Na działce ewkapaw-2009
Ewuniu ale u Ciebie pięknie kwitnie Krzew Mojżesza
ja próbowałam parę razy sadzić i nic z tego nie wychodziło , za każdym razem przepadał , tak było i z Krzewuszką ,aż Jola powiedziała aby posadzić ją w innym miejscu niż dotychczas .I tak zrobiłam na razie ładnie rośnie . Kochanie napisz coś więcej o Dyptamie . może coś żle robię ,że ciągle przepada .

- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu ja właściwie nic z nim nie robię . W ubiegłym roku przesadziłam w inne miejsce , ponieważ potrzebowałam kawałka ziemi na różę . Przesadzając mocno podlałam i z dużą bryłą ziemi przeniosłam na nowe . Co prawda jeden krzaczek nie zakwitł / mam dwa obok siebie / , ale nic nie szkodzi . Na zimę nie okrywałam . Jadziu pamiętaj o tym , że niektóre osoby są uczulone na Dyptam , który parzy i robią się bąble . Uważajcie na Lenkę , żeby nie dotykała listków zwłaszcza w parne dni . Dzieci lubią oglądać , dotykać i próbować
Córcia / 1,5 roczku /mojego chrześniaka jesienią ub. roku najała się owoców cisa , bardzo lubiała jeść malinki , poziomki - wszystko co czerwone
. Całe szczęście , że rodzice to zauważyli bo to jest trucizna
zwłaszcza dla takich maluchów . Zuzia trafiła do szpitala i miała plukanie żołądka .

Córcia / 1,5 roczku /mojego chrześniaka jesienią ub. roku najała się owoców cisa , bardzo lubiała jeść malinki , poziomki - wszystko co czerwone

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Szałwia muszkatołowa ma już pąki . Zobaczymy jak w tym roku będzie kwitła . Zeszłoroczna padła , ta jest z siewek , które wzeszły już jesienią
.

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś. Jaki piękny pąk tej szałwii muszkatołowej. Moje-Twoje nasionka posiane, czekam na wschody. W tym roku dostałam dwie sadzoneczki od Magicznej to liczę, że mi też zakwitnie. A z tą szałwią tak jest - kwitnie w drugim roku po posianiu i po kwitnieniu znika. To jest roślinka dwuletnia. A co to za kwiatki na dwóch ostatnich zdjęciach.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- ewkapaw
Witaj Basiu - zdjęcie trzykrotki gdzie są dwa kolory / fiolet i niebieski / to właśnie od Ciebie . Jeszcze w pełni nie kwitnie , posadziłam ją w cieniu . Czekam na dalsze kwiatki , a zdjęcia będę wklejać
Posadziłam ją w jednej kępie . Wszystko zależy jak będzie kwitła , to albo tam zostanie , albo poszukam dla niej inne miejsce
Krysiu i Jadziu jest to Penstemon . Posiałam go w ubiegłym roku . Na opakowaniu było , że roślinka jednoroczna . Już pod koniec lata zakwitło kilka sadzonek , a w tym roku wszystkie . Jedne są większe , inne mniejsze , ale bardzo ładne

Posadziłam ją w jednej kępie . Wszystko zależy jak będzie kwitła , to albo tam zostanie , albo poszukam dla niej inne miejsce

Krysiu i Jadziu jest to Penstemon . Posiałam go w ubiegłym roku . Na opakowaniu było , że roślinka jednoroczna . Już pod koniec lata zakwitło kilka sadzonek , a w tym roku wszystkie . Jedne są większe , inne mniejsze , ale bardzo ładne

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Dzisiaj w Szczecinie była bardzo ładna pogoda . Słoneczko świeciło , było ciepło i miło spędziłam czas na działce
Przy okazji zrobiłam zdjęcia .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Moja mała ROSE de RESHT

Czy pozwolić jej na kwitnienie
, a może obciąć pąki
żeby zaczęła rosnąć i się rozkrzewiać