Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joluś kolejne pięknotki pokazujesz :D Kalle bajeczne :D a róża pnąca cudo, jak z aksamitu :shock: bodziszek śliczniusi i rewelacyjnie zakomponowane hostowisko, i tyle host :shock: Prześlicznie :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu gailardia już Ci kwitnie ? :shock:
Chyba ekspresówka.
To zeszłoroczna czy kupiona w tym roku i podpędzona ?
Przybywa Ci coraz więcej roślin a hostowisko zapowiada się ciekawie. :wink:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

OLU ,inaczej być nie może .Pilnuj tylko swoich rzeczy ,żebyś tylko znów czegoś nie zgubiła . :wink:
AGULINO,irysy są piękne .Warto je mieć w swoim ogrodzie .
HRSTA ,kalle mam dopiero pierwszy rok .Wiem o nich niewiele ,ale wiem na pewno to ,że trzeba je wykopywać na zimę .
AGNESS,aż tyle miłych słów :shock: :lol: DZIĘKUJE.
GRAŻYNKO ,tą gailardie mam już od kilku lat i tak sama z siebie już zaczyna kwitnienie .Mam jeszcze inny kolor,ale tam nawet pąków jeszcze nie widać .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I każdego roku zaczyna tak wczesne kwitnienie ?
Przecież to dopiero maj.
U mnie gailardie kwitły dopiero w sierpniu.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze:I każdego roku zaczyna tak wczesne kwitnienie ?
Przecież to dopiero maj.
U mnie gailardie kwitły dopiero w sierpniu.
GRAŻYNKO ,nie wiem ,czy to jakiś wybryk ,czy zawsze kwitnie tak wcześnie .Nie pamiętam . :oops:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joku masz piękny ogród. Superowe wielkie paprocie, irysy, kalie (nie widziałem jeszcze takiego koloru), kasaćce mam takie same, one lepiej rosną koło oczek wodnych i preferują dość wilgotne podłoże, wtedy lepiej i szybciej się rozrastają. Hostowisko zapowiada się bardzo obiecująco. Masz wszytko przemyślane, co i jak posadzić. Normalnie cud, miód, rewelka.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Chiastofil ładny i w dodatku 'Variegata' :!: A bylica też nie taka zwyczajna tylko odmianowa 'Oriental Limelight' (to tak jeśli lubisz nazwy :) ) I podziwiam Twoją kalijkę. Ja też mam ją pierwszy rok i martwię się, bo nie chce wyjść z ziemi.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mutari pisze:Joku masz piękny ogród. Superowe wielkie paprocie, irysy, kalie (nie widziałem jeszcze takiego koloru), kasaćce mam takie same, one lepiej rosną koło oczek wodnych i preferują dość wilgotne podłoże, wtedy lepiej i szybciej się rozrastają. Hostowisko zapowiada się bardzo obiecująco. Masz wszytko przemyślane, co i jak posadzić. Normalnie cud, miód, rewelka.
MARCINIE ,dziękuje .Nie powiedziała bym ,że mam wszystko przemyślane ,gdzie co posadzić .No może niektóre rabaty tak .Czekałam dość długo na realizację zamówień i starałam się przemyśleć co z czym i gdzie posadzić .Ale już teraz widzę ,że posadziłam za gęsto ,a co dopiero będzie jak wszystko zacznie się rozrastać .Czeka mnie przesadzanie . :!:
Jacek P.... pisze:Chiastofil ładny i w dodatku 'Variegata' :!: A bylica też nie taka zwyczajna tylko odmianowa 'Oriental Limelight' (to tak jeśli lubisz nazwy :) ) I podziwiam Twoją kalijkę. Ja też mam ją pierwszy rok i martwię się, bo nie chce wyjść z ziemi.
JACKU ,dziękuje za nazwę bylicy .Już zanotowałam .Spodobały mi się jej listki ,chociaż podano tylko ,że to bylica pospolita .
Moje bylice .
STELLERA
Obrazek
ORIENTAL LIMELIGHT
Obrazek
NN
Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIODUNKA DŁUGOLISTNA [pulmonaria longifolia]
Obrazek
MIODUNKA NN
Obrazek
TIARELLA CORDIFOLIA ,,NINJA,,
Obrazek
ŻURAWECZKI -,,PINK WISPERS,, i ,,GOLD STRIKE,,
Obrazek
Obrazek
ŻURAWKI Znam tylko 2 nazwy-CASKADE DOWN i DALES STRAIN ,ale które to i jak się nazywają pozostałe ,nie mam pojęcia .Proszę o pomoc .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Jolu ale piękna kolekcja żurawek :lol: :lol: :lol:
Bardzo mi się podobają , chociaż nie mam u siebie jeszcze ani jednej .Ale co się odwlecze to nie uciecze.....Na jesień pomyślę o nich........
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

brunetka2 pisze:Jolu ale piękna kolekcja żurawek :lol: :lol: :lol:
Bardzo mi się podobają , chociaż nie mam u siebie jeszcze ani jednej .Ale co się odwlecze to nie uciecze.....Na jesień pomyślę o nich........
RENATKO ,pomyśl ,pomyśl ,bo są śliczne i zimozielone .Coś masz źle w stopce ,bo 2 część też otwiera się jako pierwsza .Nie mogę cię znaleźć .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja czyścica,,VARIEGATA,,.Coś się z nią dzieje ,obsychają jej listki .Może coś poradzicie .
Obrazek
SZCZAWIKI .
Obrazek
Obrazek
CZOSNEK [alium nectaroscordum]
Obrazek
IGLACZKI ,przy wejściu do domu [świerk globosa na pniu ,to płożącebiało zielone NN,dalej jałowce -wiltonii,plumosa oraz tuja golden globe.
Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

ekstra ta skrzynia... ale pewnie dorga była... :?
x-d-a

Post »

Jolu, masz pięknie zaaranżowane miejsce przy wejściu do domu.
A jaka u Ciebie dzisiaj pogoda :?:
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALU ,DALO ,,dziękuje .
Skrzynia wykonana z drewna dębowego .Drewno było moje, a za usługę zapłaciłam 200zł .Tanie nie było ,ale posłuży na lata ,bo dębina trwała jest .Mój M obiecał ,że sam zrobi ,ale u niego z czasem krucho ,więc ,gdy już miałam u siebie stolarzy ,to zrobili mi też tą skrzynię i po drugiej stronie wejścia jest ławeczka ,aby przycupnąć . :P
Dalo ,dzisiaj wreszcie pierwszy dzień bez deszczu .Cieszę się ,że będzie cieplej i słonecznie ,bo moje pszczółki nie będą miały z czego miodku narobić .Akacja pięknie kwitła ,ale za wiele padało i nie będzie za dużo miodku akacjowego . :( Zobaczymy co będzie ,jak zacznie kwitnąć lipa :?: Oby pogoda dopisała . :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”