Róże w moim ogrodzie.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rozumiem Twoje czekanie na Souvenira, ja też jestem ciekawa wyglądu kwiatka jak rozkwitnie. W katalogu pisali o częstej szarej pleśni na niej i nie rozkwitaniu kwiatów, w dodatku jak na złość przez kilka dni u nas padało. Nie ma wiatru by wysuszyć liście.
Dziś zakwitł - a raczej ja mu pomogłam - Cardinal de Richelieu.
Opłacało się czekać na jego kwiaty rok, wspaniale też pachnie, nie powtarza kwitnienia.
Dziś zakwitł - a raczej ja mu pomogłam - Cardinal de Richelieu.
Opłacało się czekać na jego kwiaty rok, wspaniale też pachnie, nie powtarza kwitnienia.
- Deirde
Ewo - w zeszłym roku w czerwcu go kupiłam, był dość kiepski, na dodatek miał plamistość. To co stało się z nim w tym roku mnie całkowicie zaskoczyło, ładne liście, dużo pąków, a na dodatek gałązki pod ciężarem pąków uginają się, dziś już jedną podnosiłam z ziemi. Musze tylko znaleźć mu byliny do towarzystwa i będzie dobrze.
Oliwką - z przyjemnością obejrzę Twojego Kardynała.
Oliwką - z przyjemnością obejrzę Twojego Kardynała.
- Deirde
Witaj, co do Bidermeiera to niestety jego pąk wygląda jak wyglądał, przez kilka dni u nas było zimno i padało, może z tego powodu nie otwiera pąka. Tak wygląda.
Dwa dni temu u nas było 14 stopni w dzień, teraz jest ciepło ale na horyzoncie widać ciemne deszczowe chmury. Nie sprzyja to różom.
Dla Oliwki inna ślicznotka, kupiłam 3 sztuki, bałam się przemarznięcia i jeden z krzaczków zakwitł, warto ją mieć dla zapachu. Królowa piękności i zapachu - Souvenir de la Malmaison.
Rano zakwitła jeszcze jedna róża - Winchester Cathedral.

Dwa dni temu u nas było 14 stopni w dzień, teraz jest ciepło ale na horyzoncie widać ciemne deszczowe chmury. Nie sprzyja to różom.
Dla Oliwki inna ślicznotka, kupiłam 3 sztuki, bałam się przemarznięcia i jeden z krzaczków zakwitł, warto ją mieć dla zapachu. Królowa piękności i zapachu - Souvenir de la Malmaison.
Rano zakwitła jeszcze jedna róża - Winchester Cathedral.

- Deirde
Pachnie o wiele silniej od Kardynała, nie jest to jednak zapach owocowy. Czekam na rozkwitnięcie całego kwiatka. Mam do Ciebie pytanie Oliwko - jak ona u Ciebie rośnie, ja mam jeden pęd mały z 3 kwiatami, a drugi rośnie olbrzymi, kupiłam drugi wybór.
To zdjęcie sprawcy zamieszania chyba Caniny.
Sorki za jakość trawnika ale z powodu róż nie używam chemii, a mam najazd kończyny.
To zdjęcie sprawcy zamieszania chyba Caniny.
Sorki za jakość trawnika ale z powodu róż nie używam chemii, a mam najazd kończyny.