. niebieska będzie mieć 6, jak żadnego nie zrzuci. jak jakiś Phalaenopsis zakwitnie, to też go pokażę. coraz większe pąki na odgałęzieniach mają biały w bordowe kropki i biały w różowe żyłki. kilkunastu innym (w tym Liodoro) rosną pędy. liodoro też już ma pąki, ale rosną bardzo powoli. liodoro już tak mają. botaniczne pewnie też.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj , bardzo dawno nie zaglądalem...
. Cudnie kwitną Ci storczyki
, no i vandy nareszcie znów pokazały swoje kwiaty !
Cudowne są , szczególenie dla mnie ta niebieska , która dopiero zaczyna
, różowa też jest piękna
. U mnie jedna sadzonka wypuszcza korzonka i jednego rozgałęzia....
.

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa
Vanda tylko na zdjęciach jest blada. w rzeczywistkości jest dużo piękniejsza, ale zdjęcia nie oddają jej prawdziwego koloru. jest fioletowoniebieska, śliczna. na zdjęciach wygląda jak bladoniebieska.
a Vascostylis niestety nigdy u mnie nie kwitł, a mam go prawie 3 lata. jak mi w tym roku nie zakwitnie, to może go wymienię na jakiegoś botanicznego Phal. i Tolumnie też. one też nigdy u mnie nie zakwitły.
ajeden pąk biało-bordowego już pęka. jak rozkwitnie, to zrobię mu fotkę (i niebieskiej Vandzi też, może teraz wyjdzie lepiej...). kwitnące Vandy są tak cudne, że nie idzie od nich oczu oderwać. niedługo będzie kwitła jeszcze fioletowa w kropki, a także sporo Phalaenopsis.
a Vascostylis niestety nigdy u mnie nie kwitł, a mam go prawie 3 lata. jak mi w tym roku nie zakwitnie, to może go wymienię na jakiegoś botanicznego Phal. i Tolumnie też. one też nigdy u mnie nie zakwitły.
ajeden pąk biało-bordowego już pęka. jak rozkwitnie, to zrobię mu fotkę (i niebieskiej Vandzi też, może teraz wyjdzie lepiej...). kwitnące Vandy są tak cudne, że nie idzie od nich oczu oderwać. niedługo będzie kwitła jeszcze fioletowa w kropki, a także sporo Phalaenopsis.
- Storczykowa
listki ma ładne, sztywne, ale korzonków nie puszcza.danutastachurska1 pisze:Dusia czy twoja Lueddemaniana nabrała chęci do życia
cieszę się, że Vandy się podobają. tej niebieskiej kwiaty urosły już na 9,5 cm. jest cudna, fioletowoniebieska (właściwie to bliżej jej do fioletowej, ale na zdjęciach wygląda na niebieską).
znowu zrobiłam jej trochę zdjęć:

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Przepiękne nawet
, uwielbiam oglądac kwitnące vandy , zwłaszcza niebieskie , są cudne .
Przypomniałaś mi , że musze swoim maleństwom zrobić kąpiel
.

Przypomniałaś mi , że musze swoim maleństwom zrobić kąpiel

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||