Tym trudniejszy był wybór.
do tego konieczny jest jeszcze cement.żaża pisze:Kasiu choć pytanie nie do mnie było, bo w wątku Daisy, to ja licząc "sama na siebie" układałam kostkę granitową na podsypce piaskowej - najpierw wycinałam sztychówką rowek "mniej więcej", w to piasek, potem kostka i jak trzeba było wypoziomować, to dosypywałam piasku, podkopywałam, kostkę miałam taką nieco większą . Prosto i szybko, leży rok i wszystko ok.
 tam gdzie jest na podsypce piaskowo cementowej jest oki.
 tam gdzie jest na podsypce piaskowo cementowej jest oki. i jak poszła do ziemi widać kobiecie służy.
 i jak poszła do ziemi widać kobiecie służy.
 . Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze dębolistnej i jak Twoja Anabelle sie u mnie przyjmie, to będę usatysfakcjonowana, jeżeli chodzi o bukietowe i drzewiaste. No i miejsce na długiej rabacie sie pomału kończy. Druga strona tej rabaty, przeznaczona na ogrodowe jeszcze sporo pomieści (dwie wypadły po zimie), ale to dobrze, bo stwarza nowe możliwości
. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze dębolistnej i jak Twoja Anabelle sie u mnie przyjmie, to będę usatysfakcjonowana, jeżeli chodzi o bukietowe i drzewiaste. No i miejsce na długiej rabacie sie pomału kończy. Druga strona tej rabaty, przeznaczona na ogrodowe jeszcze sporo pomieści (dwie wypadły po zimie), ale to dobrze, bo stwarza nowe możliwości  . Żeby jeszcze nie trzeba było tak sie z nimi cackać!  Czekam z niecierpliwością na festiwal Twoich róż. Pewnie w najbliższy weekend się zacznie. U mnie pierwsza zakwitnie Fresia i krzaczki Niny Weilbull są obsypane pączkami. Peonie też tuż, tuż...
. Żeby jeszcze nie trzeba było tak sie z nimi cackać!  Czekam z niecierpliwością na festiwal Twoich róż. Pewnie w najbliższy weekend się zacznie. U mnie pierwsza zakwitnie Fresia i krzaczki Niny Weilbull są obsypane pączkami. Peonie też tuż, tuż...

,...nadrobię więc dziś zaległości i wrzucę troszkę foteczek, zapuszczę M. Grechutę i rozgrzeje się naleweczką
 ,...nadrobię więc dziś zaległości i wrzucę troszkę foteczek, zapuszczę M. Grechutę i rozgrzeje się naleweczką  

. Dałaś czadu! Sama nie wiem co napisać. Wszystko cudne, ale te widoczki na całość - angielskie ogrody mogą się czuć zagrożone. Czy Ty robiłaś kursy projektowania ogrodów?. Przeciez Ty masz prawdziwy talent. Rododendrony śliczne i pieknie podsadzone hostami. Jakiej wielkości jest Anabelle, bo na zdjęciach wydaje się ogromna. Szałwie cudne. U mnie jeszcze żadna nie kwitnie. Kończę i znów będę oglądać od początku, żeby chłonąć szczegóły. Z kieliszkiem wina.
 . Dałaś czadu! Sama nie wiem co napisać. Wszystko cudne, ale te widoczki na całość - angielskie ogrody mogą się czuć zagrożone. Czy Ty robiłaś kursy projektowania ogrodów?. Przeciez Ty masz prawdziwy talent. Rododendrony śliczne i pieknie podsadzone hostami. Jakiej wielkości jest Anabelle, bo na zdjęciach wydaje się ogromna. Szałwie cudne. U mnie jeszcze żadna nie kwitnie. Kończę i znów będę oglądać od początku, żeby chłonąć szczegóły. Z kieliszkiem wina.

Jesteś przemiła. Anabelle ma 1,50 na dzień dzisiejszy:) Zdróweczko...
 Jesteś przemiła. Anabelle ma 1,50 na dzień dzisiejszy:) Zdróweczko...